Graphic Design Multiple choice Questions & Answers

Posted On:May 31, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 235, Rating :

Best Graphic Design Objective type Questions and Answers 

Dear Readers, Welcome to Google Analytics Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Google Analytics Multiple choice Questions. These Objective type Google Analytics are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry.

1. ______ is an ancient Greek ideal ratio that can be expressed in numbers as 0.618034:1. | Graphic Design Mcqs

A. intensity

B. Golden Section

C. color scheme

D. proportion

Ans: B

Objective Type Questions On Graphic Design

2. ________ is a false visual perception seeing something other than what is really there | Graphic Design Mcqs 

A. porportion

B. illusion

C. Graphic design

D. optical illusion

Ans: D

 

3. _______a pattern that shows | Graphic Design Mcqs 

A. template

B. tonility

C. texture

D. temperature

Ans: A

 

4. _______is the process of organizing and composing words and images to create a message | Graphic Design Mcqs 

A. optical illusion

B. expression

C. illusion

D. Graphic design

Ans: D

 

5. _____ a technique in which a design is incised in a plate of metal, wood, or plastic. a print is then made from the plate | Graphic Design Mcqs 

A. haramony

B. engravings

C. insignia

D. branding

Ans: B

 

6. ____that indicates areas between,around, above,below, or within something | Graphic Design Mcqs 

A. space

B. hue

C. value

D. balance

Ans: A

 

7. ______ is the area of a picture or design that appears to be closest to the viewer | Graphic Design Mcqs 

A. porportion

B. foreground

C. form

D. background

Ans: B

 

8. ______is a closed 2 dimension area | Graphic Design Mcqs 

A. value

B. shape

C. space

D. shade

Ans: B

 

9. ______ refers to 2 dynamics in a work of art that parts of things within a work of art are the right size in relationship to another. | Graphic Design Mcqs

A. porportion

B. color

C. composition

D. expression

Ans: A

 

10. ______ is a visual journey along a page created by the careful placement of lines, shapes or forms, and colors | Graphic Design Mcqs 

A. visual path

B. template

C. Gestalt

D. space

Ans: A

 

11. ____ is a color scheme that uses colors that sit side by side on the color wheel and have a common hue | Graphic Design Mcqs 

A. color scheme

B. Triad color scheme

C. Monochromatic color scheme

D. Analogous color scheme

Ans: D

 

12. ____ is a basic element repeated to create a pattern | Graphic Design Mcqs 

A. shape

B. form

C. motif

D. hue

Ans: C

 

13. ______durable metal type invented by Johann Gutenberg, made from a combination of lead, tin, and antimony | Graphic Design Mcqs 

A. movable type

B. logotype

C. value

D. tonility

Ans: A

 

14. ______the characterization of a color as either warm or cool | Graphic Design Mcqs 

A. template

B. temperature

C. trademark

D. texture

Ans: B

 

15. _____is a the element of art that descries or refer to the relative between space is a the element of art that refers to the emptiness of the area between around or above below or with objects | Graphic Design Mcqs 

A. value

B. space

C. shade

D. line

Ans: A

 

16. ______line, shape, form, color, value, space, and texture | Graphic Design Mcqs 

A. the elements of art

B. temperature

C. 3 Components of color

D. The elements of art/design

Ans: A

 

17. ______are the rules for dynamical that are used to help organize the elements of art the principle | Graphic Design Mcqs 

A. Principles of design

B. The elements of art/design

C. Graphic design

D. optical illusion

Ans: A

 

18. creates a very causal or natural effect is ______? | Graphic Design Mcqs 

A. Asymmetry balance

B. balance

C. after image

D. Primary colors

Ans: A

 

19. _____ is the act of organizing the elements of an artwork into a harmoniously unified whole | Graphic Design Mcqs 

A. expression

B. composition

C. motif

D. porportion

Ans: B

 

