Apachi Webserver Multiple choice Questions & Answers

Posted On:May 28, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 151, Rating :

Apachi Webserver Objective type Questions & Answers

Dear readers, these Apachi Webserver Multiple choice Questions have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Apachi Webserver. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview, normally questions start with some basic concept of the subject and later they continue based on further discussion and what you answer:

 

1) What does the following set of Directives do? AddType application/x-httpd-php3 .php3. | Apachi Webserver Mcqs

a) Adds all files with the extension .php3 to the MIME Type application/x-httpd-php3.

b) Creates a new user defined type that can be used subsequently in variable declarations.

c) Makes it easier to load new definitions into the configuration files.

d) Installed the php3 software onto the system.

Ans: A

Objective Type Questions On Apachi Webserver

2) What does the HostNameLookups double do? | Apachi Webserver Mcqs

a) Makes Apache perform 2 forward name lookups from different DNS servers to confirm the host name prior to logging.

b) Performs a host name lookup in the double file prior to logging the result.

c) Performs both a reverse name lookup and then a forward name lookup on that result, prior to logging the result.

d) Sets the hostname to double for all host names logged.

Ans: C

 

3) On a Microsoft Windows server the MaxSpareServers sets the number of idle child server processes that are allowed before the parent process begins to kill off the idle child processes. True or False? | Apachi Webserver Mcqs

a) True

b) False

 

4) What does the -v option do during startup? | Apachi Webserver Mcqs

a) Starts Apache in verbose mode with maximum logging.

b) Has no impact on Apache and has been discontinued as of Apache 1.2.6.

c) Displays the version of Apache and the build date and exits.

d) Disables virtual hosting for the specified virtual host name(s).

Ans: C

 

5) What does the mod_dir Module provide? | Apachi Webserver Mcqs

a) It provides a basic file directory searching capability for Apache to resolve spelling mismatches.

b) It provides trailing slash "/" redirects and serving diectory index files.

c) It allows remote synchoronizaiton for tools such as Microsoft Frontpage.

d) It has been discontunued as of Apache 1.2 and is no longer used.

Ans: B

 

6) What action(s) must be done to enable cookies within Apache? | Apachi Webserver Mcqs

a) Only installing the mon_usertrack.

b) Installing mod_cookies.

c) Installing mon_usertrack and setting the Directive cookietracking on.

d) Only setting the Directive cookietracking on.

Ans: C

 

7) What option in the IndexOptions Directive is only available after Apache 1.3.10? | Apachi Webserver Mcqs

a) FancyIndexing

b) IconHeight

c) NameWidth

d) FoldersFirst

Ans: D

 

8) What Module is CacheSize used with? | Apachi Webserver Mcqs

a) mod_proxy

b) mod_ssl

c) mod_usertrack

d) mod_alias

Ans: A

 

9) What does the SendBufferSize Directive do? | Apachi Webserver Mcqs

a) Sets the internal IPC buffer settings to the specified amount.

b) Sets the number of 4k buffers in Windows for optimal disk buffering.

c) Sets the TCP buffer size to the specified amount.

d) Allows the default SMB TCP delay to be overridden.

Ans: C

 

10) What is the function of the mod_imap Module? | Apachi Webserver Mcqs

a) Handles IMAP e-mail protocols for Apache.

b) Performs image map handling.

c) Allows for shared inter-module memory protocols.

d) There is no mod_imap Module which is available for Apache.

