PERL Multiple choice Questions & Answers

Posted On:June 1, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 166, Rating :

Best PERL Objective type Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to PERL Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of PERL Multiple choice Questions. These Objective type PERL are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry.

 

1) Arrays are denoted by _______in Perl. | PERL Mcqs

A. @

B. %

C. $

D. #

Ans:  A

Objective Type Questions On PERL

2)Scalar is denoted by_______in Perl. | PERL Mcqs

A. #

B. $

C. %

D. ^

Ans:  B

 

3)Does Perl have objects? | PERL Mcqs

A. Yes

B. No

Ans:  A

 

4)What will display the list of warning messages regarding the code? | PERL Mcqs

A. Strict pragma

B. The -w Command-line argument

C. Using the built-in debugger

Ans:  B

 

5)When the “require” function loads? | PERL Mcqs

A. Runtime

B. Compile time

C. Both

Ans:  A

 

6)The "+=" is which type of operator? | PERL Mcqs

A. comparison operators

B. Arithmetic operators

 

C. Increment/ decrement operators

D. Assignment operators

Ans:  D

7)Select comparison operator from the options. | PERL Mcqs

A. *=

B. &&

C. !=

D. =

Ans:  C

8)Scalar stores - | PERL Mcqs

A. Multiple value

B. Single value

C. Double value

D. Float value

Ans:  B

9)The "%" is used for | PERL Mcqs

A. Scalar variables

B. Hash variable

C. Arrays

D. Subroutines

Ans:  B

10)What is used to identify the Subroutine? | PERL Mcqs

A. @

B. $

C. &

D. #

Ans:  C

11)What is ‘->’ symbol? | PERL Mcqs

A. Postfix dereference operator

B. Prefix dereference operator

C. Infix dereference operator

D. None of this

Ans:  C

12)Can we load binary extension dynamically? | PERL Mcqs

A. Yes

B. No

Ans:  A

13)Select the option which allows the user to scroll through the entire program line by line in Perl. | PERL Mcqs

A. Using the strict pragma

B. Using the built-in debugger

C. Using the string pragma

D. Using the built-in error

Ans:  B

14)Command line arguments in Perl are stored in | PERL Mcqs

A. Scalar

B. Resource

C. Array

D. Hash

Ans:  C

15)Select data type in Perl which stores associative arrays. | PERL Mcqs

A. Resource

B. Scalar

C. Hash

D. Array

Ans:  C