Streptococcus Interview Questions & Answers

Posted On:May 22, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 142, Rating :

Best Streptococcus Interview Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to StreptococcusObjective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Streptococcus Multiple choice Questions. These Objective type Streptococcus Questions are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many Medical Industry.

 

1. The bacteria involved in the production of dental caries is/are

A. Streptococcus mutans

B. S sanguis

C. Both (a) and (b)

D. Streptococcus pyogenes

Answer: C

Interview Questions On Streptococcus

2. Which of the following test indicates the susceptibility to streptococcal pyrogenic exotoxin?

A. Schick test

B. Disk test

C. ASO test

D. Precipitation test

Answer: B

 

3. Which of the following condition is non-suppurative sequelae of Streptococcus pyogenesinfections?

A. Acute rheumatic fever

B. Acute glomerulonephritis

C. Erythema nodosum

D. All of these

Answer: D

 

5. Streptococcus pyogenes can be differentiated from other haemolytic Streptococci on the basis of

A. Bacitracin sensitivity

B. Erythromycin sensitivity

C. Aminoglycosides sensitivity

D. Penicillin sensitivity

Answer: A

 

6. Streptolysin O is

A. antigenic

B. oxygen-labile

C. heat-labile

D. all of these

Answer: D

 

7. Cell wall protein of Streptococcus pyogenes crossreacts with human

A. synovial fluid

B. cardiac valves

C. myocardium

D. vascular intima

Answer: C

 

8. Individuals suffering from primary atypical pneumonia have agglutinins to

A. Streptococcus MG

B. S avium

C. S mutans

D. Enterococcus faecalis

Answer: A

 

9. Which of the following test(s) may establish retrospective diagnosis of streptococcal infection?

A. Anti-DNase B test

B. ASO test

C. Streptozyme test

D. All of these

Answer: D

 

10. The bacterial sore throat is caused by

A. Staphylococcus aureus

B. Haemophilus spp

C. Streptococcus pyogenes

D. Mycoplasma pneumoniae

Answer: C

 

11. Crystal violet blood agar is a selective medium for

A. ß-haemolytic streptococci

B. Staphylococcus aureus

C. Corynebacterium diphtheriae

D. Mycobacterium tuberculosis

Answer: A


Streptococcus Interview Questions & Answers