SAP PLM Multiple choice Questions & Answers

Posted On:June 1, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 163, Rating :

Best SAP PLM Objective type Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to SAP PLM Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of SAP PLM Multiple choice Questions. These Objective type SAP PLM are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry.

1. What is short form of Finish Start? | SAP PLM Questions

a. AS

b. LS

c. FF

d. FS

Ans: d

Objective Type Questions On SAP PLM

2.What is short form of Earliest Finis ? | SAP PLM Questions

a. AF

b. EF

c. ES

d. TF

Ans: b

3.Which one is involved in Overall Network Scheduling Transaction with selection options? | SAP PLM Questions

a. REL

b. CN24N

c. TF

d. PDC

Ans: b

4.Object representing events that are particularly important for the progress of the project or are of special interest. You can assign milestones to individual activities or WBS elements by using ________. | SAP PLM Questions

a. Milestones

b. SS

c. Reduction

d. LS

Ans:a

5. Controls how actual dates from partial confirmations affect further scheduling runs in PLM ? | SAP PLM Questions

a. Project Definition

b. Shift Order Indicator

c. Sales Order

d. What is an activity?

Ans: b

 

6.A model of the project that shows the project activities to be fulfilled in the hierarchical form. It divides the project into clearly-structured sections means?

a. Forward Scheduling | SAP PLM Questions

b. What is an activity?

c. Work Breakdown Structure (WBS)

d. Backward Scheduling

Ans: c

7.Production Order means? | SAP PLM Questions

a. Comparison or evaluation of data?

b. What period will be evaluated?

c. A production order used in discrete manufacturing.

d. CJ29 - Project Scheduling Transaction

Ans: c

8. Which one is entered in networks using confirmations.? | SAP PLM Questions

a. Internal Order

b. Actual Dates

c. Claim

d. Cost Center

Ans: b

9.What is mean by Purchase Order in PLM ? | SAP PLM Questions

a. A request or instruction from a purchasing organization to a vendor (external supplier) or a plant to deliver a quantity of material or render a service at a certain point in time.

b. Overall Network Scheduling Transaction with selection options

c. The smallest organization unit within a company, used to represent a closed system for cost accounting purposes. A controlling area may include single or multiple company codes that may use different currencies.

d. A request or instruction to Purchasing to procure a quantity of a material or service so what it is available at a certain point in time.

Ans: a

10.Which one is called “An organizational unit within a controlling area that represents a defined location of cost incurrence. The definition can be based on functional requirements, allocation criteria, physical locations or responsibility for costs”.? | SAP PLM Questions

a. Company Code”

b. Profit Center

c. Actual Dates

d. Cost Center

Ans: d

11.What is mean by “The network structures that are not directly associated with a project and can be used as templates for creating other standard networks or operative networks”.? | SAP PLM Questions

a. Standard Network

b. Network

c. Customer Inquiry

d. Budget

Ans:a

12.What is mean by “a customer request to a company for a quotation or sales information that is not binding. The request is received by a sales area that is then responsible for processing it further”.? | SAP PLM Questions

a. Goods Issue

b. Customer Inquiry

c. Cost Center

d. Control profile

Ans: b

13.which one is Used to set control keys.? | SAP PLM Questions

a. SS

b. AF

c. OSPU

d. SF

Ans:c

14.which one isDetermines the latest dates. | SAP PLM Questions

a. Forward Scheduling

b. Purchasing

c. Backward Scheduling

d. Work Center

Ans: c

15.What is Determines the earliest dates means? | SAP PLM Questions

a. Company Code

b. Forward Scheduling

c. Work Center

d. Scheduling type

Ans: b

16.What is mean by a request or instruction to Purchasing to procure a quantity of a material or service so what it is available at a certain point in time.? | SAP PLM Questions

a. Purchase Order

b. Project Definition

c. Purchase Requisition

d. Cost Center

Ans: c

17.An organizationl unit that defines where and by whom an activity is to be carried otu. The data in the work center can be used for scheduling, costing, and capacity planning means? | SAP PLM Questions

a. Profit Center

b. Work Center

c. Cost Center

d. WBS Element

Ans: b

18.Which requirements do you want to display? | SAP PLM Questions

a. Period profile

b. Evaluation profile

c. Selection profile

d. Production Order

Ans: b

 

19. A neutral work breakdown structure that can be used several times over and only serves as a template for creating operative work breakdown structures means? | SAP PLM Questions

a. Standard Network

b. Work Breakdown Structure (WBS)

c. Standard Work Breakdown Structure

d. Work Center

Ans: c

20. Order for detailed planning and associated documetnation of measures during maintenance means? | SAP PLM Questions

a. Purchase Order

b. Sales Order

c. Maintenance Order

d. Internal Order

Ans: c

21.What is mean by Purchasing in PLM ?

a. A term from Inventory Management denoting a physical inward movement of goods or material from a company, usally with reference to a purchase order or production order.

b. A component of Materials Management with the following tasks; procuring materials and services externally, determining possible sources of supply for a requirement, monitoring goods deliveries and payment.

c. A request or instruction to Purchasing to procure a quantity of a material or service so what it is available at a certain point in time.

d. Overall Network Scheduling Transaction with selection options

Ans: b

22. CNF means?

a. Finish Start

b. Finish Finish

c. Finally Confirmed

d. Earliest Finish

Ans: c

23. PDC means?

a. Plant Data Collection

b. Total Float

c. Start Start

d. Actual Start Date

24. What is Factors influencing Scheduling?

a. CJ29 - Project Scheduling Transaction

b. Are entered in networks using confirmations.

c. Internal Processing External Processing General Costs Activity

Relationships

d. Internal processing External processing costs service

Ans: c

25.A request or instruction to Purchasing to procure a quantity of a material or service so what it is available at a certain point in time.?

a. Project Definition

b. Purchase Order

c. Purchase Requistion

d. Purchasing

Ans: c

26. An organizational unit in Accounting that reflects a management-oriented structure fo the organization for the purpose of internal control.?

a. WBS Element

b. Profit Center

c. Work Center

d. Project Definition

Ans: b

27. The smallest organization unit within a company, used to represent a closed system for cost accounting purposes. A controlling area may include single or multiple company codes that may use different currencies.?

a. Control profile

b. Company Code

c. CNF

d. BOM

Ans: b

 

 

28. A production order used in discrete manufacturing.?

a. Production Order

b. Profit Center

c. Sales Order

d. Purchase Order

Ans: a

29. Comparison or evaluation of data?

a. Selection profile

b. Control profile

c. List Profile

d. Time profile

Ans: b

30. Object representing events that are particularly important for the progress of the project or are of special interest. You can assign milestones to individual acitvities or WBS elements.?

a. ES

b. Network

c. Reduction

d. Milestones

Ans: d