4G Multiple choice Questions & Answers

Posted On:May 27, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 213, Rating :

4G Objective type Questions & Answers

Dear readers, these 4G Multiple choice Questions have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of 4G. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview, normally questions start with some basic concept of the subject and later they continue based on further discussion and what you answer:

 

1) As of December 15th 2011 Verizon Wireless has brought 4G LTE to over ______ million people?

  A. a. 100

  B. b. 150

  C. c. 200 

  D. d. 250

Ans: c

 Objective Questions On 4G

2) What are the average upload speeds of our 4G LTE network?

  A. a. 1-3 Mgps

  B. b. 2-5 Mgps

  C. c. 1-3 Mbps

  D. d. 2-5 Mbps 

Ans: d

 

3) 4G LTE is ____ times faster than 3G?

  A. a. 5

  B. b. 10 

  C. c. 15

  D. d. 20

Ans: B

 

4) What are the average download speeds for our 4G LTE network?

  A. a. 1-2 Mgps

  B. b. 5-12 Mgps

  C. c. 1-2 Mbps

  D. d. 5-12 Mbps 

Ans: D

 

5) Which of these are not part of the characteristics of 4G?

(a) Software Dependency

(b) Fully Converged Services

(c) Diverse User Devices

(d) Ubiquitous Mobile Access

(e) Multirate management

Ans: e

 

6) What does SGSN stand for?

(a) Serial Gateway Supporting Node

(b) Supporting GPRS Support Node

(c) Supporting GGSN Support Node

(d) Supporting Gateway Supporting Node

Ans: b

 

7) What does MSC stand for?

(a) Master Sequence Controller

(b) Master Switching Controller

(c) Master Switch Controller

(d) Master Switching Control

Ans: b

 

8) What is the expected maximum data rate for 4G?

(a) 100Mbps

(b) 100Kbps

(c) 10Mbps

(d) 200Kbps

Ans: a

 

9) What application will require BlueTooth?

(a) Ad-Hoc Networking

(b) Desktop Publishing

(c) Circuit Switching

(e) Packet Networking

Ans: a

 

10) What are some of the major architectural differences exist between 3G and 4G?

(a) The RNC acts as a BS in a cluster-type RAN configuration.

(b) The circuit-switching elements are removed in 4G.

(c) A VOIP Gateway is used to connect to the PSTN and ISDN networks

(f) All of the Above

Ans: d

 

11) Which of these is not a function of the Service Middleware in the IP Core Network?

(a) Media Conversion

(b) Radio Resource Managment

(c) Wireless Data transmission

(d) Mobility Management

Ans: c

 

12) Why are cell sizes likely to be smaller in 4G?

(a) Higher frequency bands are utilised for data transmission

(b) At higher data rates the signal must be received at a higher SNR threshold.

(c) A and B

(d) Data is transmitted at lower power

(e) A and D

Ans: c

 

13) What Location Management feature does 4G support?

(a) Concurrent Location Registration

(b) Concatenated Management

(c) Collated Location Registration

(d) Concatenated Location Registration

Ans: d

 

14) In the clustered diversity hand-over scheme that is used in 4G, the __________ is dynamically assigned to perform signal-processing combine the multiple signals into one:

(a) Temporal Agent

(b) Cluster Head

(c) Cluster Agent

(d) Temporary Cluster Head

Ans: a

 

15) Question 3: 4G enabled the third generation systems, such as IS-2000, UMTS, HSXPA, ________, TD-CDMA and TD-SCDMA, to use CDMA as the access scheme.

A. Evolution-Data Optimized

B. High-Speed Downlink Packet Access

C. UMTS-TDD

D. WiMAX

Ans: A

 

16) On December 9, 2008, ________ announced that they intend to build and begin to roll out an LTE network by the end of 2009.

A. Vodafone

B. Netflix

C. V Cast

D. Verizon Wireless

Ans: D

 

17) On September 20, 2007, ________ announced that it plans a joint effort with the Vodafone Group to transition its networks to the 4G standard LTE.

A. AirTouch

B. Netflix

C. Verizon Wireless

D. V Cast

Ans: C

 

18) The ________ evolution of 802.16e is under development, with the objective to fulfill the IMT-Advanced criteria of 1000 Mbit/s for stationary reception and 100 Mbit/s for mobile reception.

A. IEEE 802.11

B. Token ring

C. IEEE 802.16

D. WiMAX

Ans: D

 

19) ____________ to attain ultra high spectral efficiency by means of spatial processing including multi-antenna and multi-user MIMO

A. 3G MIMO

B. MIMO

C. WiMAX

D. Beamforming

Ans: B

 

20) The pre-4G technology ________ (LTE) is often branded "4G", but the first LTE release does not fully comply with the IMT-Advanced requirements.

A. E-UTRA

B. WiMAX

C. 3GPP Long Term Evolution

D. Universal Mobile Telecommunications System

Ans: C

 

21) So in second generation systems, one set of standard used the combination of FDMA and TDMA and the other set introduced an access scheme called ________.

A. Media Access Control

B. Multi-carrier code division multiple access

C. Orthogonal frequency-division multiple access

D. Code division multiple access

Ans: D

 

22) Smooth ________ across heterogeneous networks,[7]

A. CDMA2000

B. Cellular network

C. Handoff

D. Universal Mobile Telecommunications System

Ans: D