Ans: B

 

11. By default, where are the HTML files located for the default site on a Windows Apache server? | Apachi Webserver Mcqs

  A. C:\Inetsrv\wwwroot

  B. C:\Program Files\Apache Software Foundation\

  C. C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\www

  D. C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs (Answer)

  E. C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs\www

Ans: D

 

12. Where is the default location for the main Apache configuration file (httpd.conf) on Windows? | Apachi Webserver Mcqs

  A. C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\conf

  B. C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\conft\extra

  C. C:\OpenSSL\conf

  D. C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\configuration

Ans: A

 

13. What is the default extension for Apache configuration files? | Apachi Webserver Mcqs

  A. .con

  B. .conf

  C. .txt

  D. .configuration

  E. .xml

Ans: B

 

14. Which of the following is not a valid protocol for PCI compliance? | Apachi Webserver Mcqs

  A. SSLv2

  B. AES-SHA 56 bit

  C. SSLv1

  D. All of the above

Ans: D

 

15. What is the recommended directive to load the Intermediate certificate(s)? | Apachi Webserver Mcqs

  A. SSLCertificateFile

  B. SSLCACertificateFile

  C. SSLCertificateChainFile

  D. SSLCACertificatePath

Ans: C

 

16. If a certificate is issued off of the DigiCert High Assurance CA-3 certificate, how many Intermediate certificate files (.crts) will need to be specified in the Apache configuration file? | Apachi Webserver Mcqs

  A. One

  B. Two

  C. Three

  D. None

Ans: A

 

17. Where are the Apache log files located by default? | Apachi Webserver Mcqs

  A. C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\log

  B. C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs

  C. C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\conf

  D. C:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\logs

Ans: D

 

18. What’s the location of log files for Apache server? | Apachi Webserver Mcqs

A. /deck/log/httpd

B. /var/log/httpd

C. /drive/log/httpd

D. /location/log/httpd

Ans: B

 

19. What’s the Comamnd to check the version of Apache server? | Apachi Webserver Mcqs

A. rpm -qa |grep | version http|

B. rpm –qa |grep httpd

C. rpm -qa |check http | version

D. rpm -qa |grep http | version

Ans: B

 

20. Does Apache act as Proxy server? | Apachi Webserver Mcqs

A. can’t be determined

B. Yes, by default

C. yes,using mod_proxy module.

D. No

Ans: C

 

21. Apache server works on which ports?

A. http - port 80 only

B. Both http - port 80 and https - port 443

C. https - port 443 only

D. none of these

Ans: B

 

22. How do you change the default web root?

A. Change the DocumentRoot in httpd.server file.

B. change the DocumentRoot n httpd.admin file.

C. change the DocumentRoot in httpd.root file.

D. change the DocumentRoot in httpd.conf file.

Ans: D

 

23. What’s the command to stop Apache?

A. apachectl -k exit /etc/init.d/apache2 exit (Linux)

B. apachectl -k run /etcfiit.d/apache2 stop (Linux)

C. apachectl -k interact /etc/init.d/apache2 stop (Linux)

D. apachectl -k stop /etc/init.d/apache2 stop(Linux)

Ans: D

 

24. Which of the following is true about the Apache HTTP server?

A. can be customised by writing ‘modules’ using the Apache module API

B. is a powerful flexible, HTTP/1.1 compliant web server

C. All of these

D. implements the latest protocols, including KTTP/1.1 (RFC2616)

Ans: C

 

25. If you specify both deny from all and allow from all, what will be the default action of Apache?

A. Can’t be determined

B. Only allow will be performed.

C. Deny always takes precedence over allow

D. Allow always takes precedence over deny.

Ans: C

 

26. What’s the command to Restart Apache?

A. apachectl -k restart /etc/init.d/apache2 system

B. apachectl –k restart /etc/init.d/apache2 restart

C. apachectl -k run /etc/init.d/apache2 restartsystem

D. apachectl -k perform /etc/init.d/apache2 restart

Ans: B

 

27. htpasswd:

A. it creates a new user

B. None of these

C. asks to specify a password for that user

D. Both it creates a new user and asks to specify a password for that user

Ans: D

 

28. To cause the Web server to work around the NFS locking limitations, include a line such as the following in your server configuration files:

A. None of these

B. Lockfile /var/run/apache-lock

C. SetFile/var/run/apache-access

D. CreateFile /var/run/apache-startup

Ans: B

 

 


Apachi Webserver Multiple choice Questions & Answers