Google Analytics Multiple choice Questions & Answers

Posted On:May 31, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 144, Rating :

Best Google Analytics Objective type Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to Google Analytics Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Google Analytics Multiple choice Questions. These Objective type Google Analytics are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry.

 

1)What are the four main components of the Google Analytics platform? (select all that apply) | Google Analytics Mcqs

 A.  Collection

 B. Configuration

 C. Continuation

 D. Processing

 E.  Progressing

 F. Recollection

 G. Reporting

Ans: A,B,D,G

Objective Type Questions On Google Analytics

2)The tracking code in Google Analytics: (select all that apply) | Google Analytics Mcqs

 A. connects data to your specific Google Analytics account

 B.  sends data back to your Google Analytics account for reporting

 C. tracks changes in your AdWords account

 D. identifies new and returning users

Ans: A,B,D

 

3 ) Which Analytics tracking technology would you use to collect how users interact with a web-connected ticket kiosk? | Google Analytics Mcqs

 A. Software Development Kit

 B. JavaScript Tracking Code

 C. The Measurement Protocol

 D.  HTML

Ans: C

 

4) Google Analytics can only recognize returning users on websites, not on mobile apps. | Google Analytics Mcqs

A. True

B. False

Ans: B

 

5) During data processing, Google Analytics: (select all that apply) | Google Analytics Mcqs

 A. transforms your raw data from collection according to your configuration settings

 B. aggregates your data into database tables

 C.  imports data from other sources you've defined, like Google AdWords or Webmaster Tools

 D. organizes hits into sessions

 E. All of the above

Ans: E

 

6 ) A session in Google Analytics consists of: | Google Analytics Mcqs

A.  the reports generated by users over a specific period of time

B.  interactions or hits from a specific user for all time

 C. interactions or hits from a specific user over a defined period of time

 D. a group of users getting together in person to discuss Analytics

Ans: C

 

7) How can you add data to Google Analytics from other sources? (select all that apply) | Google Analytics Mcqs

 A. By linking your AdWords account to Google Analytics to import your advertising data

B.  By downloading your data from Webmaster Tools and manually importing it into Google Analytics

C.  By uploading a .csv file to Google Analytics to attach new dimensions like “Topic” and “Author” to an existing dimension like “Page Title”

 D. By using Cost Data Upload to import click and cost data from your non-AdWords advertising campaigns

Ans: C,D

 

8) Which of the following are configuration settings that can change how your data appears in your reports? (select all that apply) | Google Analytics Mcqs

 A. Sessions

 B. Channel Groupings

 C. Filters

 D. Users

E.  Goals

 F. Interactions

Ans: B,C,E

 

9) Which of the following are dimensions in Google Analytics? (select all that apply) | Google Analytics Mcqs

A. Campaign

B. Visits

C. Time on Page

D. City

E. Browser

F. Language

G. Pageviews

H. Unique Visitors

Ans: A,D,E,F

 

10) You can combine any metric with any dimension in a Google Analytics report.

A. True

B. False

Ans: B

 

11) When does Google Analytics sample data for reporting? | Google Analytics Mcqs

 A. When the data you request has already been calculated in the aggregate tables

 B. When you create a report with metric and dimension combinations that have not been pre-aggregated and the report is based on data from a large number of visits

 C. When the report is pulled at the end of the high traffic week

D.  When you create a report with metric and dimension combinations that have not been pre-aggregated and the report is based on data from a small number of visits

Ans: B

 

12) You've discovered that a significant portion of your site traffic is coming from your internal users and is skewing your customer data. Which of the following solutions should you implement to clean up your report data? | Google Analytics Mcqs

 A. Have your site developers create a new version of your website for internal users only that doesn't have the tracking code 

 B. Have your account administrator configure a Filter that excludes internal traffic from being included in your report views

 C. Have your account administrator reprocess the data in your account to exclude internal users

D.  There's not a way to prevent the internal traffic from showing in your reports.

Ans: B

 

13) You've discovered that data about the Product pages of your ecommerce website is missing from your reports. Which of the following could be the cause? (select all that apply) | Google Analytics Mcqs

 A. The data for the Product pages wasn't collected because tracking code wasn't placed on those pages of the site

 B. Google Analytics doesn't collect data from eCommerce sites

C.  During processing Google Analytics sampled out the Product pages from your reports

 D. A filter applied during processing was configured to remove Product pages data from your reports

Ans: A,D

 

14) For a website that hosts 45 minute-long documentary videos, what configuration settings could you use to more accurately track user engagement? | Google Analytics Mcqs

 A. Add a Goal that tracks when a user lands on your site homepage

 B. Add a Filter to exclude users who don't watch a video on your site

 C. Adjust the session timeout length to be greater than 45 minutes so that the session doesn't automatically timeout while a user is watching a long video on the site

D.  Create a Content Grouping that groups together all of your video pages in your reports

Ans: C

 

15) How could you create a customized dashboard in Google Analytics that you can monitor on a daily basis? (select all that apply) | Google Analytics Mcqs

 A. Use the Google Analytics JavaScript tracking code to send data straight into a spreadsheet

B.  Use the Google Analytics reporting APIs to automatically send data to a dashboard application you create

 C. Create a dashboard directly in the Google Analytics user interface and share it with your team

D.  It's not possible to create a dashboard using Google Analytics data

Ans: B,C

 

16) The tracking code loads a larger phpscript file from the Google webserver and then sets variables with the user’s account number. The larger file, currently known as: | Google Analytics Mcqs

a)  user.ds

b) gua.gs

c)  ga.gs

d) ga.js

Ans: D

 

17) Google Analytics launched as of September 29, 2011. | Google Analytics Mcqs

a)  True analytics

b)   Live analytics

c)  On Time analytics

d) Real Time analytics

Ans: D

 

18) The tracking code runs in the client browser when The client browses the page and collects visitor data and_________. | Google Analytics Mcqs

A)sends it to a client purchased server as part of a request for a web beacon

b)  sends it to a client controlled server as part of a request for a web beacon

c) sends it to a Microsoft server as part of a request for a web beacon

d) sends it to a Google data collection server as part of a request for a web beacon

Ans: D

 

19) The largest potential impact on data accuracy in Google Analytics comes from: | Google Analytics Mcqs

A. None of these

B. Noscript

C. users deleting or blocking Google Analytics cookies

D. Firefox’s Ad block

Ans: C

 

20) The Mobile Package contains server-side tracking codes that use: | Google Analytics Mcqs

A. ASP.NET, or Perl

B. All of these

C. PHP

D. 4.JavaServer Pages

Ans: B

 

21) Which page should the tracking code be installed to?

A. Index Page 

B. Mobile Pages

C. Ecommerce Pages

D. ALL Pages

Ans: D

 

22) To use the Analytics data export API, you must have:

A. A corporate Google Analytics profile

B. Multiple Google Analytics accounts

C. A special designation from Google allowing you to use the API

D. A Google Analytics account and access to the profile being tracked

Ans: D

 

23) Google Analytics analysis can identify poorly performing pages with which of the following technique?

A. e-commerce reporting

B. Google Analytics Content Experiments

C. Google Website Optimizer

D. funnel visualization

Ans: D

 

24) A page tag, called as the Google Analytics Tracking Code is a snippet of ______ code.

A. PHP Script

B. DotNetScript

C. HTML Script

D. JavaScript

Ans: D

 

 

25) CTR is short for?

A. Customer Trending Report

B. check The Reports

C. Click Through Ratio

D. click Through Rate

Ans: D

 


Google Analytics Multiple choice Questions & Answers