Physiotheraphy Multiple choice Questions & Answers

Posted On:June 1, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 165, Rating :

Best Physiotheraphy Objective type Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to Physiotheraphy Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Physiotheraphy Multiple choice Questions. These Objective type Physiotheraphy are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry. 

 

1. What is the name of the group of muscles at the FRONT of your thigh? | Physiotherapy Questions

A. Quadriceps

B. Hamstrings

C. Calves

D. Pectorals

Ans: A

Objective Type Questions On Physiotheraphy

2. What is the name of the group of muscles at the BACK of your thigh? | Physiotherapy Questions

A. Quadriceps

B. Hamstrings

C. Calves

D. Pectorals

Ans: B

3. What are the name of the muscles located at the front of your chest? | Physiotherapy Questions

A. Biceps

B. Deltoids

C. Gluteals

D. Pectorals

Ans: D

4. Which group of muscles are found on your back? | Physiotherapy Questions

A. Biceps

B. Rectus abdominis

C. Latissimus dorsi

D. Pectorals

Ans: C

5. If a physio says you have injured your gluteal muscles, where are these? | Physiotherapy Questions

A. Neck

B. Stomach

C. Arm

D. Leg

Ans: D

 6. What piece of equipment is a physio likely to use to strengthen your core muscles? | Physiotherapy Questions

A. Gym/swiss ball

B. Foam roller

C. Punchbag

D. Resistance tube

Ans: A

7. What piece of equipment may be used to strengthen the ankle and knee following injury? | Physiotherapy Questions

A. Dumbbells

B. Barbell

C. Stability disc

D. Punchbag

Ans: C

8. Which of these is NOT a piece of physio equipment? | Physiotherapy Questions

A. Gym/swiss ball

B. Medicine ball

C. Stability disc

D. Kettle

Ans: D

9. To help with injuries, which of the following supports can you buy? | Physiotherapy Questions

A. Shoulder

B. Knee

C. Ankle

D. All of the above

Ans: D

10. To support joints after injury, what may a physio use? | Physiotherapy Questions

A. Tape and strapping

B. Superglue

C. Sellotape

D. All of the above

Ans: A

11. What is a physio likely to give you during a session? | Physiotherapy Questions

A. Your money back

B. Exercise and advice sheets

C. Drugs

D. Food and drink

Ans: B

12. Which of these is an exercise for the knee? | Physiotherapy Questions

A. Bicep curl

B. Crunch

C. Straight leg raise

D. Pelvic tilt

Ans: C

13. Which of these is NOT an exercise of the knee? | Physiotherapy Questions

A. Prone knee bend

B. Calf raises

C. Quadriceps tensing

D. Crunch

Ans: D

14. Which of the following is an exercise for the back? | Physiotherapy Questions

A. Arching

B. Bicep curl

C. Straight leg raise

D. Calf raise

Ans: A

15. Which of the following is NOT an exercise for the back? | Physiotherapy Questions

A. One leg to chest

B. Two legs to chest

C. Side bend

D. Chin tucks

Ans: D

16. Which of these is a shoulder exercise? | Physiotherapy Questions

A. Calf raise

B. Arm raise to side

C. Heel slide

D. None of the above

Ans: B

17. Which of these can be done to exercise the hip? | Physiotherapy Questions

A. Hip flexor stretch

B. Quadriceps stretch

C. Hip flexion

D. All of the above

Ans: D

18. Which of the following is NOt an exercise for the neck? | Physiotherapy Questions

A. Neck rotation

B. Neck side bend

C. Neck press

D. Chin tuck

Ans: C

19. Which of these exercises may be used for the ankle? | Physiotherapy Questions

A. Dorsiflexion

B. Plantarflexion

C. Calf raise

D. All of the above

Ans: D

20. Which of these would NOT be used to exercise the ankle? | Physiotherapy Questions

A. Dumbbell

B. Resistance band

C. Wobble board

D. Stability disc

Ans: A

21. You are likely to see a physio to recover from?

A. Depression

B. Illness

C. Injury

D. Drug abuse

Ans: C

22. What is the abbreviation used to describe treatment of an exercise injury?

A. RICP

B. RICE

C. RICH

D. RICK

Ans: B

23. What treatment should you NOT use immediately after an injury, such as an ankle sprain?

A. Rest

B. Ice

C. Compression

D. Heat

Ans: D

24. Which of these is a common injury of the back?

