Dreamweaver Multiple choice Questions & Answers

Posted On:December 16, 2018, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 640, Rating :

Dreamweaver Multiple choice Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to Dreamweaver Objective Questions have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Dreamweaver. These objective type Dreamweaver questions are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT companies.

1. What can the <head> section of a document contain? (Choose TWO)

A. <body> tag

B. style sheets

C. <meta> tags

D. version of HTML used

E. everything that displays in a browser

Answer: B,C

Interview Questions on Dreamweaver

2. What is "align" in the following code known as?

<div align="center">

A. value

B. element

C. attribute

D. argument

Answer: C

 

3. What set of Cascading Style Sheets (CSS) style rules cause hypertext links within a table data cell to appear bold, not underlined, and with a pale gray background when the user moves the mouse pointer over a link?

A. td a:hover {

font-weight: bold;

underline: none;

-color: #CCCCCC;

}

B. td a:hover {

font-weight: bold;

text-decoration: none;

background-color: #CCCCCC;

}

C. td a.hover {

font-weight: bold;

underline: none;

background-color: #CCCCCC;

}

D. td, a.hover {

font-weight: bold;

text-decoration: none;

background-color: #CCCCCC;

}

Answer: B

 

4. What is a feature of the coding toolbar?

A. create unordered list from selected code

B. apply comment button can only insert HTML comment

C. ability to undock and move toolbar and customize button

D. if nested comments, remove comment button only removes outer comment tag

Answer: D

 

5. What area, in the Insert bar, is intended for customizing and organizing frequently used objects?

A. Layout

B. Common

C. Favorites

D. Application

Answer: C

 

6. What text formatting can be applied from the Property inspector?

A. font size

B. underline

C. superscript

D. definition list

Answer: A

 

7. What Visual Aid displays the margin, border, and padding of CSS elements?

A. Layer Outline

B. CSS Layout Outlines

C. CSS Layout Box Mode

D. CSS Background Layout Background

Answer: C

 

8. A page has an embedded style sheet that redefines H3 as Arial, red. The same page has a linked style sheet attached that defines H3 as Verdana, blue, and 16 pixels. How should text between H3 tags display on the page in a browser?

A. Arial, red, 16 pixels

B. Verdana, red, 16 pixels

C. Verdana, blue, 16 pixels

D. Arial, red, browser default font size

Answer: A

 

9. What behavior can be attached to a hyperlink to load new content into two different frames in a frameset?

A. Go To URL

B. Swap Image

C. Change Behavior

D. Open Browser Window

Answer: A

 

10. When would an onBlur event occur?

A. onBlur is not an event

B. when an image is selected

C. when a form field is selected

D. when selecting any object other than the one the onBlur event is attached

E. when selecting any object after selecting the one the onBlur event is attached

Answer: E

 

11. In CSS, what is the correct example of a custom class called myclass?

A. .myclass

B. #myclass

C. $myclass

D. %myclass

Answer: A

 

12. What action reduces a page's download time?

A. Use tables instead of CSS for page layout.

B. Link, rather than embed, client-side JavaScript.

C. Reduce the number of colors used in GIF images.

D. Resize images using the height and width attributes of the <img> tag.

Answer: C

 

13. If a form requires a constant value for a form field each time the form is submitted, what type of field is used to store the data?

A. Hidden

B. Standard

C. Concealed

D. Fixedvalue

Answer: A

 

14. Which symbols could be used to start a comment in JavaScript? (Choose TWO)

A. //

B. */

C. #

D. {

E. /*

Answer: A,E

 

15. What three tags are associated with a Definition List?

A. dl, dt, li

B. dl, dd, li

C. dl, dt, dd

D. dl, dt, db

Answer: C

 

16. The left frame of a frameset has the name of "nav" and the right frame of a frameset has the name of "main". The links in the "nav" frame need to display pages in the "main" frame. What is the target for the link?

