IOS Multiple choice Questions & Answers

Posted On:June 4, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 538, Rating :

Best IOS Objective type Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to IOS Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of IOS Multiple choice Questions. These Objective type IOS are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry.

 1) When an activity doesn't exist in memory it is in. | IOS Mcqs

  A. Starting state 

  B. Running state

  C. Loading state

  D. Inexistent state.

Ans: A

 Objective Type Questions On IOS

2) Does the Iphone browser support flash applications? | IOS Mcqs

  A. Yes 

  B. No

  C. Just the flash applications from apple

  D. Some of them [the simpliest]

Ans: A

 

3) Which of the following is NOT a state in the lifecycle of a service? | IOS Mcqs

  A. Starting

  B. Running

  C. Destroyed

  D. Paused 

Ans: D

 

4) When an activity doesn't exist in memory it is in. | IOS Mcqs

  A. Starting state 

  B. Running state

  C. Loading state

  D. Inexistent state.

Ans: A

 

5) What built-in database is Android shipped with? | IOS Mcqs

  A. SQLite 

  B. Apache

  C. MySQL

  D. Oracle

Ans: A

 

6) Creating a UI (User Interface) in Android requires careful use of... | IOS Mcqs

  A. Java and SQL

  B. XML and Java 

  C. XML and C++

  D. Dreamweaver

Ans: B

 

7) The Iphone camera can: | IOS Mcqs

  A. Zoom

  B. Autofocus

  C. Record videos

  D. Make digital photos 

Ans: D

 

8) Creating a UI (User Interface) in Android requires careful use of... | IOS Mcqs

  A. Java and SQL

  B. XML and Java 

  C. XML and C++

  D. Dreamweaver

 

Ans: B

 

9) To create an emulator, you need an AVD. What does it stand for? | IOS Mcqs

  A. Android Virtual Display

  B. Android Virtual Device 

  C. Active Virtual Device

  D. Application Virtual Display

Ans: B

 

10) What built-in database is Android shipped with? | IOS Mcqs

  A. SQLite 

  B. Apache

  C. MySQL

  D. Oracle

Ans: A

 

11) To create an emulator, you need an AVD. What does it stand for? | IOS Mcqs

  A. Android Virtual Display

  B. Android Virtual Device 

  C. Active Virtual Device

  D. Application Virtual Display

Ans: B

 

12) App Widgets are can be place on the home screen by the user to check for updates are available? | IOS Mcqs

  A. True 

  B. False

Ans: A

 

13) WHAT IS FACE TIME IN APPLE ? | IOS Mcqs

  A. DIGITAL PHOTOS

  B. VIDEO CALLS 

  C. TAKING VIDEOS

  D. EDITING PHOTOS

Ans: B

 

14) The ___________ file specifies the layout of your screen. | IOS Mcqs

  A. Layout file 

  B. Manifest file

  C. Strings XML

  D. R file

Ans: A

 

15) The Iphone has a feature that activates when you rotate the device from portrait to landscape. | IOS Mcqs

  A. Rotator

  B. Accelerometer 

  C. Shadow detector

  D. Special Sensor

Ans: B

 

16) When the activity is not in focus, but still visible on the screen it is in? | IOS Mcqs

  A. running state

  B. Paused state 

  C. stopped state

  D. destroyed state

Ans: B

 

17) The timeline receiver will receive messages from the Android system. | IOS Mcqs

  A. True

  B. False 

Ans: B

 

18) App Widgets are can be place on the home screen by the user to check for updates are available? | IOS Mcqs

  A. True 

  B. False

Ans: A

 

19) The iPhone is a line of Internet and multimedia-enabled smartphones designed and marketed by Intel Corporation. | IOS Mcqs

  A. True

  B. False 

  Ans: B

 

20) An Android application is a loose collection of content providers, activities, broadcast receivers, and services. | IOS Mcqs

  A. True 

  B. False

Ans: A

 

21) The android OS comes with many useful system services, which include processes you can easily ask for things such as your..

  A. All of these and more. 

  B. Location

  C. Sensor Readings

  D. WiFi? Hot Spots

Ans: A

 

22. Your routers at ACME are having some connectivity issues. You issueshow commands for each connecting router's interface. Why are they unable to communicate?

A. Incorrect IP address

B. Wrong routing protocol

C. Bad cable

D. Encapsulation mismatch

Ans: D

 

23. You need to back up the configurations you just made but there are no TFTP servers available. Which of the following commands are options to backup your currently running configuration? (Choose all that apply.)

