MSBI Multiple choice Questions & Answers

Posted On:January 1, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 441, Rating :

Best MSBI Multiple choice Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to MSBI Objective Questions have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of MSBI. These Objective type MSBI Questions are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many Medical companies.

1.       What is the difference between UNION and UNION ALL?

  A. Union selects only unique row (data) from all queries and Union all selects all rows from all queries. 

  B. Union selects row (data) from all queries and Union all selects all rows from all queries.

  C. Union selects only unique row (data) from all queries and Union all selects rows from all queries.

  D. Union selects row (data) from all queries and Union all selects rows from all queries.

Ans: a

MCQs on MSBI

2.       Define Row Number function?

  A. To generate sequence number. 

  B. To generate sequence number based on order by column. 

  C. To generate number.

  D. None.

Ans: b 

 

3.       What is Normalization? Types of normalization?

  A. Join the tables 

  B. Move the data into tables.

  C. Split the table to reduce duplicates and it has five types. 

  D. None

Ans: c 

 

4.       What are different types of joins?

  A. Inner, outer, self join. 

  B. Equi join and cross join.

  C. Right outer join.

  D. All above. 

Ans: d 

 

5.       What are the advantages of using stored procedure?

  A. Pre executable program. 

  B. We can get the data.

  C. Security.

  D. It is similar to function.

Ans: a 

 

6.       What is BCP?

  A. Bulk copy program. 

  B. Business continuity program.

  C. A and B.

  D. None.

Ans: a 

 

7.       Define Index?

  A. Predefined pointers to data page. 

  B. It is primary key.

  C. It is foreign key.

  D. None.

Ans: a 

 

8.       What command do we use to rename db, table, and column?

  A. Invoke command 

  B. Commit

  C. Rename 

  D. None.

Ans: c 

 

9.       Define having clause?

  A. It is similar to where but must use group by clause. 

  B. It is equal to where clause.

  C. None.

  D. It is equal to from clause.

Ans: a 

 

10.       What are the basic functions system databases?

  A. To create functions. 

  B. To create stored procedure.

  C. To maintain metadata information. 

  D. None.

Ans: c 

 

11.       Explain ETL process?

A. Extract, Translation, Loading. 

  B. Extract, Transformation , Loading 

  C. Both a and b.

  D. None.

Ans: b 

 

12.       Difference between for loop and for each loop container?

A. For loop based on conditions and for each loop based on objects collections.

  B. For loop based on objects collections and for each loop based on objects collections.

  C. None.

  D. Both a and b.

Ans: a 

 

13.       What does a control flow do?

  A. To control workflow. 

  B. To control events.

  C. To control data flows.

  D. To control lookup.

Ans: a

 

14.       Explain event handlers?

 

  A. To handle data validations. 

  B. To handle errors.

  C. To handle events. 

  D. None.

Ans: c 

 

15.       SSIS 2008 configuration types?

  A. Five. 

  B. Four.

  C. Three.

  D. One.

Ans: a 

 

16.       Define Lookup transformation?

  A. Used as reference table. 

  B. Used as master table.

  C. Used as fact table

  D. None.

Ans: a 

 

17.       Define synchronous transformations?

A. Input rows count and Output rows count are same. 

  B. Input rows count and Output rows count are not same.

  C. None.

  D. Input rows count and Output rows count are different.

Ans: a

 

18.       How to rename file using SSIS tasks?

  A. Using lookup. 

  B. Using Data flow.

  C. Using File system task. 

  D. None.

Ans: c 

 

19.       What does mean by data auditing?

  A. To maintain data load statistics in ETL process. 

  B. To know the errors.

  C. To know the Primary keys.

  D. None.

Ans: a 

 

20.       How many container tasks available in SSIS?

  A. One. 

  B. Two.

  C. Three.

  D. Four. 

Ans: d 

 

21.       Define role play dimensions?

  A. One dimension used multiple times in the cube. 

  B. One dimension used in different cubes.

  C. Shared across cubes.

  D. None.

Ans: a

 

22.       Define dimension usage in SSAS Cube?

  A. To maintain cube data size. 

  B. To know the relationships between dimensions and fact. 

  C. To build business logic.

  D. None.

Ans: b 

 

23.       MDX stands?

  A. Memory, Distribution, extensions. 

  B. Memory, dimension, expressions.

  C. Multi, dimension, expressions. 

  D. None

Ans: c 

 

