Viruses In Eukaryotes Interview Questions & Answers

Posted On:May 22, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 328, Rating :

Best Viruses In Eukaryotes Interview Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to Viruses In Eukaryotes Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of  Viruses In Eukaryotes Multiple choice Questions. These Objective type  Viruses In Eukaryotes Questions are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many Medical Industry.

 

1. Which of the following is the agent associated with the development of neurodegenerative disease in livestock and humans?

A. Prions

B. Viroids

C. virions

D. Virinos

Answer: A

Interview Questions On Viruses In Eukaryotes

2. __________is probably the most important characteristic for classification of viruses in eukaryotes.

A. Host preference

B. Morphology

C. Physical nature of virion constituents

D. Chemical nature of virion constituents

Answer: A

 

3. The __________ of the influenza-enveloped virus appear to be involved in attachment to the host cell receptor site.

A. fimbriae

B. flagellae

C. hemagluttinin

D. neuraminidase

Answer: C

 

4. Intracellular structures formed during many viral infections, called __________ , which can directly disrupt cell structure.

A. prokaryotes

B. chromosomal disruptions

C. inclusion bodies

D. cytocidal bodies

Answer: C

 

5. Viral RNA is replicated in the host cell

A. cytoplasmic matrix

B. nucleus

C. mitochondria

D. lysozomes

Answer: A

 

6. Which family has received most interest in their development as a biological control agent against insects?

A. Reoviridae

B. Baculoviridae

C. Iridoviridae

D. Poxviridae

Answer: B

 

7. In cancer, the reversion of cells to a more primitive or less differentiated state is called

A. neoplasia

B. anaplasia

C. metastasis

D. oncogenic

Answer: B

 

8. Which of the following has been linked to Kaposi’s sarcoma?

A. Epstein-Barr virus

B. Human T-cell lymphotropic virus

C. Human papilloma virus

D. Human herpes virus 8

Answer: D

 

9. Virulent and nonvirulent viruses may not

A. inhibit host cell DNA synthesis

B. inhibit host cell RNA synthesis

C. stimulate host cell macromolecule synthesis

D. degrade host cell DNA

Answer: D

 

10. The hepadnaviruses such as hepatitis B virus are quite different from other DNA viruses with respect to genome replication. These replicate their DNA using

A. DNA-dependent DNA polymerase

B. reverse transcriptase

C. Rnase H

D. DNA ligase

Answer: B

 

11. Which of the following virus is always detectable after infections?

A. Hepatitis B virus

B. Herpes simplex virus

C. Varicella-zoster virus

D. Cytomegalovirus

Answer: A

 

12. Viroids are composed of

A. single-stranded DNA

B. double-stranded DNA

C. single-stranded RNA

D. double-stranded RNA

Answer: C