A. <a href="jan.htm" target="_main">

B. <a href="jan.htm" target="_parent">

C. <a href="jan.htm" target="main">

D. <a href="jan.htm" target="_right">

E. <a href="jan.htm" target="parent">

Answer: C

 

17. What is used to apply a class style to selected text? (Choose TWO)

A. Insert bar

B. Style panel

C. Assets panel

D. CSS Styles panel

E. Property inspector

Answer: D,E

 

18. What behavior could you attach to a hyperlink to load new content into two different frames in a frameset?

A. Go To URL

B. Swap Image

C. Change Behavior

D. Open Browser Window

Answer: A

 

19. What CSS formatting options must be previewed in the browser to see them properly rendered?

A. A:link

B. A:hover

C. Line Height

D. Letter Spacing

Answer: B

 

20. A page has an external style sheet attached that defines the H3 tag as Arial, 14 point, and the color red. The page also has an internal style that defines the H3 tag to use Verdana, 12 point with no color change. How does H3 text appear on the page?

A. Arial, 14 point, red

B. Arial, 12 point, black

C. Verdana, 12 point, red

D. Verdana, 12 point, black

Answer: C

 

21. What actions can be performed when multiple, NON-consecutive, cells are selected? (Choose TWO)

A. Split cells

B. Delete row

C. Merge cells

D. Adjust font face

E. Adjust background color

Answer: DE

 

22. What change will make this styles .CSS file correct?

A. Remove the <style> and </style> tags.

B. Change "font-family" to "font" on Line #5.

C. Change "text-align" to "text-position" on Line #7.

D. Change the <style> tag to <jscript> and </style> to </jscript>.

Answer: A

 

23. What action reduces a page's download time?

A. Use tables instead of CSS for page layout.

B. Link, rather than embed, client-side JavaScript.

C. Reduce the number of colors used in GIF images.

D. Resize images using the height and width attributes of the <img> tag.

Answer: C

 

24. In CSS, what is the correct example of a custom class called "myclass"?

A. .myclass

B. #myclass

C. $myclass

D. %myclass

Answer: A

 

25. How can a custom style be removed from a linked external style sheet?

A. Delete it in the CSS panel.

B. Detach the style sheet that contains the style.

C. Select the paragraph text and choose No Style from CSS Styles panel.

D. Create a new tag-based style for the same tag and overwrite the existing one.

Answer: A

 

26. A page has an embedded style sheet that redefines H3 as Arial, red. The same page has a linked style sheet attached that defines H3 as Verdana, blue, and 16 pixels. How should text between H3 tags display on the page in a browser?

A. Arial, red, 16 pixels

B. Verdana, red, 16 pixels

C. Verdana, blue, 16 pixels

D. Arial, red, browser default font size

Answer: A

 

27. What will test to see if the values of x and y are the same?

A. if (x = y)

B. IF (x = y)

C. if (x EQ y)

D. if (x == y)

Answer: D

 

28. When would an onBlur event occur?

A. onBlur is not an event

B. when an image is selected

C. when a form field is selected

D. when selecting any object other than the one the onBlur event is attached to

E. when selecting any object after selecting the one the onBlur event is attached to

Answer: E

 

29. Which product is required to enable users to play Flash video on a Web page without progressive downloading?

A. Flash Media Encoding Server

B. Flash Media Interactive Server

C. Flash Media Streaming Server

D. Flash Media Rights Management Server

Answer: C

 

30. You are required to publish content stored in a database to a Web page on-demand. Which two types of connectivity are required? (Choose two.)

A. The database must be installed on the web server.

B. Dreamweaver must be able to connect to a database.

C. Your web server must be able to connect to a database.

D. Your application server must be able to connect to a database.

E. Your web server must be able to connect to an application server.

Answer: D,E

 

31. Which two categories of reporting are available in the Dreamweaver Site Reports interface? (Choose two.)

A. HTML Reports

B. Workflow Reports

C. Information Reports

D. Accessibility Reports

E. Browser Compatibility Reports

Answer: A,B

 

32. Which are the three categories of files displayed by the Dreamweaver Link Checker?

A. Broken Links, External Links, and Invalid Links

B. Broken Links, External Links, and Missing Files

C. Broken Links, External Links, and Orphaned Files

D. Broken Links, External Links, and Unreachable Files

Answer: C

 

33. Which would NOT be a potential problem level that is detected by the Browser Compatibility Check in Dreamweaver?

A. errors

B. warnings

C. design issues

D. informational messages

Answer: C

 

34. You have just become the Webmaster for a Web site you did NOT create. You want to locate and correct broken links within this website. Where can you go within Dreamweaver to locate broken links and open each page so you can correct these issues?

