SAP Net Weaver Multiple choice Questions & Answers

Posted On:June 1, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 240, Rating :

Best SAP Net Weaver Objective type Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to SAP Net Weaver Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of SAP Net Weaver Multiple choice Questions. These Objective type SAP Net Weaver are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry.

1. You can implement an SAP NetWeaver Portal in your landscape to achieve various business goals. Which of the following scenarios are supported by SAP Netweaver Portal? | SAP NetWeaver Mcqs

a.        External facing Portal

b.        Federated Portal

c.        Inter Operability with third party Portals

d.        All of the above

Ans: d

Objective Type Questions On SAP Net Weaver

2. Which of the following statements about Knowledge Management (KM) are true? | SAP NetWeaver Mcqs

a. Knowledge Management is a part of SAP NetWeaver Enterprise Portal.

b. The entire functional scope and configuration of the Knowledge Management capabilities are available in portal iViews.

c. You do not need TREX to run knowledge management.

d. a and b both are true

Ans:d

 

3. With the collaboration capabilities, SAP NetWeaver allows communication and collaboration in the portal. This allows SAP NetWeaver to bring together members of project groups regardless of time and of their geographic location. Which of the following functionalities are supported by ‘Collaboration’? | SAP NetWeaver Mcqs

a.  Asynchronous Collaboration

b.  Groupware Integration

c.   Real time Collaboration

d.   All of the above

Ans:d

 

4. You would like to share content between SAP and non-SAP portal systems that are distributed across your landscape, thus providing a single portal access point per user to portal, with one portal as logon portal for all users. Which of the following can you use? | SAP NetWeaver Mcqs

a.        Federated Portal with Content Federation

b.        Federated Portal with Portal federation

Ans:a

 

5.   When you create new content objects in the PCD, there are two main procedures, out of which one is using Copies. How many methods are there to create copies and which are they? | SAP NetWeaver Mcqs

a.        (i) Creating an object based template, (ii) Pasting one object into another as a copy.

b.        (i) New object by copying an existing object and pasting it elsewhere as a copy (ii) By pasting one content object into another object as a copy.

c.         By pasting one content object into another object as a copy

d.         Creating an object based template

Ans:b

 

6.   Which are the backend systems from which the Web Dynpro Model Object can be supplied with information? | SAP NetWeaver Mcqs

a.       Web Services

b.       RFC Modules such as BAPIs in an SAP ABAP backend system. This interface is provided by the Adaptive RFC and Layer (aRFC).

c.       Enterprise JavaBeans (EJBs) which encapsulate application logic.

d.        All of the above.

Ans: d

 

7. The Universal Work list (UWL) collects tasks and notifications from multiple provider systems and is integrated with Alert Management. The statement is: | SAP NetWeaver Mcqs

a.        True

b.        False

Ans: a

 

8. What SAP component can be used to provide a single integrated user interface for users to SAP products? | SAP NetWeaver Mcqs

a. service oriented

b. Enterprise Portal

c. SAP Netweaver Portal

d. SAP ERP Operations

Ans: b

 

9. What is the central component in the User Productivity Area? | SAP NetWeaver Mcqs

a. SAP ERP HCM

b. SAP ERP Operations

c. Enterprise Portal

d. SAP Netweaver Portal

Ans:d

 

10. Define installed units? | SAP NetWeaver Mcqs

a. SAP ERP Financials, Human Capital Management, Operations, Corporate Services.

b. Installed units are building blocks and are composed of clients, standalone engines and usage types.

c. It is the technical platform that powers the SAP Business Suite.

d. Integration Broker

Ans: b

 

11. What ensures a central point of access to information, applications and services in the company? | SAP NetWeaver Mcqs

a. SAP ERP Financials

b. service oriented

c. SAP Netweaver Portal

d. Enterprise Portal

Ans: d

 

12. You can save and reuse the part of message mapping as | SAP NetWeaver Mcqs

  A. Mapping Template 

  B. Data type Enhancement

  C. UDF Library

        D. None of the above

Ans:a

 

13. System Landscape Directory adheres to ? | SAP NetWeaver Mcqs

  A. Distributed Management Task Force (DMTF)

  B. Common Information Model 

        C. Spiral Model 

        D. None of the above

 

14. Sender Agreement is not required for | SAP NetWeaver Mcqs

  A. JDBC Adapter

  B. IDoc Adapter 

  C. File Adapter 

        D. None of the above.

Ans:B

 

15. To maintain IDoc metadata and port, which transaction codes are used in PI ? | SAP NetWeaver Mcqs

  A. IDX5

  B. IDX1 

  C. IDX2 

  D. B and C both.

Ans: D

 

16. Types of Lookups in SAP PI are | SAP NetWeaver Mcqs

  A. RFC Lookup 

  B. JDBC Lookup 

  C. SOAP Lookup 

  D. All of the above.

Ans: D

 

17. SAP PI is open and flexible as it uses | SAP NetWeaver Mcqs

  A. Web Services Description Language (WSDL) 

  B. XML Schema Definition Language (XSD) 

  C. SOAP messaging 

  D. All of the above.

Ans: D

 

18. SAP PI is a single component that works flexibly to implement integration scenarios.? | SAP NetWeaver Mcqs

  A. True 

  B. False 

Ans: B

 

19. What is the order of the pipeline steps in SAP PI | SAP NetWeaver Mcqs

  A. Interface Determination, Receiver Determination, Mapping, Technical Routing, Call Adapter

  B. Receiver Determination, Interface Determination, Technical Routing Mapping, Call Adapter

  C. Receiver Determination, Interface Determination, Mapping, Technical Routing, Call Adapter 

        D. None of these

Ans: C

 

20. You can create and maintain alert categories on the Integration Server? | SAP NetWeaver Mcqs

  A. True 

  B. False 

Ans: A

 

21. New features in Advanced Adapter Engine are

  A. Direct Connection 

  B. Integrated Configuration 

  C. Receiver Determination

  D. A and B both

Ans: D

 

22. File Content Conversion is used to read

  A. XML file

  B. JDBC table

  C. Text File 

        D. All of the above

Ans:C

 

23. You configure an Adapter in

  A. Business system

  B. Receiver Determination

  C. Communication Channel 

        D. None of the above

Ans:C

 

24. Which one is import following objects in Enterprise Service Repository?

  A. RFC

  B. XSD

  C. IDOC

  D. All of the above 

Ans:D

 

25. Proxies for outbound interfaces are called?

  A. Java Proxies

  B. Client Proxies 

  C. ABAP Proxies 

  D. Server Proxies

Ans: B

 

26. You design and configure PI objects in Integration Builder

  A. True 

  B. False 

Ans:A

 

27. RFC and IDoc metadata cannot be modified within PI.

  A. True 

  B. False 

Ans: A

 

28. Components of Runtime Workbench are

  A. Component Monitoring 

  B. End-to-End Monitoring 

  C. Message Monitoring 

  D. A and B both.

Ans: D

 

29. You define Technical system and Business system in

  A. Software Catalog

  B. Technical Catalog

  C. System Catalog 

  D. Transport Catalog

Ans: C

 

30. For Business Processes, what kind of mode is used ?

A. Synchronous

  B. Asynchronous 

  C. Abstract 

        D. All of the above

Ans: C