24.       DSV stands?

  A. Data source View. 

  B. It is view.

  C. It has relationships and metadata.

  D. All above. 

Ans: d 

 

25.       How many types of actions available in the Cube?

  A. One. 

  B. Two.

  C. Three. 

  D. None.

Ans: c 

 

26.       What do you understand by dynamic named set (SSAS 2008)?

  A. To create dynamic set of members. 

  B. To create set of members.

  C. None.

  D. Both a and b.

Ans: a 

 

27.       How many types of dimension are possible in SSAS?

  A. Four. 

  B. Five.

  C. Six. 

  D. Seven.

Ans: c 

 

28.       In which scenario, you would like to go for materializing dimension?

  A. To increase spee

  B. To decrease memory size.

  C. Both.

  D. None.

Ans: a 

30.       What are the options to deploy SSAS cube in production?

A. Using BIDS. 

  B. Using SSMS.

  C. Using XMLA.

  D. All the above. 

Ans: d 

 

31.       Describe Reporting Lifecycle?

  A. Reports and reports models. 

  B. Report authoring, Management, Delivery. 

  C. Both.

  D. None.

Ans: b 

 

32.       What can SQL Server Reporting Services do?

  A. To create files. 

  B. To create tables.

  C. To create Reports. 

  D. None.

Ans: c 

 

33.       Define reporting processing?

  A. Report data processing. 

  B. Report rendering process.

  C. Report delivery process.

  D. All the above. 

Ans: d 

 

34.       How many default rending options are available in SSRS2008?

  A. Four. 

  B. Five.

  C. Two.

  D. One.

Ans: a

 

35.       What is the usage of Report Builder?

  A. To create reports. 

  B. To create reports for users.

  C. Business users create reports. 

  D. None.

Ans: c 

 

37       How many architecture components of SSRS 2008?

  A. Five. 

  B. Six. 

  C. Seven.

  D. None.

Ans: b 

 

38.       Explain on SSRS2008 Reporting Items?

  A. Tablix,Chart,List 

  B. Sub Report.

  C. Both A and B. 

  D. None.

Ans: c 

 

39.       What does mean by nested datasets?

  A. Used datasets with in dataset. 

  B. A dataset.

  C. None.

  D. A table.

Ans: a 

 

40.       How many command line utilities of SSRS2008?

  A. Three. 

  B. Four.

  C. One.

  D. None.

Ans: a

 

 

41. You are creating a SQL Server 2008 Integration Services (SSIS) package for Company.com. The package contains six Data Flow tasks and three Control Flow tasks. You should alter the package Which is the correct answer?

A. You should increase the two Control Flow tasks and one Data Flow task to a container.

Change the TransactionOption property of the container to Supported.

B. You should increase the two Control Flow tasks and one Data Flow task to a container.

Change the TransactionOption property of the container to Disabled.

C. You should increase the two Control Flow tasks and one Data Flow task to a container.

Change the TransactionOption property of the container to Required.

D. You should increase the two Control Flow tasks and one Data Flow task to a container.

Change the TransactionOption property of the container to RequiredNew.

 

Ans:  C

 

 

 

42. You are managing a SQL Server 2008 Reporting Services (SSRS) sample which does not give some same rendering extensions for Company.com. You should make sure that you could set the server in order to render to Microsoft WorWhich is the correct answer?

A. You should change the AppSetttings.config file.

B. You should change the Global.asax file.

C. You should change the Machine.config file.

D. You should change the RSReportServer.config file

Ans:  D

 

43. You are creating a SQL Server 2008 Integration Services (SSIS) package on a SQL Server 2008 database for Company.com. In order to develop a failure recovery plan that is published for a SQL Server. Which is the correct answer?

A. You should back up the master database.

B. You should back up the local database.

C. You should back up the system database.

D. You should back up the systemdb databse.

Ans:  A

 

44. You are developing a SQL Server 2008 Reporting Services (SSRS) instance of report model for Company.com.In the Report Builder tool, the users should need to create their SSRS reports. The data source they used will include a Microsoft SQL Server 2008 database. Which include 1000 tables? You should design the report model for users, and allow access to only the 20tables which they require for reporting. Which is the correct answer?