A. Slipped disc

B. Dislocation

C. Tennis elbow

D. Cruciate ligament

Ans: A

25. Which of these is NOT a common injury of the shoulder?

A. Frozen shoulder

B. Dislocation

C. Rotator cuff injury

D. Runners knee

Ans: D

26. Which of the following is a common injury of the hand and wrist?

A. Osgood schlatters

B. Sprained thumb

C. Slipped disc

D. Hernia

Ans: B

27. Which of these is NOT a common knee injury?

A. Cruciate ligament

B. Runners knee

C. Hernia

D. Torn cartilage

Ans: C

28. Injuries to the lower leg can include?

A. Shin splints

B. Calf strain

C. Broken leg

D. All of the above

Ans: D

29. If you wake up in the morning and your neck hurts, what are you likely to have?

A. Stiff neck

B. Dislocated neck

C. Broken neck

D. None of the above

Ans: A

30. Injuries to muscles are known as tears or ______?

A. Sprains

B. Strains

C. Breaks

D. Cracks

Ans: B

31. Which of the following may help prevent injuries?

A. Warm-up

B. Supports

C. Stretches

D. All of the above

Ans: D

32. What should you do after exercise to prevent injury and soreness?

A. Go to the pub

B. Take a protein shake

C. Do a cool-down

D. All of the above

Ans: C

33. Which of the following is a lower body stretch?

A. Calf

B. Abdominal

C. Tricep

D. Trapezius

Ans: A

34. Which of the following is NOT an upper body stretch?

A. Shoulder

B. Gluteal

C. Tricep

D. Back

Ans: B

35. Which of these is a common football injury?

A. Hamstring strain

B. Dislocated shoulder

C. Slipped disc

D. Rotator cuff injury

Ans: A

36. Which of these is NOT a common rugby injury?

A. Hamstring strain

B. Ankle sprain

C. Tennis elbow

D. Head injury

Ans: C

37. Which of these is a common running injury?

A. Runners knee

B. Shin splints

C. Blisters

D. All of the above

Ans: D

38. What injury is common in racket sports?

A. Hernia

B. Tennis elbow

C. Head injury

D. Broken toe

Ans: B

 

39. in golf, which of the following injuries is NOT common?

A. Back pain

B. Golfers elbow

C. Shoulder pain

D. Shin splints

Ans: D

 

40. What is a common skiing/snowboarding injury?

A. Knee ligament injuries

B. Tennis elbow

C. Frozen shoulder

D. Carpal tunnel syndrome

Ans: A

 

41. Patients with which type of condition may be treated by physiotherapists?

A. Sports injuries

B. Back pain

C. Arthritis

D. All of the above

Ans: D

 

42. Which of these conditions would not be treated by a physiotherapist?

A. Depression

B. Torn ligaments

C. Muscle strains

D. All of the above

Ans: A

 

43. Which of these people can be treated by a physiotherapist?

A. Children

B. Adults

C. Elderly

D. All of the above

Ans: D

 

44. What should you look for when choosing a physiotherapist?

A. Someone you can trust

B. Someone who will listen to you and understand your problems

C. Someone who offers value for money

D. All of these

Ans: D

 

45. How long is the course to become a physiotherapist?

A. 1 year

B. 3 years

C. 7 years

D. 10 years

Ans: B

 

46. How do you know if a physio is what they claim?

A. If they tell you they are qualified

B. If they have done a course on sports therapy

C. If they are registered with the Health Professions Council (HPC)

D. If they have a professional business card

Ans: C

 

47. If you are pregnant, what type of physio should you look for?

A. A normal one

B. One who specialises in women's health

C. One who has just completed their training

D. One who has been working for many years

Ans: B

 

48. If you are a high level athlete suffering from injury, what physio clinic should you look for?

A. A specialist elderly clinic

B. A women's health clinic

C. A paediatric clinic

D. A sports injury clinic

Ans: D

 

49. To become a physio you must?

A. Complete the relevant courses and qualifications

B. Get yourself a first aid kit

C. Have experience of treating people before you qualify

D. None of the above

Ans: A

 

50. What is the representative body that most physiotherapists are registered to?

A. Physiotherapy UK

B. Chartered Society of Physiotherapy

C. Physiotherapy USA

D. Physiotherapy World

Ans: B