SAP WM Interview Questions & Answers

Posted On:January 18, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 285, Rating :

Best SAP WM Interview Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to SAP WM Interview Questions have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of SAP WM. These SAP WM Questions are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular questions during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT companies.

1. What is Transfer Requirement ?

Answer: An instruction to move materials from a source storage bin to a destination storage bin in a warehouse complex at a specified time.

Interview Questions on SAP WM

2. What is Transfer Order?

Answer: A request to transfer of materials at a particular time from source storage bin to Destination storage bin in same warehouse complex.

  

3. On what basis a TO will get generated ?

Answer: On Movement Types

  

4. Which one will the system generates first, TR or TO ?

Answer: First TR then TO.

  

5. At What level the release strategies gets defined ?

Answer: Configured at Company code level.

  

6. What are different Movement Types

Answer: 

101 – GR Receipts

102 – GR PO reverse

601 – GI delivery

602 – Cancel GI delivery

651 – Sales return

909 – GR Amendment Excess

  

7. Different stock types and storage types in WM ?

Answer: Stock Types – Unrestricted, Blocked, Quality Storage Types – Rack, Open, Shelf, Damage

  

8. Interim Storage types ?

Answer: Goods Receipt area, Goods Issue area, Posting change, Difference.

  

9. Where you do the stock comparison between IM and WM ?

Answer: T-code LX23

  

10. Storage location is IM or WM component ?

Answer: IM

  

11. Different types of picking and put away strategies, why? Justify.

Answer: Picking

FIFO – To sale the oldest material first

LIFO – To sale the latest material first

Put away: Next empty bin, addition to the existing stock, mixed storage, fixed storage, open storage.

  

12. Difference between Storage units and Handling units

Answer: Storage unit is a container in which a material stored or transported where as Handling unit the combination of material and Packaging material.

   

13. Why one should create a Second TO in WM.

Answer: Second TO has to be created at delivery level to move the stock from intermediate storage type to Goods issue (delivery) area for loading the stock into vehicle.

  

14. Can you configure the automatic TO creation at all document level ?

Answer: Yes.

  

15. Where do you configure the strategies for Put away and Picking ?

Answer: SPRO-> Logistics Execution-> Warehouse Management -> Strategies -> Define Put away Strategies and Logistics Execution-> Warehouse Management -> Strategies -> Define Stock Removal Strategies

  

16. Explain Warehouse Structure

Answer: Warehouse structure contains a Warehouse number, Storage types, Storage sections, storage bins and finally quant.

  

17. Can a single warehouse could be configured for more than one company code?

Answer: Yes it can be.

  

18. Tell me the different picking and put away strategies defined for xyz Client for different storage types.

Answer: For Rack, Open and shelf storage types the picking strategy is FIFO.

Put way strategy for Rack, Open, Shelf, CRD and Fixed Bin is Next empty bin, Open storage, open storage, open storage and fixed bin respectively.

  

19. Can you tell me what all documents get created during GR entry in WM Process.

Answer: PO, Inbound Delivery, Transfer Requirement, Shipment and TO.

  

20. Where is control to confirm TO for Put away and Picking ?

Answer: Control to confirm TO for Put away and Picking can be configured at Warehouse, Storage types and Movement types levels.

  

21. Stock Uploading will happen at which Module MM or WM at rollout in xyz client

Answer: First in IM(MM) then in WM

  

22. Is Storage unit activation mandatory ?

Answer: Its not mandatory

  

23. What is the importance of Quant number ?

Answer: when ever u do the GR system will generates one Quant number based on the combination of Material, Batch, and Bin.

  

24.Will the system creates any dynamic storage bins during the GR

Yes, it is Purchase Order number