Digital Marketing Multiple choice Questions & Answers

Posted On:May 30, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 668, Rating :

Best Digital Marketing Objective type Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to Digital Marketing Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Digital Marketing Multiple choice Questions. These Objective type Digital Marketing are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry.

 

1.Delivering different messages to members of a business decision making unit is a key difference between B2C and B2B marketing which is reflected in web design through ______. | Degital Marketing Mcqs

  A ) different feature stories appealing to different members of the audience

  B ) content referencing the needs of companies of different sizes

  C ) different navigation options appealing to different members of the audience

  D ) questions on a form enquiring about the status of the business in the purchase decision process

  E ) None of the above.

Ans: C

Objective Type Questions On Digital Marketing

2. A longer decision making process than for many consumer products is a key difference between B2C and B2B marketing which is reflected in web design through ______. | Degital Marketing Mcqs

  A ) content referencing the needs of companies of different sizes

  B ) questions on a form enquiring about the status of the business in the purchase decision process

  C ) different feature stories appealing to different members of the audience

  D ) different navigation options appealing to different members of the audience

  E ) None of the above.

Ans: B

 

3. The ______ goal of a business-to-business website involves an interactive dialogue with a virtual sales person. | Degital Marketing Mcqs

  A ) sell

  B ) sizzle

  C ) speak

  D ) save

  E ) serve

  F ) None of the above.

Ans: A

 

4. The ______ goal of a business-to-business website involves gaining permission from a website visitor to engage in future dialogue by e-mail and other communications channels. | Degital Marketing Mcqs

  A ) serve

  B ) speak

  C ) sell

  D ) save

  E ) sizzle

  F ) None of the above.

Ans: B

 

5. Business-to business (B2B) ecommerce involves commercial transactions between an organisation and other organisations (inter-organisational marketing). | Degital Marketing Mcqs

  A )  True

        B ) False

Ans: A

6. ______ is an example of business-to-business services offered by Google which gains advertising revenue through hosted videos. | Degital Marketing Mcqs

  A ) Google AdWords pay per click sponsored link advertising

  B ) Google Apps Business Application Suite

  C ) YouTube Brand Channel

  D ) Google Search application providing online website services for website owners

  E ) None of the above.

Ans: C

 

7. ______ is an example of business-to-business services offered by Google where revenue is generated through the application running as part of a customer's website. | Degital Marketing Mcqs

  A ) Google Search application providing online website search services for website owners

  B ) Google Apps Business Application Suite

  C ) YouTube Brand Channel

  D ) Google AdWords pay per click sponsored link advertising

  E ) None of the above.

Ans: A

 

8. A portal which is normally run by a consortium of buyers in order to establish an efficient purchasing environment is a: | Degital Marketing Mcqs

  A ) B2B independent e-marketplace.

  B ) buyer-oriented marketplace.

  C ) supplier-oriented marketplace.

  D ) vertical and horizontal e-marketplace.

  E ) None of the above.

Ans: B

 

9. A portal which is an online platform operated by a third party and is open to buyers or sellers in a particular industry is a: | Degital Marketing Mcqs

  A ) vertical and horizontal e-marketplace.

  B ) supplier-oriented marketplace.

  C ) buyer-oriented marketplace.

  D ) B2B independent e-marketplace.

  E ) None of the above.

Ans: D

 

10. One aim of e-procurement is to increase savings by bulk buying of items: | Degital Marketing Mcqs

  A ) of the right quantity.

  B ) from the right source.

  C ) of the right quality.

  D ) at the right price.

  E ) None of the above.

Ans: A

 

11. What of the following is production related procurement? | Degital Marketing Mcqs

  A ) Office supplies.

  B ) Raw materials.

  C ) Information systems.

  D ) Furniture.

  E ) None of the above.

Ans: B

 

12. In a market where companies build close connective relationships where Internet technology will not feature strongly in the development of these relationships, this is known as a ______ relationship. | Degital Marketing Mcqs

  A ) Low Tech, High Touch, Personal

  B ) Low Tech, High Touch Transactional

  C ) High Tech/Low Touch, Automated

  D ) High Tech/Low Touch, Personal

  E ) None of the above.

Ans: A

 

13. In a market where there are transactional relationships where technology will not feature in the development of these relationships, this is known as a ______ relationship. | Degital Marketing Mcqs

  A ) Low Tech, High Touch, Personal

  B ) Low Tech, High Touch Transactional

  C ) High Tech/Low Touch, Personal

  D ) High Tech/Low Touch, Automated

  E ) None of the above.

Ans: B

 

14. Of the following website functions, which is the most important? | Degital Marketing Mcqs

  A. Having free reports, downloads, etc

  B. Describing the services your company provides

  C. Capturing email addresses of visitors

  D. Having contact information on every page

Ans: C

 

15. The best way to promote a business with social media is  | Degital Marketing Mcqs

  A. To advertise your company, services and products

  B. To collect as many contacts as possible

  C. Offer a lot of helpful and free information

  D. Invite potential clients to visit your website

Ans: C

 

16. On page search engine optimization refers to | Degital Marketing Mcqs

  A. Programming keywords into a website 

  B. Evaluating each page of a website for design

  C. The amount of links coming into your website

  D. The number of search engine sites a website is submitted to

Ans: A

 

17. The best way to improve search engine ranking is with | Degital Marketing Mcqs

  A. Video

B. A blog

  C. Having at least 500 words of text per page

  D. Using a lot of graphics per page

Ans: B

 

18. The main objective to branding is which of the following? | Degital Marketing Mcqs

  A. To have potential customers recognize your logo and marketing materials

        B. To earn trust from your customers

C. Promotional materials that match and coordinate

  D. Having a unique tag line

Ans: B

 

19. Which of the following marketing techniques are most likely to pay you? | Degital Marketing Mcqs

  A. Pay per click advertising

  B. Using social media marketing strategies

  C. Posting press releases

  D. Article marketing

Ans: D

 

20. When is it most ideal to send a press release? | Degital Marketing Mcqs

  A. Only when there is "big news" happening

  B. Only around the holidays

  C. When news seems to be slow

  D. Tuesday through Thursday for anything newsworthy

Ans: D

 

21. What is the best way to make money "while you sleep"?

  A. By dreaming up good marketing ideas

  B. Selling stuff on eBay

  C. Having products on your website

  D. Having a spouse who works the night shift

Ans: C

 

22. The best way to increase the possibility of website visitors followikng through on contacting you is

  A. Offer a 1-800-#

B. Tell them to call you today

C. Offer a freebie "take away" with your contact information

  D. Offer testimonials

  Ans: B

 

 

23. What is a great way to improve your website's "stickiness", which is keeping someone on your website and encouraging them to come back?

  A. Make your website interactive with things to do such as quizzes, downloads, video to watch and audio to listen to

B. Have a lot of text to read

  C. Make it difficult to locate the contact information

  D. Pack a lot of graphics, photos, and text onto each page

Ans: A

 

24. What does SEO stand for ?

  A. Site Engine Optimization

  B. Search Engine Optimization

C. Site Efficiency Optimization

Ans: B

 

25. What is the name of the latest major change in functionality added to Facebook ?

  A. Farmville

  B. Timeline

  C. Newsfeed

Ans: B

 

26. What is the name of the Hosting Company that is used for all external consumer facing sites ?

  A. Verizon

  B. HP

  C. Rackspace

Ans: C

 

27. What is the new content management tool for SWEET ?

  A. Sitecore

  B. CMS Lite

  C. Sharepoint

Ans:  A