Java Springs Multiple choice Questions & Answers

Posted On:December 25, 2018, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 298, Rating :

Springs Multiple choice Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to Springs Objective Questions have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Springs MCQs. These objective type Springs Questions are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT companies.

1. What is the meaning of the return data type void?

A. An empty memory space is returned so that the developers can utilize it.

B. void returns no data type.

C. void is not supported in Java+

D. None of the above

Ans: B

multiple choice questions on springs

2. A lower precision can be assigned to a higher precision value in JavA. For example a byte type data can be assigned to int type.

A. True

B. False

Ans : B

 

3. Which of the following statements about the Java language is true?

A. Both procedural and OOP are supported in JavA.

B. Java supports only procedural approach towards programming.

C. Java supports only OOP approach.

D. None of the above.

Ans: A

 

4. Which of the following statements is false about objects?

A. An instance of a class is an object

B. Objects can access both static and instance data

C. Object is the super class of all other classes

D. Objects do not permit encapsulation

Ans: D

 

5. Which methods can access to private attributes of a class?

A. Only Static methods of the same class

B. Only instances of the same class

C. Only methods those defined in the same class

D. Only classes available in the same package.

Ans: C

 

6.  Formed on a diskette (or hard drive) during initialization.

A. source code

B. images

C. sectors

D. storage units

Ans: C

 

7.  The CPU consists of:

A. Control Unit, Temporary Memory, Output

B. Control Unit, Arithmetic Logic Unit, Temporary Memory

C. Input, Process, Storage, Output

D. Input, Control Unit, Arithmetic Logic Unit, Output

Ans: B

 

8.  OOP stands for:

A. Observable Object Programming

B. Object Observed Procedures

C. Object Oriented Programming

D. Object Overloading Practices

Ans: C

 

9.  Output printed on paper.

A. softcopy

B. hardcopy

C. source code

D. software

Ans: B

 

10.  A binary digit (1 or 0) signifying "on" or "off".

A. bit

B. byte

C. megabyte

D. gigabyte

Ans: A

 

11.  Our decimal number 44, when represented in binary, is:

A. 101100

B. 101010

C. 111000

D. 10100

Ans: A

 

12.  Byte code is the machine language for a hypothetical computer called the:

A. Java Byte Code Compiler

B. Java Byte Code Interpreter

C. Java Virtual Machine

D. Java Memory Machine

Ans: C

 

13.  Equals 8 bits.

A. megabyte

B. gigabyte

C. sector

D. byte

Ans: D

 

14.  Java allows for three forms of commenting:

A. // single line, ** block lines, /*/ documentation

B. // single line, /*...*/ block lines, /**...*/ documentation

C. / single line, /* block lines, ** documentation

D. // single line, //...// block lines, //*...*// documentation

Ans: B

 

15.  To prepare a diskette (or hard drive) to receive information.

A. format

B. track

C. interpret

D. boot

Ans: A

 

16.  In Java, the name of the class must be the same as the name of the .java file.

A. false

B. true - but case sensitivity does not apply

C. true - but additional numbers may be added to the name

D. true

Ans: D

 

17.  The name Java was derived from

A. a cup of coffee

B. an acronym for JBuilder Activated Variable Assembly

C. an acronym for Juxtapositioned Activated Variable Actions

D. an acronym for John's Answer for Various Accounts

Ans: A

 

18.  Programs that tell a computer what to do.

A. harware

B. software

C. hard copy

D. projects

Ans: B

 

19.  RAM stands for _________.

A. Read Anytime Memory

B. Read Allocated Memory

C. Random Access Memory

D. Random Allocated Memory

Ans: C

 

20.  Several computers linked to a server to share programs and storage space.

A. library

B. grouping

C. network

D. integrated system

Ans: C

 

21.  Source code in Java will not run if it is not indented.

A. true

B. false

Ans: B

 

22.  When working in Java with JBuilder, each program you write should be assigned to a new project.

A. true

B. false

Ans: A

 

23.  The four equipment functions of a computer system.

A. Input, Process, Control Unit, Output

B. Input, Control Unit, Arithmetic Logic Unit, Output

C. Input, Process, Storage, Output

D. Input, Process, Library Linking, Output

Ans: C

 

24.  Translates and executes a program line by line.

A. compiler

B. interpreter

C. linker

D. control unit

Ans: B

 

25.  The physical components of a computer system.

A. control unit

B. hardware

C. software

D. ALU

Ans: B

 

26. Struts was first developed

   A. in an online exchange between several open source developers

   B. over a long holiday weekend

   C. as a commercial package

Ans: B

 

27. The reset method on an ActionForm

   A. Sets all properties to their initial value

   B. Sets all properties to null

   C. Repopulates all properties from the request parameters

   D. None of the above

Ans: D

 

28. Each Struts Action element is uniquely identified by its

   A. Input attribute

   B. Name attribute

   C. Page attribute

   D. Path attribute

Ans: D

 

29. The name of the Application Resources file is set by the servlet init-param named

   A. application

   B. resources

   C. ApplicationResources

   D. messages

Ans: A

 

30. The validating init-param of the ActionServlet is used to

   A. Bypass calls to the ActionForm validate method

   B. Bypass validation of the Struts configuration file

   C. Generate an error message if an unknown message key is used

Ans: B

 

31. To specify an ActionMapping to use when a request doesn't match any other mapping, you can 

   A. Use an asterisk for the path property

   B. Set the "default" property of the mapping to "true"

   C. Set the "unknown" property of the mapping to "true"

   D. Set the "missing" init-param of the ActionServlet to the mapping's path

Ans: C

 

32. If you have created a custom ActionMapping subclass with the property "service", you can initialize the value to "selectRecord" using 

   A. <init-property name="service" value="selectRecord"/>

   B. <set-property property="service" value="selectRecord"/>

   C. <put-field key="service" content="selectRecord"/>

Ans: B

 

33. In Struts 1.1, you can change how Struts populates a form by

   A. Overriding the populate method of the ActionForm

   B. Overriding the processPopulate method of the Request Processor

   C. Overriding the populateBean method of the ActionMapping

Ans: B

 

34. The <bean:write> tag is:

   A. Always converts HTML markup to entity equivalents, like &lt;

   B. Never converts HTML markup to entity equivalents

   C. Converts markup when filter=true

   D. Converts markup when markup=false

Ans: C

 

35. To prevent possible security issues with the <html:password> tag, you should

   A. Call the reset method if validation fails

   B. Set the tag's redisplay property to false

   C. Set the tag's reset property to false

   D. Use a plain html tag instead

Ans: B