A. You should develop DataSet using the Web Service to Schema(s) option.

B. You should develop DataTable using the Web Service to Schema(s) option.

C. You should develop a data source view and select only the required tables and views.

D. You should set the data source view in the setting file.

Ans:  C

 

45. You are managing a SQL Server 2008 Analysis Services (SSAS) database for Company.com.A sales manager called Clerk is responsible for the sales of bikes in the Northeast region. You decide to give some rights to the rights to Clerk to visit the database.You won two roles below called Southern Region and Nikes. Their schemas are listed below:You have make The Visual Totals properties attribute true for roles above.You should make sure that Clerk could browser the workers in the Product dimension which link to the Nikes category in the Southern region. Which is the correct answer?

A. You should increase Clerk to a Nikes role

B. You should increase Clerk to the Southern Region role.

C. You should increase Clerk to a new role which owns components below:

D. [ Products Territory Region].[Southern]} as the permitted configuration.{[Product].[Product Category].[Product Category].[Nikes]} as the permitted

E. You should increase Clerk to the default Region role.

 

Ans:  C

 

 

46. You are managing a SQL Server 2008 Analysis Services (SSAS) database which includes a Sale dimension that includes the Category and Subcategory properties for Company.com.There is a rigid relationship type for properties. The data source for the Sale dimension alters the relationship between the Type and Sub Type values. You should make sure that you could run an XML to operate he dimension to reflect the change normally for Analysis (XMLA). Which is the correct answer?

A. You should utilize the ProcessDefault command.

B. You should utilize the ProcessClear command.

C. You should utilize the ProcessIndexes command.

D. You should utilize the ProcessDefault and the ProcessClear commands.

Ans:  D

 

47. You are managing a SQL Server 2008 Analysis Services (SSAS) instance for Company.com. In order to execute the Usage-Based Optimization Wizard you should make query logging enable. Which is the correct answer? Which is the correct answer?

A. You should make the QueryLogSampling server attribute default value.

B. You should make the QueryLogSampling server attribute 5.

C. You should configure the server property of DefaultFolders.

D. You should configure the QueryLogConnectionString server attribute and set a valid

connection string.

Ans:  D

 

48. You are managing a SQL Server 2008 Analysis Services (SSAS) database for Company.com.You get the Duplicate Key error when you operate the Analysis Services database.You should alter the ErrorConfiguration attribute in order to make processing run normally. Which is the correct answer?

A. You should alter the Dynamic Management View (DMV)

B. You should alter the Local Group

C. You should alter the dimension

D. You should alter the Transactions Log

Ans:  C

 

49. You are managing a SQL Server 2008 Analysis Services (SSAS) database for Company.com. In order to update data in a partition each hour you should run the incremental processing method. In order to solve the problem, which is the correct answer?

A. You should utilize ProcessAdd for Analysis (XMLA) command

B. You should utilize default command for Analysis (XMLA)

C. You should utilize ProcessNone for Analysis (XMLA) command

D. You should utilize ProcessView for Analysis (XMLA) command

Ans:  A

 

50. You are developing a SQL Server 2008 Reporting Services (SSRS) report for Company.com.Assembly should be created in order to run real-time lookup and currency conversion. The assembly has a static class named daily which lives in the namespace HomeCalc.there is a method called DMO which need two arguments, Cuurnt and HomeCalcWhen the report is operating, you should reference the ToEUR method in an expression to convert USD to USO. Which is the correct answer?

A. You should use the expression of =Code. HomeCalDaily. USO (Fields! Cuurnt.Value," DMO")

B. You should use the expression of =Code! HomeCalDaily. USO (Fields! Cuurnt.Value,"DMO")

C. You should use the expression of = HomeCalDaily.USO (Fields! Cuurnt.Value,"USD")

D. You should use the expression of = HomeCalc! Daily.USO (Fields! Cuurnt.Value,"USD")

Ans:  C

 

51. You are managing a SQL Server 2008 Analysis Services (SSAS) instance which includes a database for Company.com. You alter the DataDir attribute of the instance to a new folder. You should make sure that instance utilizes the new folder in least time.Which is the correct answer?

A. You should operate the database.

B. You should operate the database at the same time.

C. You should stop the Analysis Services service.

D. Before stopping the Analysis Services service you should remove the files in the original folder,

Ans:  A

 

52. You are managing a SQL Server 2008 Analysis Services (SSAS) database which includes a dimension called Product for Company.com. You should set the Dimension Data configurations as following:Deny access to the {[ Product].[Country].[USA],[ Product].[Country].[China]} configure of property workers.New workers increased to the property are seen by default. Which is the correct answer?

