Auto cad 2D Multiple choice Questions & Answers

Posted On:May 28, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 149, Rating :

Auto cad 2D Objective type Questions and Answers

Dear readers, these Auto cad 2D Multiple choice Questions have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Auto cad 2D. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview, normally questions start with some basic concept of the subject and later they continue based on further discussion and what you answer:

1. When drawing in 2D, what axis do you NOT work with?

A. X

B. Y

C. Z

D. WCS

Ans: C

Objective Type Questions On Auto cad 2D

2. The primary difference between the Model tab and the Layout tab(s) is ____.

A. the Model tab is used for drawing in 3D and a Layout is used for drawing in 2D

B. the Model tab is where you create the drawing and a Layout tab represents the sheet that you will plot or print on

C. the color of the background

D. the Model tab displays the drawing you are copying from and the Layout tab is where you lay out the new drawing

Ans: B

 

3. Which of the following is NOT a property of an object

A. Line weight

B. Measure

C. Hyperlink

D. Elevation

Ans:  B

 

3. Which command convert discrete objects in polyline

A. Union

B. Subtract

C. Join

D. Polyline

Ans: C

 

4. To print the entire project, you will choose to regulate what to plot

A. Display

B. Extends

C. Limits

D. Window

Ans: C

 

5. What is the usefulness of viewports

A. Allows us to see the screen or on paper different views of the same project

B. Give us the ability to see projects have become a newer version of AutoCAD from our

C. We can make a change in one part of the plan, without affecting the rest

D. None of the above

Ans: A

 

6. What is the difference between the Scale command from the command Zoom

A. Scale for single object, while the Zoom whole plan

B. No difference

C. H Scale can grow / shrink a shape up 10 times, while the Zoom has no limits

D. H Scale changes the size of objects, while the Zoom changes the visibility of the project

Ans: D

 

7. When to fix a block attribute

A. Before you fix the block

B. When I make the block

C. After fix the block

D. No matter the number

Ans: A

 

8. What you cannot create from the command Offset

A. Vertical straight

B. Concentric circles

C. Three parallel lines

D. Parallel arcs

Ans: A

 

9. By what symbol shows the snap point to the closest point

A. with circles and dots in the center

B. With two triangle

C. With three orthogonal

D. With Diamond

Ans: C

 

10. Which state grid is use to design perspective

A. Parametric

B. Isometric

C. Pro-optic

D. Rectangular

Ans: B

 

11. If I want to draw a line in the direction 07:30 (local time) will give an angle

A. -135 degrees

B. 270 degrees

C. -225 degrees

D. None of the above

Ans: A

 

12. When in absolute Cartesian coordinates have points A (10.8) and B (6.5), then to make a line from A -> B with relative polar coordinates will write

A. @ -5 <36.88

B. @ 4 <30

C. @ 5 <216,88

D. @ 3 <60

Ans: C

 

13. What is the minimum allowable number of layers in a drawing

A. 0

B. 5

C. 1

D. 2

Ans: C

 

14. Which of the following is not a keyboard shortcut of AutoCAD?

A. Ctrl + P

B. Alt + F4

C. Ctrl + F4

D. Alt + B

Ans: D

 

15. Why do we have 16,7 M colors in RGB

A. Because so one can distinguish man

B. since this is the limit of graphics cards

C. For each color we have 256 shades and colors combination third

D. Because we want compatibility between PC and Macintosh

Ans: C

 

16. What setting gradient allows us to fill an open area?

A. Gap

B. Tolerance

C. Transparency

D. Open

Ans: B

 

17. What are the various options from left to right and the opposite direction?

A. Choose a different category of objects

B. select objects according to their color

C. Select objects according to their position

D. No difference

Ans: C

 

18. What time (according to the clock) are 270 degrees according to the conventional time?

A. 12  exactly

B. 6 exactly

C. 9 exactly

Ans: B

 

19. Which is corresponded to zoom mouse wheel?

A. Zoom in / zoom out

B. pan & scan

C. extents / all

D. scale

Ans:  A

 

20. What command allows us to select objects based on some status?

A. Properties

B. Qselect

C. Pselect

D. Attributes

Ans: B

 

21. How to make a random line with an angle of 40 degrees to the x axis

A. will write 0 <40

B. will write 2 <40

C. will write 3<40

D. will write 4 <40

Ans: C

 

22. Which of the following file extensions cannot open the AutoCAD

A. dwg

B. dxf

C. dot

D. dws

Ans: C

 

