poxviridae And picornaviridae Interview Questions & Answers

Posted On:May 23, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 226, Rating :

Best poxviridae And picornaviridae Interview Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to poxviridae And picornaviridae Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of poxviridae And picornaviridae Multiple choice Questions. These Objective type poxviridae And picornaviridae Questions are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many Medical Industry.

 

1. The disease(s) caused by genus Orthopoxvirus is/are

A. Vaccinia

B. Smallpox

C. Cowpox

D. All of these

Answer: D

Interview Questions On poxviridae And picornaviridae

2. The virus(es) which can cause aseptic meningitis is/are

A. Polioviruses

B. Coxsackieviruses

C. Echo viruses

D. All of these

Answer: D

 

3. Which of the following genera can cause disease in humans?

A. Orthopoxvirus

B. Parapoxvirus

C. Molluscipoxvirus

D. All of these

Answer: D

 

4. Which of the coxsackieviruses can cause herpangina?

A. Group A

B. Group B

C. Both (a) and (b)

D. None of these

Answer: A

 

5. Which of the following genera is included in the family Picorna-viridae?

A. Enterovirus

B. Rhinovirus

C. Hepatovirus

D. All of these

Answer: D

 

6. Transmission of Molluscum contagiosum virus is through

A. direct contact

B. sexual contact

C. both (a) and (b)

D. none of these

Answer: C

 

7. Which of the following viruses are acid-labile?

A. Rhinoviruses 

B. Echoviruses

C. Polioviruses 

D. Coxsackieviruses

Answer: A

 

8. The symmetry of nucleocapsid of poxvirusps is/are

A. complex

B. icosahedral

C. helical

D. all of these

Answer: A

 

9. The cell lines which can support the growth of polioviruses is/are

A. Human amnion

B. Monkey kidney

C. HeLa

D. All of these

Answer: D