SQL Server DBA Multiple choice Questions & Answers

Posted On:June 1, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 341, Rating :

Best SQL Server DBA Objective type Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to SQL Server DBA Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of SQL Server DBA Multiple choice Questions. These Objective type SQL Server DBA are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry.

1. How do we delete a login ? | SQL Server DBA Mcqs

A. DELETE LOGIN login_name

B. DROP LOGIN login_name

C. A login cannot be deleted but only disabled

D. DISABLE LOGIN login_name

Ans:  B

Objective Type Questions On SQL Server DBA

2. In which database state, the database is in single-user mode and may be repaired or restored. | SQL Server DBA Mcqs

A. OFFLINE

B. SUSPECT

C. EMERGENCY

D. All of the above

Ans:  C

 

3. CREATE DATABASE has how many mandatory parameters? | SQL Server DBA Mcqs

A. 1

B. 2

C. 3

D. None

Ans:  A

 

4. For every unique constraint on a column, SQL server will create | SQL Server DBA Mcqs

A. Does not create any index

B. clustered index for that column

C. index for that column

D. non-clustered index for that column

Ans:  D

 

5. Which operation, when performed on a database can throw an error | SQL Server DBA Mcqs

 

A. “The database could not be exclusively locked to perform the operation”

B. DELETE database

C. DROP database

D. Rename database

E. DISABLE database

Ans:  D

 

6. What is the syntax for creating new login on the SQL sevrer? | SQL Server DBA Mcqs

A. USE LOGIN login_id WITH PASSWORD password

B. CREATE LOGIN login_id WITH USE password

C. CREATE LOGIN login_id USE password

D. CREATE LOGIN login_id WITH PASSWORD password

Ans:  D

 

7. An index can be defined for a single column | SQL Server DBA Mcqs

A. True

B. False

Ans:  B

8. Why type of user is the default in sql server? | SQL Server DBA Mcqs

A. SINGLE_USER

B. MULTI_USER

C. RESTRICTED_USER

D. ROOT_USER

Ans:  B

9. When SQL server is installed, which of the following databases are created by default? | SQL Server DBA Mcqs

A. Master

B. Model

C. Both a and b

D. Root

Ans:  C

 

10. Stored procedures are safe from SQL injection attacks | SQL Server DBA Mcqs

A. True

B. False

Ans:  A

11. Which of the following below are valid database states? | SQL Server DBA Mcqs

A. OFFLINE

B. SUSPECT

C. EMERGENCY

D. All of the above

Ans:  D

 

12. Can we temporarily disable a login name? | SQL Server DBA Mcqs

A. Yes

B. No

Ans:  A

 

13. What is a MULTI_USER in sql server? | SQL Server DBA Mcqs

A. users that have the appropriate permissions to connect to the database are allowed

B. One user at a time is allowed to connect to the database

C. Only some members are allowed to access the database

D. Only the system admin and some members are allowed to access the database

Ans:  A

 

14. What is the difference between adhoc queries from stored procedures? | SQL Server DBA Mcqs

A. Adhoc queries are placed embedded in the business logic code

B. Stored procedures are placed embedded in the business logic code

C. There is no difference as both are fired on the databases

D. None of the above

Ans:  A

 

15. A candidate key cannot be regarded as a possible primary key | SQL Server DBA Mcqs

A. True

B. False

Ans:  B