iPhone Apps Multiple choice Questions & Answers

Posted On:May 31, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 282, Rating :

Best iPhone Apps Objective type Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to iPhone Apps Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of iPhone Apps Multiple choice Questions. These Objective type iPhone Apps are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry.

1) Which of the following apps is a game? | iPhone Apps Mcqs

A. Remote
B. Jenga 
C. Logmein
D. Talkbox
Ans: B
 
Objective Type Questions On iPhone Apps

2) When you using eggtimer, whilst GPS will work out your altitude on iPod touch | iPhone Apps Mcqs

A. True
B. False 
Ans: B

3) The iPhone is a line of Internet and multimedia-enabled smartphones designed and marketed by Intel Corporation. | iPhone Apps Mcqs

A. True
B. False 
Ans: B
 

4) Which App store has been mentioned in the lesson? | iPhone Apps Mcqs

A. Samsung Apps
B. Nokis Ovi Store 
C. Blackberry App World 
D. Google Android Market 
Ans: B,C,D
 

5) Which Internet browser is installed on the iPhone/iPad? | iPhone Apps Mcqs

A. Internet Explorer
B. Opera
C. Safari 
D. Firefox
E. Google Chrome
Ans: C
 

6) Standard to the iPhone/iPad is a device that allows the user to flip the screen from landscape to portrait mode simply by rotating the phone. By what name is this function better known? | iPhone Apps Mcqs  

A. Nanometer
B. Rotating sensor
C. Proximity sensor
D. Accelerometer 
Ans: D
 

7) The iPhone/iPad doesn't require a stylus to use its touch screen, instead it has been specifically designed for use with a finger(s) to touch and drag the screen. What is this technology called? | iPhone Apps Mcqs

A. TapTouch
B. Multi-Touch 
C. iTouch
D. 3DTouch
Ans: B
 

8) In which operating system iPhone/iPad development is done? | iPhone Apps Mcqs

A. Widows
B. Linux
C. Mac OS 
Ans: C
 

9) What is iPhone's screen resolution? | iPhone Apps Mcqs

A. 240x320
B. 320x480 
C. 480x960
D. 800x600
Ans: B
 

10) The iPhone/iPad browser supports rendering Flash applets? | iPhone Apps Mcqs

A. Yes
B. No 
Ans: B
 

11) Which company did Apple team up with to provide their iPhone/iPad Map software offering? | iPhone Apps Mcqs

A. Microsoft
B. Google 
C. Yahoo
D. MapQuest
Ans: B
 

12) iPhone applications can be ___________ on a MacBook Pro: | iPhone Apps Mcqs  

A. Developed and debugged 
B. Debugged
C. Developed
D. Developed or debugged
Ans: A
 

13) Besides being based on C, the Objective-C language was derived from a language called __? | iPhone Apps Mcqs

A. Cocoa
B. SmallTalk-80 
C. C
D. Xcode
Ans: B
 

14) Apple has provided a powerful ___ (SDK) that allows for rapid iPhone/iPad application development. | iPhone Apps Mcqs

A. Software Development Kit 
B. Standard Development Kit
C. Standard Debugging Kit
D. Software Debugging Kit
Ans: A
 

15) The iPhone OS is a version of: | iPhone Apps Mcqs

A. MS-DOS
B. Linux
C. Mac OS X 
D. Windows Mobile 5
Ans: C
 

16) Which one is NOT a development tool for iPhone/iPad applications? | iPhone Apps Mcqs

A. The iPhone Simulator
B. Xcode
C. Interface Builder
D. SmallTalk-80 
Ans: D
 

17) OOP stands for? | iPhone Apps Mcqs

A. Object Owned Programming
B. Object Ordered Programming
C. Object Oriented Programming 
Ans: C
 

18) Which is the latest version of the iPhone OS that is just released? | iPhone Apps Mcqs

A. Version 2.5
B. Version 5.0
C. Version 3.1
D. Version 6.0 
Ans: D
 

19) Object Oriented Programming (OOP) is a style of programming in which your code is broken up into units, known as | iPhone Apps Mcqs  

A. Objects
B. Classes
C. Objects or classes
D. Objects and classes 
Ans: D
 

20) Keeping track of objects you own and releasing them when you're done using them | iPhone Apps Mcqs

A. Is a dumb idea and a big waste of my time
B. Is not a part of a good programming practice
C. Is necessary on the iPhone since it does not support garbage collection 
D. None of the above
Ans: C
 

21) At the start of program execution all subclasses are initialized before the parent class  

A. True
B. False 
Ans: B
 

22) The @private directive restricts access to instance variables to methods in the class; subclasses cannot access the variables directly

A. True 
B. False
Ans: A
 

23) If you start a class definition that conforms to a specified protocol, you need to release all the methods you will implement for that protocol in the @interface section.

A. True
B. False 
Ans: B
 

24) int, float, and char are reserved words and examples of Objective-C basic objects.

A. True
B. False 
Ans: B