Bahavioural Multiple choice Questions & Answers

Posted On:May 29, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 205, Rating :

Best Bahavioural Objective type Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to Bahavioural Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Bahavioural Multiple choice Questions. These Objective type Bahavioural are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry.

 

1. Which of the following is not one of the suggested strategies for preparing for your job interview:

a. conduct research on the company/industry

b. prepare answers to possible interview questions

c. gather key resources (extra resumes, reference list) to take with you

d. plan to ask about salary and benefits at the beginning of the interview

Ans: d

Objective Type Questions On Bahavioural

2. Wearing a formal suit is always the safest "dress for success" attire.

a. true

b. false

Ans: a

 

3. Being the most qualified candidate for the position just about guarantees you will get the job.

a. true

b. false

Ans: b

 

4. The STAR (situation, task, action, results) Technique refers to a tool you should consider using for developing answers to what type of interview questions?

a. traditional/conventional

b. psychological

c. behavioral

d. historical

Ans: c

 

5. Greeting the receptionist/assistant when you arrive and treating him or her with respect is an important key to your success.

a. true

b. false

Ans: a

 

6. Which part of the interview is the most important?

a. first minute

b. answers to the toughest questions

c. final minute

d. the whole time

Ans: d

 

7. What are three most important keys to success in interviews?

a. good cologne, nice smile, fresh breath

b. making eye contact, showing enthusiasm, speaking clearly

c. fresh breath, nice smile, making eye contact

d. developing rapport, good posture, fresh breath

Ans: b

 

8. It is best to arrive how early before an interview?

a. 1 hour

b. 30 minutes

c. 10 minutes

d. 1 minute

Ans: c

 

9. You should use only examples from your actual work experience to answer the question during a job interview.

a. true

b. false

Ans: b

 

10. The best thing to do in an interview when you get a question that stumps you temporarily is:

a. sit there and just stare at the interviewer

b. keep saying, good question, good question

c. respond with, I just really cannot answer that

d. paraphrase the question while giving yourself time to think

Ans: d

 

11. Taking detailed notes in an interview is an accepted practice.

a. true

b. false

Ans: b

 

12. When the interviewer asks you the question, "tell me about yourself," she really wants what in response?

a. a 10-minute detailed story of your life, from birth to present

b. a concise narrative of your personal and professional background and goals and how they relate to the job at hand

c. a short narrative of your personal life, leaving nothing to the imagination

d. a long-winded account of your last vacation

Ans: d

 

13. How should you respond to the question, "where do you see yourself in five years?"

a. I just want to be at a place in my life when I am happy with who I am -- the job I am doing would have to support that.

b. I could see myself starting my own business.

c. I would hope I am still with this organization in a position of increased responsibility, making a vital contribution to its success.

d. I just want to have a steady income that I am satisfied with and that allows me to be financially independent.

Ans: c

 

14. The best way to answer the question, "Why do you want to work for our company," is by saying:

a. You have been the market leader for the past five years because of the reputation of your products and quality of customer satisfaction and I would like to contribute my services to continue the successes of the organization.

b. You have been the market leaders for the past five years, and I think it would be really great for my career to work for your organization.

c. I love the fact that I can dress in jeans every day and that the office is only a five minute bike ride from the beach.

d. I am really attracted by the great salary and benefits your company offers.

Ans: a

 

15. If you are asked to discuss your current boss, whom you dislike, you should tell the truth about him.

a. true

b. false

Ans: b

 

16. If you are returning to the workforce or have gaps in your employment history and are asked about what you were doing during that time, you should:

a. talk about volunteering or consulting work you completed

b. mention that being a parent takes top priority in your life

c. discuss the long mourning period over the loss of a loved one

d. state that you tend to need breaks between jobs

Ans: d

 

17. No matter what, you should always ask a question when the interviewer asks if you have any questions about the job or the company.

a. true

b. false

Ans: b

 

18. Which of the following is not one of the most common mistakes job-seekers make during job interviews:

a. limp, clammy handshake

b. over-emphasis on money

c. lack of interest and enthusiasm

d. too much knowledge of the company

Ans: d

 

19. At the end of the interview, you should always ask about the next step in the process.

a. true

b. false

Ans: b

 

20. As soon as you get back from the interview, you should:

a. put your feet up and relax, knowing you did a great interview

b. spend hours kicking yourself for some poor answers you gave

c. immediately fire off thank you letters to each person who interviewed with you

d. quit your current job in anticipation of a new job offer

Ans: d

 

 

21. What is the purpose of the job interview?

A. To provide you an opportunity to tell the employer about your qualifications and to do the best job of selling yourself.

B. To answer all the questions asked by the employer in an honest and convincing way.

C. To enable both the organization and potential employee to obtain the information needed to make an informed decision.

 Ans: c

 

 

 22. What is the best way to respond to the request, "Tell me about yourself?"

A. Describe your hobbies and interests so that you are more than just a name on a resume.

B. Describe how your qualifications would enable you to provide value if you were hired.

C. Describe what an ideal job would provide you by way of challenge and earnings potential.

 Ans: b

 

 

23. How should you respond to the request, "Tell me about your accomplishments or abilities."

A. Quickly summarize educational degrees or certificates then state your prior job titles and employers in chronological order.

B. Describe the accomplishments or abilities that would be of the most value to the employer and give specific examples of having used them before.

C. Briefly list the jobs you have held throughout your career, highlighting the progression in job titles and compensation.

 Ans: b

 

 

24. When talking about yourself during the interview, you should:

A. Describe your people skills in detail -- specific knowledge can be taught on the job but people skills are more ingrained and therefore more important when hiring.

B. Be sure to outline both your "book" knowledge and the practical experience you have acquired to show both academic and real-world accomplishments.

C. Emphasize your strengths wherever you have them, being sure to include people skills, job knowledge, and the tools you have learned to use.

 Ans: c

 

 

25. How should you respond to the question, "What are your goals?"

A. Aim for the moon -- this is your best chance to show that you are ambitious and anxious to get on with your career.

B. Be humble as overly aggressive individuals threaten some people.

C. State what you think can realistically be accomplished in the short term (1-2 years).

 Ans: c

 

 

26. What is the best way to respond to the question: "Why do you want this job?"

A. Indicate that it is right for your career.

B. Indicate that you feel you can learn a lot to be an effective employee.

C. Indicate how you can make valuable contributions in this job.

 Ans: c

 

 

27. Which of the following is the most important information you need to find out during the interview

A. Who your immediate supervisor would be and how he or she manages people.

B. The salary and benefit package.

C. What career path this job will put you on.

 Ans: a

 

 

 28. You have just been asked about an event in your life that you would rather not discuss, e.g., an arrest, bad credit, or failed courses. How do you respond?

A. Indicate that it is premature at this point to talk about those topics before any serious offer has been made.

B. Briefly but honestly relate what happened and what you learned or how you've changed.

C. Now is a good time for humor, laughingly state that it was a long time ago and not a very smart move.

 Ans: b

 

 

 29. When is the best time to ask about or to respond to questions about the compensation package?

A. Toward the end of the interview when you feel the interviewer understands how your skills can benefit the organization.

B. When the interviewer asks, "How much do you need to earn?"

C. At the beginning of the interview, so you can tell if it is worth taking your time and the time of the interviewer.

 Ans: a

 

 

 30. What is the most important information that you need about the people you will be working with, your manager and colleagues?

A. The qualifications and experiences of the team members.

B. How everyone gets along as a team.

C. Your immediate supervisor's descriptions and opinions of your team members.

 Ans: c