Joomla Multiple choice Questions & Answers

Posted On:June 2, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 144, Rating :

Best Joomla Objective type Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to Joomla Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Joomla Multiple choice Questions. These Objective type Joomla are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry. 

1. State whether True or False. The index.php file is a combination of HTML and PHP code? | Joomla Mcqs

a. True

b. False

Ans: a

Objective Type Questions On Joomla

2. In which format PHP Documentor can output the documentation? | Joomla Mcqs

a. PDF

b. CHM (Compiled HTML)

c. XML

d. All of the above

Ans: d

 

3. The Joomap extension uses the style-sheets from the currently selected default template to display the sitemap in the site style.? | Joomla Mcqs

a. True

b. False

Ans: a

 

4. Why does Joomla use templateDetails.xml files? | Joomla Mcqs

a. To access the template from within by using code

b. To debug your style sheets.

c. To provide information and allow selection of the template within the template manager.

d. All of the above

Ans: c

 

5. Which of the following files you rename to .htaccess to enable mod_rewrite? | Joomla Mcqs

a. htaccess.php

b. htaccess.txt

c. All of the above

Ans: b

 

6. Which Joomla file provides the central logic of the template including any module and component display? | Joomla Mcqs

a. index.php

b. template.css

c. TemplateDetails.xml

d. banner.fff

Ans: a

 

7. Which of the following files does the ‘ /includes’ directory not contain? | Joomla Mcqs

a. application.php

b. defines.php

c. framework.php

d. All of the above

Ans: d

 

8. The core editor events apply to plugins that provide editor fuinctionality such TinyMCE or XStandard Lite. | Joomla Mcqs

a. True

b. False

Ans: a

 

9. Which type of server technology is used by Joomla? | Joomla Mcqs

a. Joomla

b. Apache

c. PHP

d. All of the above

Ans: b

 

10. What is the role of template metadata file in the System? | Joomla Mcqs

a. It contains the basic authorship information.

b. It contains the information about the files that make up the tomaplate.

c. It contains the information about the parameters that will be available for configuration through the administrator interface.

d. All of the above

Ans: d

 

11. Which of the following PHP directives are important to Joomla execution to define an alternate compression library if the standard library is not available? | Joomla Mcqs

a. zlib.output_compression

b. zlib.output_handler

c. extension_dir

d. expose_php

Ans: b

 

12. There are two root classes for Joomla Framework. JFactory and JVersion. | Joomla Mcqs

a. True

b. False

Ans: a

 

13. Which option will you choose to set the site metadata for the installed website? | Joomla Mcqs

a. Global Configuration

b. Module Manager

Ans: a

 

14. Which is not True about MD5 hash value? | Joomla Mcqs

a. Each Password in Joomla is stores as a MD5 Hash value.

b. It stands for Message-Digest algorithm 5.

c. The Length of number for MD5 is a 128bit hash code.

d. Noneof the above

Ans: d

 

15. Which Creational pattern is used by Joomla Classes particularly for database access? | Joomla Mcqs

a. Abstract Factory Pattern

b. Singleton Pattern

c. Builder Pattern

d. All of the above

Ans: a

 

16. In Which PHP file the central configuration data for Joomla contained? | Joomla Mcqs

a. config.php

b. configuration.php

c. settings.php

d. None of the above

Ans: b

 

17. Which of the following is a System Event? | Joomla Mcqs

a. OnDisplay

b. OnSave

c. OnGetInsertMethod

d. OnAfterInitialise

Ans: d

 

18. Which type of files can Media Manager not upload? | Joomla Mcqs

a. .pdf

b. .png

c. .xls

d. None of the above

Ans: d

 

19. Which option will you select to find the unpublished Articles? | Joomla Mcqs

a. Component Manager

b. Media Manager

c. Article Manager

d. None of the above

Ans: c

 

20.  The term API expands to _________. | Joomla Mcqs

A. Application Programming Interaction

B. Application Programming Interface

C. Application Programming Interchange

D. None of the above

Ans: B

 

21. The most commonly used database with Joomla is ______________.

A. Oracle

B. MySQL

C. Sybase

D. None of the above

Ans: B

 

22. The user group with access to all administrator function is ______________.

A. Administrator

B. Admin

C. Super Administrator

D. None of the above

Ans: C

 

23. SVG means _______________.

A. Scalable Vector Graphics

B. Scalable Vector Graph

C. Scaled Vector Graphics

D. None of the above

Ans: A

 

24. The term HREF expands to ______________.

A. Hypertext Reference

B. Hypertext Refer

C. Hyper Reference

D. None of the above

Ans: A

 


Joomla Interview Questions & Answers
Joomla Multiple choice Questions & Answers