Environment Management Multiple choice Questions & Answers

Posted On:May 31, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 234, Rating :

Best Environment Management Objective type Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to Environment Management Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Environment Management Multiple choice Questions. These Objective type Environment Management are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry.

 

1. What is industrial symbiosis | Environment Management Questions

 
A.     When industries co-operate so that a product produced by one of them is part of a larger product produced by the other.
B.     When industries co-operate by integrating environmental work so that common environmental management systems is established.
C.     When industries co-operate so that the waste of one serve as input in the others production as for example heat.
Ans: C
 
Objective Type Questions On Environment Management

2. Which of the certification systems EMAS or ISO 14001 is the most challenging for a company | Environment Management Questions

 
A. EMAS
B. ISO 14001
C. They are in principle the same
Ans:A

3. FSC means: | Environment Management Questions

 
A. Federal System of Certification is the dominant environmental certification system in the US
B. Forest Stewardship Council, a certification system for the forest industry
C. Falcon Swan Certification, a combined label of environmental excellency verified by the Nordic Council and the Swedish Society for Nature Conservation
Ans: B

4. A functional unit is | Environment Management Questions

 
A. The average amount of exergy (in Joule) that is needed to produce a product or service that satisfy a special function
B. The average amount of material input that is needed to produce a product or service that satisfy a special function
C. The function that a product or service is intended to satisfy
Ans: C

5. System boundaries are: | Environment Management Questions

 
A. Circumstances that are included or excluded from life cycle analysis studies
B. Processes which are included in an Environmental management system and others that are excluded
C. The ecological footprint of a product or service in relation to circumstances to be excluded
Ans: A

6. A performance indicator is: | Environment Management Questions

A. The added impact of many different processes that make the complete product
B. A number describing the relationship of one phenomenon in relation to another
C. The material flow generated to produce a functional unit or service

Ans: B

7. What is integrated management systems | Environment Management Questions

A. When for example environmental certification is done together with quality certification.
B. Environmental management systems that include both Life-cycle analysis and MIPS for a special product.
C. Management systems that are applicable for all functions and services regardless of size of production units.
Ans: A

8. A waste audit means that: | Environment Management Questions

A. The amount of waste (or inefficiency) that is created in the production process is checked.
B. An assessment of how much solid waste a product will generate is performed.
C. An assessment of how much unnecessary waste a product will generate when its lifecycle is to be completed is estimated.
Ans: A

9. What kind of eco-label is EMAS | Environment Management Questions

A. Type I
B. Type II
C. Type III
Ans: C

10. EEA means | Environment Management Questions

A. European Energy Association
B. Environmental Efficiency Audit
C. European Environmental Agency
Ans: C

11. Where was the 2002 World Summmit on Sustainable Development held | Environment Management Questions

A. Dublin
B. Doha
C. Johannesburg
D. Rio de Janeiro
Ans: C

12. What are the chemicals that damage the ozone layer | Environment Management Questions

A. PCBs
B. DDT
C. CITES
D. CFCs
Ans: D

13. What is the average fine for an environmnetal prosecution | Environment Management Questions

A. £8,000
B. £6,000 
C. £4,000
D. £2,000 
Ans: B

14. Which pollution issue are people (in UK) most concerned about | Environment Management Questions

A. Disposal of hazardous waste

B. Pollution in rivers

C. Condition of bathing water
D. Traffic fumes
Ans: A

15. The loss of rainforest each year is equivalent to the size of which country | Environment Management Questions

A. New Zealand
B. Luxembourg 
C. Australia
D. Pakistan 
Ans: A

16. Which of these energy sources is renewable | Environment Management Questions

A. Wind
B. Nuclear
C. Coal
D. Oil
Ans: A

17. What is the legal principle for handling waste | Environment Management Questions

A. Waste Hierarchy
B. Precautionary Principle
C. Duty of Care
D. Reasonably Practicable
Ans: C

18. How many companies worldwide have certified environmental management systems | Environment Management Questions

A. 100,000 - Million
B. 10,000 - 100,000
C. 1,000 - 10,000
D. <1000 
Ans: B

19. What is most land used for | Environment Management Questions

A. Buildings
B. Roads
C. Agriculture
D. Leisure
Ans: C

20. What is the main reason for the increase in water contamination incidents | Environment Management Questions

A. Increased flooding
B. Management failure
C. More chemicals
D. Operator mistakes
Ans: B

22. How much more does waste cost compared to disposal costs alone

A. 25X 
B. 12.5X 
C. 5X
D. 2X 
Ans: B