CSS Multiple Choice Questions & Answers

Posted On:December 8, 2018, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 2997, Rating :

CSS Objective Questions and Answers for Freshers & Experienced

Dear Readers, Welcome to CSS Objective Questions have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of CSS. These Objective type CSS Questions are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT companies.

1. What does CSS stand for?

  A. Creative Style Sheets
  B. Colorful Style Sheets
  C. Cascading Style Sheets
  D. Computer Style Sheets
Ans: C
MCQs on CSS

2. What is the correct HTML for referring to an external style sheet?

  A. <stylesheet>mystyle.css</stylesheet />
  B. <style src="mystyle.css" />
  C. <link rel="stylesheet" type="text/css" href="mystyle.css">
Ans: C
 

3. Where in an HTML document is the correct place to refer to an external style sheet?

  A. At the end of the document
  B. In the <head> section
  C. At the top of the document
  D. In the <body> section
Ans: B
 

4. Which HTML tag is used to define an internal style sheet?

  A. <style>
  B. <css>
  C. <script>
Ans: A
 

5. Which HTML attribute is used to define inline styles?

  A. font
  B. class
  C. styles
  D. style
Ans: D


6. Which is the correct CSS syntax?

 
  A. body {color: black}
  B. {body;color:black}
  C. {body:color=black(body}
  D. body:color=black
Ans: A
 

7. How do you insert a comment in a CSS file?

  A. // this is a comment //
  B. /* this is a comment */
  C. ' this is a comment
  D. // this is a comment
Ans: B
 

8. Which property is used to change the background color?

  A. bgcolor:
  B. background-color:
  C. color:
Ans: background-color:
 

 9. How do you add a background color for all <h1> elements?

 
  A. all.h1 {background-color:#FFFFFF}
  B. h1.all {background-color:#FFFFFF}
  C. h1 {background-color:#FFFFFF}
Ans: C
 

10. How do you change the text color of an element?

  A. text-color=
  B. fgcolor:
  C. color:
  D. text-color:
Ans: C
 

11. Which CSS property controls the text size?

  A. font-size
  B. font-style
  C. text-style
  D. text-size
Ans: A
 

12. What is the correct CSS syntax for making all the <p> elements bold?

  A. <p style="text-size:bold">
  B. p {font-weight:bold}
  C. p {text-size:bold}
  D. <p style="font-size:bold">
Ans: B
 

13. How do you display hyperlinks without an underline?

  A. a {text-decoration:no underline}
  B. a {decoration:no underline}
  C. a {text-decoration:none}
  D. a {underline:none}
Ans: C
 

14. How do you make each word in a text start with a capital letter?

  A. text-transform:capitalize
  B. You can't do that with CSS
  C. text-transform:uppercase
Ans: A
 

15. How do you change the font of an element?

  A. font-family:
  B. font=
  C. f:
Ans: A
 

16. How do you make the text bold?

  A. font:b
  B. font-weight:bold
  C. style:bold
Ans: B
 

17. How do you display a border like this:

The top border = 10 pixels
The bottom border = 5 pixels
The left border = 20 pixels
The right border = 1pixel?
  A. border-width:10px 20px 5px 1px
  B. border-width:10px 1px 5px 20px
  C. border-width:5px 20px 10px 1px
  D. border-width:10px 5px 20px 1px
Ans: B
 

8. How do you change the left margin of an element?

  A. margin:
  B. indent:
  C. margin-left:
  D. text-indent:
Ans: C
 

19. To define the space between the element's border and content, you use the padding property, but are you allowed to use negative values?

  A. Yes
  B. No
Ans: B
 

20. How do you make a list that lists its items with squares?

  A. list-type: square
  B. type: square
  C. type: 2
  D. list-style-type: square
 
Ans: D