Cloud Computing Multiple choice Questions

Posted On:December 8, 2018, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 3585, Rating :

Cloud Computing Objective type Questions & Answers pdf

Dear readers, these Cloud Computing Multiple choice Questions have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Cloud Computing. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview, normally questions start with some basic concept of the subject and later they continue based on further discussion and what you answers:

1. What second programming language did Google add for App Engine development?

A.   C++

B.   Flash

C.   Java

D.   Visual Basic

Ans:C

MCQs on Cloud Computing

2. What facet of cloud computing helps to guard against downtime and determines costs?

A.   Service-level agreements

B.   Application programming interfaces

C.   Virtual private networks

D.   Bandwidth fees

ANS:A

3.  Which of these is not a major type of cloud computing usage?

A.   Hardware as a Service

B.   Platform as a Service

C.   Software as a Service

D.   Infrastructure as a Service

ANS:A

4.  Cloud Services have a________ relationship with their customers.   

A. Many-to-many     

B. One-to-many          

C. One-to-one

ANS:B

5.  What is the name of Rackspace’s cloud service?

A.   Cloud On-Demand

B.   Cloud Servers

C.   EC2

ANS:B

6.  What is the name of the organization helping to foster security standards for cloud computing?

A.   Cloud Security Standards Working Group

B.   Cloud Security Alliance

C.   Cloud Security WatchDog

D.   Security in the Cloud Alliance

ANS:B

7.  Which of these companies specializes in cloud computing management tools and services?

A.   RightScale

B.   Google

C.   Salesforce.com

D.   Savis

ANS:A

8.  What’s the most popular use case for public cloud computing today?

A.   Test and development

B.   Website hosting

C.   Disaster recovery

D.   Business analytics

ANS:A

9.  Virtual Machine Ware (VMware) is an example of

A.   Infrastructure Service

B.   Platform Service

C.   Software Service

ANS:A

10.  Cloud Service consists of

A.   Platform, Software, Infrastructure

B.   Software, Hardware, Infrastructure

C.   Platform, Hardware, Infrastructure

ANS:A

11.  Google Apps Engine is a type of

A.   SaaS

B.   PaaS

C.   IaaS

D.   NA

ANS:D

12.  Which vendor recently launched a cloud-based test and development service for enterprises?

A.   HP

B.   Cisco

C.   IBM

D.   Oracle

ANS:C

13.  Geographic distribution of data across a cloud provider's network is a problem for many enterprises because it:

A.   Breaks compliance regulations

B.   Adds latency

C.   Raises security concerns

D.   Makes data recovery harder

ANS:A

14.  Amazon Web Services is which type of cloud computing distribution model?

A.   Software as a Service

B.   Platform as a Service

C.   Infrastructure as a Service

ANS:C

15. Cloud computing networks are designed to support only private or hybrid clouds.

A. True

B. False

Ans: B

16. A good cloud computing network can be adjusted to provide bandwidth on demand.

A. True

B. False

Ans: A

17. A larger cloud network can be built as either a layer 3 or layer 4 network.

A. True

B. False

Ans: B

18. The typical three-layer switching topology will not create latency within a cloud network.

A. True

B. False

Ans: B

19. The term 'Cloud' in cloud-computing refers to ______.

A. The Internet

B. Cumulus Clouds

C. A Computer

D. Thin Clients

Ans: A

20. In order to participate in cloud-computing, you must be using the following OS _______ .

A. Windows

B. Mac OS

C. Linux

D. All of the above

Ans: D

Also Read Cloud Computing Interview Questions

21. Which of the following is true of cloud computing?

A. It's always going to be less expensive and more secure than local computing.

B. You can access your data from any computer in the world, as long as you have an Internet connection.

C. Only a few small companies are investing in the technology, making it a risky venture.

Ans:B

22. What is private cloud?

A. A standard cloud service offered via the Internet

B. A cloud architecture maintained within an enterprise data center.

C. A cloud service inaccessible to anyone but the cultural elite

Ans:B 

23. Amazon Web Services is which type of cloud computing distribution model?

A. Software as a Service (SAAS)

B. Platform as a Service (PAAS)

C. Infrastructure as a Service (IAAS)

A.ns:C 

24. Google Docs is a type of cloud computing.

A. True

B. False

Ans: A 

25. What is Cloud Foundry?

A. A factory that produces cloud components

B. An industry wide PaaS initiative

C. VMware-led open source PaaS.

Ans: C 

26 This is a software distribution model in which applications are hosted by a vendor or service provider and made available to customers over a network, typically the Internet.

A. Platform as a Service (PaaS)

B. Infrastructure as a Service (IaaS)

C. Software as a Service (SaaS).

Ans:C 

27. Which of the following statements about Google App Engine (GAE) is INCORRECT.

A. It's a Platform as a Service (PaaS) model.

B. Automatic Scalability is built in with GAE. As a developer you don't need to worry about application scalability

C. You can decide on how many physical servers required for hosting your application.

D. The applications deployed on GAE have the same security, privacy and data protection policies as that of Google's applications. So, applications can take advantage of reliability, performance and security of Google's infrastructure.