A. Router1#copy running-config startup-config

B. Router1#copy running-config flash

C. Router1#copy startup-config running-config

D. Router1#copy running-config rcp

Ans: A,B,D

 

24. You are consulting a small business that is establishing its first WAN link. The client wants to know what encapsulation you will be using on the link. Which of the following are valid encapsulations for WAN links? (Choose all that apply.)

A. Frame relay

B. Ethernet

C. Token ring

D. PPP

E. q E. HDLC

Ans: A,D,E

 

25. Your boss is concerned about security on your network. She wants to make sure that no one can identify passwords if they happen to view a configuration on your router. What command will encrypt all passwords on your router?

A. Router1#service password-encryption

B. Router1(config)#service password-encryption

C. Router1#enable secret password

D. Router1(config)#enable secret password

Ans: B

 

26. You need to set up a password that will prevent unauthorized users from telnetting into your router. What series of commands would you use?

A. Acme1(config)# line console 0

Acme1(config-line)# password acme 

Acme1(config-line)# login

B. Acme1(config)# line vty 0 

Acme1(config-line)# enable password acme

C. Acme1(config)# line vty 0

Acme1(config-line)# enable secret acme

Acme1(config-line)# login

D. Acme1(config)# line vty 0

Acme1(config-line)# password acme

Acme1(config-line)# login

Ans: D

 

27. When setting up your serial interfaces, what does the clockrate command do for your connection?

A. Establishes the timing at which you send data

B. Establishes keepalives

C. Establishes the advertised bandwidth

D. Establishes the time on the router

Ans: A

 

28. You need to set up passwords on all your default Telnet lines. What command would you start with?

A. Router1(config)#telnet configuration

B. Router1(config)#interface Ethernet 0/1

C. Router1(config)#line vty 1 5

D. Router1(config)#line vty 0 4

Ans: D

 

29. You can execute show commands at which prompt? (Choose all that apply.)

A. Router1#

B. Router1(config)#

C. Router1(config-router)#

D. Router1>

E. romon1>

Ans: A,D

 

30. You are configuring your router and type in an Enable password and an Enable Secretpassword. Your fellow network technician asks you why you have two passwords set when you only need one. What do you tell him?

A. The Enable password is used by low-level applications.

B. If you reverted to an older version of the IOS, it would not understand the Secret password.

C. Both passwords are treated the same.

D. It is a failsafe method of ensuring that people need to type two passwords instead of just one.

Ans: B

 

31. In which of the following modes in Cisco's IOS can you issue showcommands?

A. User

B. Privileged

C. Line Configuration

D. Global Configuration

Ans: A,B

 

32. You are the network administrator for a large corporation. You want to be able to store all your configurations in a centralized location. Which of these servers will allow you to do so? (Choose all that apply.)

A. FTP

B. TFTP

C. SQL

D. Oracle

Ans: A,B

 

33. You need to troubleshoot your network IP connectivity. Which of the following commands would you use to find the IP address on your Ethernet 0 interface?

A. ping

B. IPConfig

C. traceroute

D. Show interface Ethernet 0

Ans: D

 

34. Which command would you use in the CLI at User mode to enter Privileged EXEC mode?

A. Privilege

B. Admin

C. Enable

D. Disable

Ans: C

 

35. You have just received 14 Catalyst 3550 switches for your network. What is required to get them functioning correctly in your network?

A. Nothing

B. Set up an IP address on the switch

C. Interconnect them to routers

D. Install the Cisco IOS

Ans: A

 

36. Which of the following prompts indicates your router is in Privileged EXEC mode?

A. Router>

B. Router#

C. Router&

D. Router$

Ans: B

 

37. You have made a console connection to your Cisco Catalyst 1900 series switch and you see the > symbol in HyperTerminal. What does it mean?

A. You are in Privileged EXEC mode.

B. You are in User EXEC mode.

C. The switch has not been configured.

D. The switch is in need of repairs.

Ans: B

 

38. You would like to assign a meaningful name to your Catalyst 1900 series switch—what command should you use?

A. enable

B. host name

C. hostname

D. name

Ans: C

 

39. You need to assign an IP address to your Catalyst 1912 switch. You are at the HQ_SW1>prompt. What is the correct series of commands? (cr = carriage return)

A. enable <cr> ip address 10.1.1.1

B. enable <cr> ip address 10.1.1.1 255.0.0.0

C. enable <cr> configure terminal <cr> ip address 10.1.1.1

D. enable <cr> configure terminal <cr> ip address 10.1.1.1 255.0.0.0

Ans: D

 

40. Which of the following commands displays the syntax for the clock command?

A. cl?

B. clock?

C. clock ?

D. cl ?

Ans: C