SAP PS Multiple choice Questions & Answers

Posted On:June 1, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 116, Rating :

Best SAP PS Objective type Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to SAP PS Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of SAP PS Multiple choice Questions. These Objective type SAP PS are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry. 

1. With reference to Organization Assignments in Project Systems, which of the following statements are true? | SAP PS mcqs

a.        Controlling Area & Company Code assignments is mandatory at Project Definition level.

b.        Currency can be changed Only if the controlling area does not allow different company code currencies.

c.         Business area assignment is mandatory at Project Definition level.

d.        Profit center assignment is mandatory at Project Definition level.

Answer: a, b

Objective Type Questions On SAP PS

2. All the currency-dependent data in the Project System is managed in three different currencies in parallel. These are; | SAP PS mcqs

a.        Business Area Currency

b.        Controlling area currency

c.        Object Currency

d.        Transaction currency

Answer: b, c, d

 

3. Project System has its own Organizational structure, which can be a matrix structure. | SAP PS mcqs

a. True

b. False

Answer: B

 

4. Workforce Planning in Project Systems, allows you to assign certain HR resources to activities of a project. Which of the following can be assigned? | SAP PS mcqs

a. Persons

b. Organizational units

c. Jobs

d. Positions

Answer: a, b, d

 

5. What are the pre-requisites for distributing work to HR Resources? | SAP PS mcqs

a. In Customizing for the Project System, you must have defined profiles for workforce planning in Resources.

b. Assigned work centers to the internally processed activities.

c. Assigned one or more labor capacity to a work center.

Answer: a, b

 

6. Which Organization element are mandatory for Creation of the Project Definition in SAP PS ECC? | SAP PS mcqs

a. Controlling Area 

b. Controlling Area and Company Code 

c. Controlling Area and Plant 

d. Controlling Area, Company Code and Proj Currency

Answer: a

 

7. Which of the following are possible user exits that can be used while processing materials from the Project Systems? | SAP PS mcqs

a.        CNEX0009 -- EXIT_SAPLCOMK_001

b.        CNEX0011 -- EXIT_SAPLCOMK_002

c.        CNEX0015 -- EXIT_SAPLCN10_002

d.        CN015AFZ -- EXIT_SAPLCNFZ_003

Answer: a, b, c

 

8. With reference to material requirements in Project System (PS-MAT), which of the following statements are true? | SAP PS mcqs

a. 9999 components may be created per network.

b. Project System supports consignment stock.

c. Component scrap is considered during BOM explosion.

Answer: A

 

9. Could a user with Access Control List (ACL) authorization ‘Read’ lock a project? | SAP PS mcqs

a.        Yes

b.        No

Answer: A

 

10. How many levels of WBS elements can be created in Project Systems module? | SAP PS mcqs

a. 999 

b. 256 

c. 99 

d. 255 

Answer: D

 

SAP PP Interview Questions & Answers
SAP PLM Multiple choice Questions & Answers
SAP PS Multiple choice Questions & Answers
SAP PM Interview Questions & Answers