Ans:C 

28. I've a website containing all static pages. Now I want to provide a simple Feedback form for end users. I don't have software developers, and would like to spend minimum time and money. What should I do?

A. Hire software developers, and build dynamic page.

B. Use ZOHO creator to build the required form, and embed in html page.

C. Use Google App Engine (GAE) to build and deploy dynamic page.

Ans:B 

29. What is the name of the organization helping to foster security standards for cloud computing?

A. Cloud Security Standards Working.

B. Cloud Security Alliance.

C. Cloud Security WatchDog.

D. Security in the Cloud Alliance.

Ans:B 

30. "Cloud" in cloud computing represents what?

A. Wireless

B. Hard drives

C. People

D. Internet

Ans:D

31. Amazon Web Services is which type of cloud computing distribution model?

A. Software as a Service

B. Platform as a Service

C. Infrastructure as a Service

Ans: C

32. What is private cloud?

A. A standard cloud service offered via the Internet

B. A cloud architecture maintained within an enterprise data center

C. A cloud service inaccessible to anyone but the cultural elite

Ans: B

33. What is the name of the Rackspace cloud service?

A. Cloud On-Demand

B. Cloud Servers

C. EC2

Ans: B

34. Which Amazon cloud product recently experienced a massive outage?

A. SimpleDB

B. EBS

C. S3

D. CloudFront

Ans: B

35. What is the name of the organization helping to foster security standards for cloud computing?

A. Cloud Security Standards Working

B. Cloud Security Alliance

C. Cloud Security WatchDog

D. Security in the Cloud Alliance

Ans: B

36. What is Cloud Foundry?

A. A factory that produces cloud components

B. VMware-led open source PaaS

C. An industry wide PaaS initiative

D. VMware-led closed source PaaS

Ans: D

37. Which of the following isn't an advantage of cloud?

A. No worries about running out of storage

B. Easier to maintain a cloud network

C. Immediate access to computing resources

C. Paying only for what you use

Ans: B

38. Which company recently shut the doors on its cloud storage service?

A. Hitachi Data Systems

B. Savvis

C. Iron Mountain

D. Symantec

Ans: C

39. Which of these services is not Platform as a Service?

A. Force.com

B. Microsoft Azure

C. Amazon EC2

D. Joyent

Ans:B

40. What feature does not belong in a private cloud?

A. Metered billing

B. Self-service portal

C. Dial-home support

D. Rapid elasticity

Ans: B

41. What exactly is cloud computing?

A. A way to organize desktop computers

B. Lightweight software that takes up little space on a hard drive

C. Computing resources that can be accessed on demand, like electricity from a utility

D. The World Wide Web

Ans: C

42. What widely used service is built on cloud-computing technology?

A. Twitter 

B. Skype

C. Gmail

D. YouTube

E. All of the above

Ans: E

43. Which of these techniques is vital for creating cloud-computing centers?

A. Virtualization 

B. Transubstantiation

C. Cannibalization 

D. Insubordination

Ans: A

44. An internal cloud is…

A. An overhanging threat

B. A career risk for a CIO

C. A cloud that sits behind a corporate firewall

D. The group of knowledge workers who use a social network for water-cooler gossip

Ans: C

45. Match the provider with the cloud-based service.

A. Amazon1. Azure

B. IBM2. Elastic Compute Cloud

C. EMC3. Decho

D. Microsoft4. Cloudburst

ANS: A

46. Cloud computing embraces many concepts that were previously touted as the next big thing in information technology. Which of these is not an antecedent of the cloud?

A. Software as a service

B. Utility computing

C. Remote hosted services

D. Grid computing

E. Desktop computing

Ans: E

47. IBM, EMC and Boeing Co. were among the companies signing what document whose title is reminiscent of a famous political statement?

A. Declaration of Cloud Computing

B. The Rights of Cloud

C. Mein Cloud

D. Open Cloud Manifesto

Ans: D

48. The term "cloud computing" is a metaphor that originated in what?

A. Graphical depiction of computer architectures

B. Meteorological symbolism

C. Worries about an unclear future for computing architectures

D. The idea that computer users trust in magic

Ans: A

49. Link the cloud-based service on the left with the desktop or server application it is designed to displace on the right.

A. Google Docs1. Intel servers

B. Salesforce.com2. Microsoft Office

C. Mozy.com3. Oracle customer-rela- 

tionship management

D. Amazon EC24. Backup disk

Ans: A

50. What August event was widely seen as an example of the risky nature of cloud computing?

A. Spread of Conficker virus

B. Gmail outage for more than an hour

C. Theft of identities over the Internet

D. Power outages in the Midwest

Ans: B