Wifi Multiple choice Questions & Answers

Posted On:June 1, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 400, Rating :

Best Wifi Objective type Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to Wifi Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Wifi Multiple choice Questions. These Objective type Wifi are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry.

 

1. Wireless networking, or Wi-Fi, can be used to connect computers in a home, and many cities are using the technology to offer free or low-cost Internet access to residents. What's another name for Wi-Fi? | Wifi mcqs

A. 801.12 networking
B. 801.22 networking
C. 802.11 networking
Ans: C
 
Objective Type Questions On Wifi

2. A wireless network uses ___ waves to transmit signals. | Wifi mcqs

A. mechanical
B. radio
C. sound
Ans: B
 

3. What device sends and receives radio signals in a wireless network? | Wifi mcqs

A. modem
B. digital translator
C. router
Ans: C
 

4. At what frequencies do Wi-Fi radios make transmissions? | Wifi mcqs

A. 3 GHz or 8 GHz
B. 2.4 GHz or 5 GHz
C. 2 GHz or 7.3 GHz
Ans: B
 

5. ______ Of the following networking standards, which is not used in Wi-Fi data transmissions? | Wifi mcqs

A. 802.11g
B. 802.11q
C. 802.11b
Ans: B
 

6. Which networking standard is the slowest and least expensive? | Wifi mcqs

A. 802.11a
B. 802.11b
C. 802.11n
Ans: B
 

7. Which networking standard was the first to use orthogonal frequency-division multiplexing (OFDM) as a coding technique? | Wifi mcqs

A. 802.11g
B. 802.11a
C. 802.11n
Ans: B
 

8. Which short-range wireless standard is used for Wireless Personal Area Networks (WPANs)? | Wifi mcqs

A. 802.16
B. 802.15
C. 802.13
Ans: B
 

9. You can change the settings on your wireless router through a Web interface. One option you can change is channel. What channel do routers use by default? | Wifi mcqs

A. 2
B. 7
C. 6
Ans: C
 

10. Which Operates in the 2.4-GHz Industrial, Scientific and Measurement (ISM) band (2.4 GHz to 2.4835 GHz) and provides signaling rates of up to 11Mbit/sec. | Wifi mcqs

A. 802.11a
B. 802.11b
C. 802.11e
D. 802.11g
E. 802.11i
F. 802.11k
G. 802.11n
Ans: B
 

11. Which is Expected to be ratified sometime in 2005, this Radio Resource Management standard will provide measurement information for access points and switches to make WLANs run more efficiently. | Wifi mcqs

A. 802.11a
B. 802.11b
C. 802.11e
D. 802.11g
E. 802.11i
F. 802.11k
G. 802.11n
Ans: F
 

12.  Which is Expected to be ratified in mid-2005, this quality-of-service specification is designed to guarantee the quality of voice and video traffic. | Wifi mcqs

A. 802.11a
B. 802.11b
C. 802.11e
D. 802.11g
E. 802.11i
F. 802.11k
G. 802.11n
Ans: C
 

13. Which Wi-Fi security is impossible to crack? | Wifi mcqs

A. WEP
B. WPA
C. MAC Filtering
D. None of the above
Ans: D
 

14. What should you do to keep unauthorized users from changing your home router settings? | Wifi mcqs

A. Change the firewall settings on your computer
B. Change the default administrator password and SSID
C. Change the MAC address of the router
D. Nothing, only the administrator can change router settings
Ans: B
 

15. What are the two components necessary to have a wireless network? | Wifi mcqs

A. A laptop and the internet
B. An access point and a WNIC
C. A router and an internet connection
D. A dual layer DVD reader and a LAN
Ans: B
 

16. What channel is the default for commercially sold routers? | Wifi mcqs

A. Channel 5
B. Channel 6
C. Channel 7
D. Channel 2
Ans: B
 

17. Which of the following is a sign that you might be on an unsafe network? | Wifi mcqs

A. The connection requires you to sign up for an account
B. There is no password needed to access the internet
C. You get free access with every fifth frappe
D. None of the above
Ans: B
 

18. Why is WEP security not as strong as WPA or WPA2 even though the code key is longer? | Wifi mcqs

A. WPA uses tunneling protocols
B. WEP sends authentication codes with each packet
C. WEP lacks the ability to use special characters
D. WEP is not compatible with Windows 7 or Mac OS
Ans: B
 

19. Which wireless protocol uses TKIP? | Wifi mcqs

A. WEP
B. WPA
C. WPA2
D. WPS
Ans: B
 

20. What is an Evil Twin Attack? | Wifi mcqs

A. An attack that mimics your MAC address to enter your network
B. An attack that denies service to your router
C. An attack that creates a mock website to trick a user into divulging secure information
D. An attack that copies all of the files from your router to a secondary hard drive on a hacker computer and then harvest information continuously on your browsing activity
Ans: C
 

21. wifi stands for_________

A. Wireless Fidelity
B. Wireless functioning
C. Wireless function
D. None of the above
Ans: A
 

22. A Wi-fi enabled device can be_____

A. PC
B. Game Console
C. Mobile phone
D. All of the above
Ans: D
 

23. Wifi uses which kind of multiplexing?

A. OFDM
B. TDM
C. WDM
D. FDM
Ans: A
 

24. Wifi  Alliance for certified products based on the

A. IEEE 802.3
B. IEEE 802.5
C. IEEE 802.11
Ans: C
 
25. Does wifi support roaming?
A. Yes
B. No
Ans: A
 

26. What is the "acceptable" limit for the attenuation of a wifi signal (threshold before breaking signal)

 
  A. 75 dB
  B. 20 db
  C. -75 DB (Correct Answer)
  D. - 75 GHz
  E. - 20 dB
Ans: C
 

27. What are the different wireless controllers Motorola

 
  A. RFS1000
  B. RFS4000 (Missed)
  C. RFS6000 (Missed)
  D. RFS7000 (Missed)
  E. RFS8000
Ans: B,C,D

28. How many channels has 2.4 GHz frequency?

 
  A. 8
  B. 10
  C. 13 (Correct Answer)
  D. 16
Ans: C
 

29. To offer IPAD, it is mandatory to go through access Quickspot

  A. Real
  B. False (Correct Answer)
Ans: B

30. The signal / noise ratio or SNR:

 
  A. It is a calculation that determines who makes the most noise in the Office 4001
  B. This is what means the quality of the transmission of information in relation to parasites (Correct Answer)
  C. This is a signal that sends noise in a building
Ans: B