A. use HTML Reports in the Site Reports tab of the Results panel

B. use Validation in the Results panel and choose Validate Entire Current Local Site

C. use Browser Compatibility in the Results panel and click Settings in the pop-up menu

D. use Link Checker in the Results panel and select Broken Links in the Show pop-up menu

Answer: D

 

35. Your site requirements dictate that all pages must load in under 6 seconds for users connecting to the Internet with a 33.6k modem. What is the easiest way to verify that each page in your site meets this requirement?

A. run the Accessibility HTML Report for all pages in your site

B. change your connection speed in your status bar preferences

C. install a modem and browse each page while using a stopwatch

D. use the file browser to ensure that no HTML page is more than 18K

Answer: B

 

36. Which action does NOT help mitigate page weight?

A. remove extra white space in the code

B. optimize and compress all image files

C. replace a JPEG photo with a GIF image

D. format pages and text using Cascading Style Sheets

Answer: C

 

37. In which color will the text Formatting with CSS be displayed in the browser?

A. red

B. blue

C. black

D. green

Answer: D

 

38. Which is required when hosting a Web site on a publicly addressable production server?

A. FTP server

B. SSL certificate

C. Web server

D. Application server

Answer: C

 

39. Which reports are available within Dreamweaver HTML reports to assist you in Web site maintenance?

A. Accessibility, Untitled Documents, and Missing Alt Text

B. Broken Links, Missing Alt Text, and Untitled Documents

C. Missing Alt Text, Untitled Documents, and Orphaned Files

D. XHTML Validation, Browser Compatibility Check, and External Links

Answer: A

 

40. Which tool is required to create and deploy a Web site?

A. Web browser

B. Dreamweaver

C. production server

D. application server

Answer: D

 

41. You want to to create a report on whether a page complies with Section 508 standards?

A. select File > Validate > Markup

B. select File > Check Page > Browser Compatibility

C. select Site > Reports, choose Accessibility and click Run

D. select View > Code View Options > Syntax Error Alerts in Info Bar

Answer: C

 

42. You want to deploy a Web site using Active Server Pages.

Which type of server topology is required?

A. PHP Server running on Apple OSX Web Server

B. Apache Server running on a Unix operating system

C. JavaScript Server running on Macromedia ColdFusion

D. Microsoft Windows Server running Internet Information Services

Answer: D

 

43. What is the recommended method for sharing code across Web pages? (Choose two.)

A. Copy the code across all Web pages.

B. Save the code in a text file and share the text file in a folder.

C. Create a snippet and share the snippet in a folder.

D. Create external JavaScript files.

E. Create a Java applet.

Answer: CD

 

44. You want to measure the distance between two guides. What should you do?

A. Press SPACE and place the mouse between the two guides.

B. Press CTRL and place the mouse between the two guides.

C. Press ALT and place the mouse between the two guides.

D. Press SHIFT and place the mouse between the two guides.

Answer: B

 

45. You have attached an external CSS file to a Web page. You have also applied a CSS rule from the external CSS file to a paragraph. You want to edit the CSS rule applied to the paragraph. What should you do?

A. Edit the CSS rule using the collapsible CSS/Accessibility section of the Attributes panel.

B. Edit and change the Style attribute in the Property Inspector.

C. Edit the CSS rule using CSS Styles panel.

D. Edit the CSS rule using the Quick tag editor.

Answer: C

 

46. What happens when you insert an opening angle bracket (<) after a tag in an XML file opened in Dreamweaver CS3?

A. A list of HTML tags compatible with XML appears.

B. The previous tag is closed.

C. A list of properties for the XML file appears.

D. A list of tags used in the XML file appears.

Answer: D

 

47. Which is a prerequisite for applying a behavior to an element in a Web page?

A. Class

B. Style

C. Title

D. ID

Answer: D

 

