Hepatitis Viruses Interview Questions & Answers

Posted On:May 6, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 180, Rating :

Best Hepatitis Viruses Interview Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to Hepatitis Viruses Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Hepatitis Viruses Multiple choice Questions. These Objective type Hepatitis Viruses Questions are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many Medical Industry.

1. Which of the following hepatitis viruses is not RNA virus?

A. Hepatitis A virus

B. Hepatitis B virus

C. Hepatitis E virus

D. Hepatitis G virus

Answer: B

Interview Questions on Hepatitis Viruses

2. Which of the following nucleic acid is present in hepatitis B virus?

A. dsDNA

B. ssRNA

C. ssDNA

D. dsRNA

Answer: A

 

3. The agent representing an isolate of hepatitis G virus is

A. GBA-A

B. GBV-B

C. GBV-C

D. none of these

Answer: C

 

4. Hepatitis G virus belongs to the family

A. Caliciviridae

B. Flaviviridae

C. Hepadnaviridae

D. Coronaviridae

Answer: B

 

5. Transmission of hepatitis G virus is

A. Parenterally

B. Sexually

C. Both (a) and (b)

D. None of these

Answer: C

 

6. The most serious infection is

A. superinfection of an HBsAg carrier by HDV

B. infection with HBV alone

C. coinfection of HBVand HDV

D. none of the above

Answer: A

 

7. Which of the following specimens contain/s hepatitis B virus in an infected person?

A. Blood

B. Semen

C. Saliva

D. All of these

Answer: D

 

8. Vertical transmission may be seen in

A. Hepatitis B virus

B. Hepatitis C virus

C. Hepatitis D virus

D. All of these

Answer: D

 

9. Which of the following viral infections can result in chronic carrier state?

A. HBV

B. HCV

C. HDV

D. All of these

Answer: D

 

10. Most reliable test for detection of hepatitis E infection is

A. ELISA test for IgM anti-HEV

B. Western blot assay for IgM anti-HEV

C. Polymerase chain reaction for detection of HEV RNA

D. ELISA test for IgG anti-HEV

Answer: C

 

11. Hepatocellular carcinoma (Hepatoma) may be caused by

A. Hepatitis A virus

B. Hepatitis C virus

C. Both (a) and (b)

D. None of these

Answer: C

 

12. The defective satellite virus is

A. hepatitis B

B. hepatitis C

C. hepatitis D

D. hepatitis A

Answer: C

 

13. All of the following viruses are enveloped except

A. Hepatitis A virus

B. Hepatitis B virus

C. Hepatitis C virus

D. Hepatitis D virus

Answer: A

 

14. The diagnosis of hepatitis A virus infection is carried out from the method based on

A. aminotransferase levels

B. detection of faecal HAV by immunoelectron microscopy

C. both (a) and (b)

D. detection of IgM anti-HAV by ELISA

Answer: D

 

15. Which of the following is not correct for hepatitis A virus?

A. It can be grown in cell cultures of primate and human cells

B. It is one of the most stable viruses infecting humans

C. It may cause hepatocellular carcinoma

D. None of the above

Answer: C

 

16. Which of the following viruses can be transmitted by the parenteral route?

A. HBV

B. HCV

C. HDV

D. All of these

Answer: D

 

17. The viruses, which is/are transmitted by parenteral and sexual routes is/are

A. Hepatitis B virus

B. Hepatitis C virus

C. Hepatitis G virus

D. All of these

Answer: D

 

18. Which of the following antigenic types of hepatitis B virus is present in the envelope?

A. HbsAg

B. HBcAg

C. HBeAg

D. HBxAg

Answer: A

 

19. The development of hepatocellular carcinoma is associated with

A. ground squirrel hepatitis virus

B. hepatitis B virus

C. woodchuck hepatitis virus

D. all of the above

Answer: D

 

20. Which of the following antigenic types of hepatitis B virus is prevalent in India?

A. Adw

B. Adr

C. Ayw

D. Ayr

Answer: C


Hepatobiliary and Pancreatic Multiple choice Questions & Answers
Hepatitis Viruses Interview Questions & Answers
Hepatobiliary Surgery Interview Questions & Answers