SAP ABAP Webdynpro Multiple choice Questions & Answers

Posted On:June 1, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 159, Rating :

Best SAP ABAP Webdynpro Objective type Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to SAP ABAP Webdynpro Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of SAP ABAP Webdynpro Multiple choice Questions. These Objective type SAP ABAP Webdynpro are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry.

 1) Eliminate the Event that is not part of Webdynpro  

      a)WDDOBEFOREACTION

      b)WDDOENTRY

      c)WDDOINIT

      d)WDDOMODIFYVIEW

Ans: b

Objective Type Questions On SAP ABAP Webdynpro

2) What is the Cardinality for the Node created for storing the Table

 

      a) 1:1

      b) 0:1

      c) n:n

      d) 0:n

Ans: d

 

3) What is the equivalent for Transaction in Webdynpro

      a) Application

      b) Component Controller   

      c) Interface Controller

      d) Plugs

      

Ans: a

 

4) The Webdynpro Programming model is based on

      a)Classic Dynpro Programming

      b)Business Server Pages(BSP)

      c)Model View Controller(MVC)

      d)Internet Transaction Server(ITS)

Ans: c

 

5) The UI Element and the Context Attributes of Webdynpro are linked. The process of doing this is called

      a) Binding

      b) Linking

      c) UI Linkage

      d) UI Link

Ans: a

 

6) A webdynpro Component consists of the below items except

      a) UI elements

      b) Component Controller

      c) Window

      d) Views

Ans: a

 

7) Identify a layout that is not part of the Webdynpro Layout types

      a) Flow Layout

      b) Row  Layout

      c) Grid Layout

      d) Tree Layout

Ans: d

 

8) Where does the Business Logic exists in the Webdynpro Component

      a) Methods of the view

      b) Methods of the Controller

      c) Assistance Class

      d) None of the above

Ans: c

 

9) How do you access the attributes declared in component controller in the method of a view

      Ex: emp_id type numc10

      a) wd_comp->emp_id

      b) wd_Comp_controller->emp_id

      c) wd_controller->emp_id

      d) wd_this->emp_id

Ans: b

 

10) which method do you use to read the contents of a internal table displayed in the webdynpro window

      a) GET_STATIC_ATTRIBUTES_TABLE

      b) GET_STATIC_TABLE

      c) GET_STATIC_ATTRIBUTES

      d) GET_SELECTED_ELEMENTS

Ans: a

 

11) Which method do you use to read the contents of a attribute attached to the context node.

      a)GET_ATT

      b)GET_ATTRIBUTE_REF

      c)GET_ATTRIBUTE

      d)GET_STATIC_ATTRIBUTES

Ans: c

 

12) Identify a Cardinality type that is not part of webdynpro.

      a) N:N

      b) 0:1

      d) 1:1

      c) 0:N

Ans: a

 

13) which data type do you use to declare a visibility attribute in webdynpro

      a) WD_VISIBILITY

      b) WDUI_VISIBILITY

      c) ABAP_TRUE

      d) BOOLEAN

Ans: b

 

14) Passing Parameters to webydnpro Application using the Applicatino URL are called_________Parameters

      a)Command Parameters

      b)Commandline Parameters

      c)Command Operators

      d)Ternary Parameters

Ans: b

 

15) A View in Webdynpro is associated with _______ in SAP GUI.

      a) View

      b) Transaction

      c) Dynpro

      d) Screen

Ans: d

 

16) Identify a Window Outbound Plug type to exit the View completely

      a) Standard Plug type

      b) Suspend Plug type

      c) Exit Plug type

      d) Inbound Plug type

Ans: c

 

17) which standard WD component is used to build ALV in Webdynpro

      a) SALV_WD_TABLE

      b) SALV_WD_TABLE_USAGE 

      c) AVL_TABLE

      d) None of the above

Ans: a

 

18) What is the right sequence of event trigger in Webdynpro

      1-WDDOINIT of Component Controller

      2-WDDOINIT of View

      3-WDDOINIT of Window

      

     a) 3 1 2

     b) 1 3 1

     c) 1 3 2

     d) 2 1 3

Ans: c

 

19) Which of the Below is not a Valid Webdynpro UI element

     a) Button

     b) Page Header

     c) Message Area

     d) Transparent View

Ans: d

 

20) Can a view container have more than one view active at a time.

     a) Yes

     b) No

     c) Depends on the Binding

     d) Depends on the Mapping

Ans: b