FoxPro Multiple choice Questions & Answers

Posted On:May 31, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 219, Rating :

Best FoxPro Objective type Questions and Answers 

Dear Readers, Welcome to FoxPro Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of FoxPro Multiple choice Questions. These Objective type FoxPro are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry.

1)     Which File is used to write the different types of Foxpro program ? | FoxPro Mcqs

A. Report File

B. Lable File

C. Program File

D. Index File

Ans:  C

Objective Type Questions On FoxPro

2)  If the Customers table is open, what does this command do: ? [company] | FoxPro Mcqs

A. Displays the value of the company field

B. Displays the characters 'company'

C. Displays the value of the variable whose name is stored in the variable named 'company'

Ans:  B

 

3)    What happens if you hold the Shift key down then click on File in the main menu? | FoxPro Mcqs

A. The Close option becomes Close All

B. The current window closes

C. The menu undocks and can be moved

Ans:  A

 

4)   What date is given by Gomonth({^2000-01-31}, 1)? | FoxPro Mcqs

A. February 28th 2000

B. February 29th 2000

C. March 2nd 2000

Ans:  B

 

5)    What does the command 3+8 do if you are on the first record of the Customer table? | FoxPro Mcqs

A. Stores 11 in the primary key of the current record

B. Moves to record 11

C. Displays the numeric value 11.

Ans:   B

 

6)     If x is 'X ' and y is 'Y ' then what is the result of x - y ? | FoxPro Mcqs

A type-mismatch error

A. -1

B. 'XY '

Ans:  B

 

7)    What happens if you redefine a field type from Numeric to Float? | FoxPro Mcqs

A. All values in the field are truncated to 4 decimal places

B. All values in the field are lost

C. Nothing changes

Ans:  C

 

8)    Can you enter duplicate values in a field with a Unique index? | FoxPro Mcqs

A. Yes

B. Yes, but you get a warning message

C. No, any duplicate value is rejected

Ans:   A

 

9)   What does ?_screen->backcolor do? | FoxPro Mcqs

A. Displays the value of the screen's background colour.

B. Sets the background colour of the current control to the screen's background.

C. Displays the colour-picker dialog

Ans:   A

 

10)      Can you use a #DEFINE on a Foxpro keyword? | FoxPro Mcqs

A. Yes.

B. Yes but the redefinition is ignored.

C. No.

Ans:  A

 

11)    What is the result of Proper('MCKAY')? | FoxPro Mcqs

A. 'McKay'

B. 'MCKAY'

C. 'Mckay'

Ans:  C