23. A surveyor with a headband to measure the dimensions of a site, he make measurements by

A. No one method

B. Related Cartesian coordinates

C. Absolute polar coordinates

D. None of the above

Ans: A

 

24. What is the command used for Plagiostomi angle?

A. Chamfer

B. Fillet

C. Offset

D. Mirror

Ans: A

 

25. When should I use the Block Editor

A. To write text block

B. To fix outer block

C. To fix dynamic block

D. To store it in another version of AutoCAD

Ans: C

 

26. If the scheme that stores will be opened in AutoCAD 2006 then you must save it in

A. AutoCAD 2004 dwg

B. AutoCAD 2006 dwg

C. AutoCAD 2007 dwg

D. None of the above

Ans: A

 

27. Print scale 1:50 means that

A. The draft is 50 times less expensive than the original

B. A 3 cm corresponds to half a meter

C. A measure corresponds to 50 cm

D. None of the above

Ans: B

 

28. What do the letters UCS

A. Uniform Calculator System

B. United CAD System

C. Universal CAD Settings

D. Universal Coordinate System

Ans: D

 

29. What is the difference of two regular 8-gonon, which is one inscribed and another  circumscribed circle 

A. No difference

B. different opening angles

C. different side length

D. different crowd sides

Ans: C

 

30. If during the CCW measurement result gives an angle 135 degrees, the same CW angle measured is

A. 225 degrees

B. -135 degrees

C. -225 degrees

D. 135 degrees

Ans: D

 

31. What does associative hatch

A. Monitors the changes in shape that fills

B. Relates to the other hatch plan

C. Both of the above

D. None of the above

Ans: A

 

32. What is the difference between command Plot and Print

A. plot command prints only big plans

B. The plot command for CNC (CAM)

C. No difference

D. print command can print up to A3 size paper

Ans: C

 

33. If you  change the scale list a project that I have started from 1:50 1:10 then

A. You will have to start over

B. You should not raise the objects already exist (scale) by 5

C. You will not need to change anything in hitherto methodology

D. should be converted into new items that will add based on the new scale

Ans: D

 

34. Which of the following is NOT a unit of length measurement?

A. Yards

B. Parsecs

C. Microns

D. Grads

Ans: D

 

35. What does the command Wblock

A. Warp-speed block

B. Write block

C. Window block

D. Wide-area block

Ans: B

 

36. Is 330 degrees same as -30 degrees in a drawing?

A. True 

B. False

Ans: A

 

37. Where should you pay attention when you are working with autocad commands?

A. Drawing area 

B. Status bar

C. Tool bars

D. Command window

Ans: D

 

38. Polar coordinates are used mostly for drawing_____

A. Arc

B. Ellipse

C. Angular lines

D. None of the above

Ans: C

 

39. How many SNAP points does an object have?

A. 1

B. 4

C. 5

D. Depend on object

Ans: D


40. How many points do you need to define for the rectangle command?

A. One 

B. Two

C. Three 

D. Four

Ans: B

 

41. How many AutoCAD objects are in a rectangle?

A. One 

B. Two 

C. Three 

D. Four

Ans: A

 

42. How will you deselect an object while you are selecting set of objects?

A. Ctrl+ click on the object to be removed

B. Shift + Click on the object to be removed

C. Alt + Click on the object to be removed

D. None of the above

Ans: B

 

43.How long will a line from 0,5 to 5,5 be ________

A. 10 units

B. 5 units

C. 15 units 

D. None of the above

Ans: B

 

44. Objects are rotated around the 

A. Bottom of the object

B. Base point 

C. Center of the object

D. Origin

Ans: B

 

45. The origin of a drawing is at

A. 0,0

B. 1,0

C. 0,1

D. 1,1

Ans: A

 

46. How would you select set of objects in a drawing?

A. By a crossing window drawn from right to left

B. By a crossing window drawn left to right

C. Shift+ clicking on the objects

D. None of the above

Ans: A

 

47. Fillet command can be used to obtain_________

A. Sharp corners

B. Round corners

C. Both of the above

D. None of the above

Ans: C

 

48. A polar array creates new objects____

A. In a grid pattern

B. In a circular pattern

C. In a straight line

D. All of the above

Ans: B

 

49. How many layers a drawing should have?

A. 1

B. 2

C. As many as depending on the complexity

D. None of the above

Ans: C

 

50. Scaling objects make them______

A. Smaller

B. Bigger

C. Either smaller or bigger

D. None of the above

Ans: C

 

Auto cad 2D Multiple choice Questions & Answers