48. You insert an image into an AP Div element but are unable to create a hotspot on the image. What should you do?

A. Set the Overflow property of the AP Div element to Visible.

B. Set the Zndex property of the AP Div element to zero.

C. Set the link on the image to #.

D. Set the Hide All Visual Aids option to Off.

Answer: D

 

49. There are three paragraphs of text on a Web page. You apply an inline CSS style to the text as follows:

First paragraph:

style="font-family:Arial, Helvetica, sans-serif; font-size:12px; color:#CC0000"

Second paragraph:

style="font-size:13px; color:#CCCC00"

Third paragraph:

style="font-family:Verdana, Helvetica, sans-serif; color:#CC0000"

You convert the inline CSS in the first paragraph to a CSS rule in an external CSS file. You also convert the inline CSS in the second paragraph to a CSS Rule in the Head section of the Web page while selecting all <p> tags in the Convert to option. Which CSS attributes are applied to the third paragraph?

A. font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;

font-size:12px;

color:#CC0000

B. font-family:Verdana, Helvetica, sans-serif;

color:#CC0000;

font-size:13px

C. font-family:Verdana, Helvetica, sans-serif;

color:#CC0000

D. font-size:13px;

color:#CCCC00

Answer: B

 

50. You create a Flash Image Viewer by using GIF files stored in the images folder of a site. The Flash Image Viewer file is saved in a separate folder. When you preview the Flash Image Viewer in the Web browser, you see a blank animation. Why does this happen?

A. The Flash Image Viewer and the GIF files are stored in different folders.

B. The frameShow option in Flash Image Viewer is set to Yes in the Flash element panel.

C. The imageLinks option in the Flash Image Viewer does not provide links to images in the Flash element panel.

D. The Flash Image Viewer can only show SWF and JPEG files.

Answer: D

 

51. You create a Web page that you want to display on a mobile device. You want to preview the Web page to ensure that the Web page content is displayed correctly on a selected mobile device before you publish it. What should you do?

A. Choose File > Convert > XHTML Mobile 1.0, and press F12.

B. Choose Modify > Templates > Apply Template to Page > Choose an XHTML Mobile 1.0 enabled template, and press F12.

C. Choose File > Preview in Browser > Device Central, and choose the mobile device from the list of the devices.

D. Choose View > Style Rendering > Handheld Media Type, and press F12.

Answer: C

 

52. You want to set the default encoding for an HTML page. What should you do?

A. Use the New Document category.

B. Use the Code Rewriting category.

C. Use the File Types / Editors category.

D. Use the Code Format category.

Answer: A

 

53. You create a Web page and link it to an external CSS file. You copy a table with formatted text from a Microsoft Word document to the Web page by using the Paste Special option. From the Paste Special dialog box, you select the Text with structure plus full formatting option. What is the expected result when you copy the table to the Web page?

A. CSS classes are added to the external style sheet.

B. CSS IDs are added to the external style sheet.

C. CSS classes are created in the Web page.

D. CSS IDs are created in the Web page.

Answer: D

 

54. You incorporate user interaction on a Web page by using a Spry widget. You want to change the color of the Web page. What should you do?

A. Edit the widget structure.

B. Edit the widget behavior.

C. Edit the widget styling.

D. Edit the widget property.

Answer: B

 

55. You place a Flash animation in the AP Div element on a Web page so that the animation is positioned on top of the content text. When you preview the Web page in a Web browser, you are unable to see the content text after the animation completes. Instead, you see the background color of the Flash animation. You want to see the text when the Flash animation completes. What should you do?

A. Use the WMODE parameter to set the background color.

B. Use Timelines and resize the AP Div element.

C. Use the Grow/Shrink behavior to resize the animation.

D. Set the background color to Default Color.

Answer: A

 

56. You want to test a Web page for rendering issues in the latest version of Web browsers which are listed in the Web browser list defined in Dreamweaver. What should you do?

A. Edit the Edit Browser List option in the Preferences panel.

B. Edit the Browser Compatibility Check settings option in the Preferences panel.

C. Edit the Preview in Browsers category in the Preferences panel.

D. Edit the Validator category in the Preferences panel.

Answer: B