A. You should increase the whole country members.

B. You should increase property below:

[Country].[ China],[Product].[Country].[ USA]}

C. You should increase property below:

[Country].[ China],[Product].[Country].[ USA]}

D. You should increase property below:

[Country].[ China],[Product].[Country].[ USA]}

Ans:  B

 

53. You are creating SQL Server 2008 Integration Services (SSIS) packages which is stored in a folder on the network for Company.com.All members of the team can view the packages but not the attribute values. Your task is to make the attribute values be protected by passworWhich is the correct answer below?

A. You should Use a batch file that runs the dtutil program to set the PackageProtectionLevel

property to EncryptSensitiveWithPassword on each of the SSIS packages you have

B. You should Use a batch file that runs the dtutil program to set the PackageProtectionLevel

property to ServerStorage on each of the SSIS packages you have created.

C. You should Use the SSIS package designer to set the PackageProtectionLevel property to

EncryptAllWithUserKey on each of the previously saved packages.

D. You should Use the SSIS package designer to set the PackageProtectionLevel property to

EncryptSensitiveWithUserKey on each of the previously saved packages.

Ans:  A

 

54. You are managing a SQL Server 2008 Analysis Services (SSAS) database for Company.com. Through utilizing SQL Profiler, you decide to troubleshoot search function t. You should make sure that it will cost a lot of time to query .Which is the correct answer?

A. You should utilize store procedure.

B. You should utilize Query Subcube

C. You should utilize a Dynamic Management View (DMV)

D. You should utilize Transactions Log.

Ans:  B

 

55. You are developing a report which is difficult and cost a lot of time to produce. You use the technology of SQL Server 2008 Reporting Services (SSRS).You should make sure that you could set the report server to cache the report for 40 minutes at the beginning of the request. Which is the correct answer?

A. Report snapshots should be run for report.

B. You should run report execution caching for report.

C. You should set the data source to utilize a DBCC INDEXDEFRAG.

D. You should set the data source to utilize a DBCC SHRINKFILE. INDEXDEFRAG

Ans:  B

 

56 . You are managing a SQL Server 2008 Reporting Services (SSRS) sample for Company.com.The report users decide to transfer reports by web tools. You should make sure that you could set the server for e-mail delivery through utilizing a server. Which is the correct answer?

A. You should change the AppSetttings.config file.

B. You should change the RSReportServer.config file

C. You should change the Machine.config file.

D. You should change the Web.config file.

Ans:  B

 

57. You are developing a SQL Server 2008 Analysis Server (SSAS) method which includes a measure group called TestGroup with a one partition for Company.com. The condition listed below should be includedSearches which utilize TestGroup on the newest version of the information.In a many aspects format, the whole collections which are member of TestGroup are reserved.In order to solve the problem, which is the correct answer?

A. You should configure Real-time hybrid online analytical processing (HOLAP)

B. You should configure Real-time relational offline analytical processing (ROLAP).

C. You should configure scheduled relational offline analytical processing (ROLAP).

D. You should configure scheduled online processing (MOLAP).

Ans:  A

 

58. You are developing a SQL Server 2008 Reporting Services (SSRS) method for Company.com. There are some components listed below:A hierarchy called Test in a time dimension called DimTestTimeA method called SalesNumber You decide to increase codes to the cube??s calculation11. . . .12Freeze([Measures].[ SalesNumber],13[DimTestTime].[ Test].[Quarter].[Q0 2008]);14. . . . For every month in the second quarter of 2008, not only should you add the value

of the SalesNumber measure through 80%. But also you should make sure that the value for the second quarter of 2008 keeps common. Which is the correct answer?

A. You should increase codes below at line 14. Scope([Measures].[DimTime].[Date].[Quarter].

[Q0 2008]);This=[DimTime].[Date].currentmember * 3;End Scope;

B. You should increase codes below at line 11. Scope([Measures].[ SalesNumber],[

DimTestTime].[ Test].[Quarter]. [Q0 2008]);End Scope;

C. You should increase codes below at line 14 [ SalesNumber],Descendants([DimTestTime].[

Test].[Quarter]. [Q0 2008][ DimTestTime].[ Test].[Month]));This=[ DimTestTime].[

Test].currentmember * 5;End Scope;

D. You should increase codes below at line 11. Scope([Measures]

SalesNumber],Descendants([DimTestTime].[ Test].[Second].[ Q0 2008][ DimTestTime].[ Test].[

Second]));This=[ [ Test] [Second].currentmember * 1.5;End Scope;

 

Ans:  C


MSBI Interview Questions & Answers
MSBI Multiple choice Questions & Answers