20. ____ are simple signatures carved in wood, dipped in ink, and pressed onto paper or canvas - to identify their work | Graphic Design Mcqs 

A. watermark

B. trademark

C. closure

D. chop marks

Ans: D

 

21. _____ is the appearance of a color is affected by the colors that surround it 

A. signage system

B. simultaneous contrast

C. abstract

D. Primary colors

Ans: B

 

22. _____a false belief about something you see 

A. closure

B. value

C. illusion

D. line

Ans: C

 

23. ______the plan an artist uses to organize a composition 

A. design

B. motif

C. insignia

D. unity

Ans: A

 

24. _____the relative lightness or darkness of a color 

A. value

B. balance

C. space

D. variety

Ans: A

 

25. ______ is special type of formal balance in which two halves of a balanced composition/design 

A. nuetrals

B. Primary colors

C. Symmetry balance

D. symbol

Ans: C

 

26. ______is any plan for organizing colors 

A. Color wheel

B. color scheme

C. composition

D. closure

Ans: B

 

27. ______ is parts of an artwork that appear farthest away from the viewer 

A. background

B. foreground

C. haramony

D. pictographs

Ans: A

 

28. _____is the 3 dimensional space that an object is or occupies 

A. motif

B. line

C. space

D. form

Ans: D

 

29. _______ is the creation of unity by stressing similarities of separating but related part in a work of art/design 

A. branding

B. variety

C. movement

D. haramony

Ans: D

 

30. ______ is the practice of establishing a memorable reputation for a product or a company 

A. tint

B. balance

C. branding

D. line

Ans: C

 

31. ______ is the emotional, cultural, or social content of a design 

A. intensity

B. branding

C. engravings

D. expression

Ans: D

 

32. _______ are the band of colors that appears when natural light (or white light) is bent and seperated as it is passed through a prism 

A. nuetrals

B. spectrum

C. space

D. texture

Ans: B

 

33. _______ are the primary colors of light red, green, and blue which create white light when mixed together 

A. temperature

B. additive primaries

C. template

D. chop marks

Ans: B

 

34. Priciples of perception is ______? 

A. Complementary color scheme

B. closure, emphasis, expression, and dynamics

C. Monochromatic color scheme

D. Split Complement color scheme

Ans: B

 

35. _______ is white, any shade of gray and black are considered neutrals 

A. line

B. value

C. Non hue

D. color

Ans: C

 

36. ________ is the tendency to complete partial forms or shapes by seeing lines that do not exist 

A. value

B. line

C. form

D. closure

Ans: D

 

37. ________ is a representation or a name in a particular typeface 

A. shape

B. logotype

C. Non hue

D. line

Ans: B

 

38. pictures that stand for words or ideas are _____? 

A. porportion

B. nuetrals

C. pictographs

D. chop marks

Ans: C

 

39. ______ means that in a work of art/ design everything works together or look as if it belong in the work of art/design 

A. variety

B. unity

C. value

D. tint

Ans: B

 

40. images or words added to paper as it is made, which can be seen only when the paper is held up to a strong light is ______? 

A. movement

B. template

C. texture

D. watermark

Ans: D

 

41. orange, green, violet are______? 

A. Primary colors

B. tertiary colors

C. arbitrary color

D. Secondary colors

Ans: D

 

42. ___________ is a color scheme that uses only one hue (color) and the values, tints and shades of that hue, white, grays, and black 

A. Split Complement color scheme

B. Complementary color scheme

C. Triad color scheme

D. Monochromatic color scheme

Ans: D

 

43. ________ is a small box with a lens on one side with which early photographs were taken 

A. camera obscura

B. watermark

C. temperature

D. color

Ans: A

 

44. ____________the equalization of visual forces in a work of art 

A. balance

B. line

C. shape

D. value

Ans: A

 

45. ___________is the spectrum bent into wheel for the purpose of understanding color and relationships between colors. 

A. Color wheel

B. color

C. Non hue

D. color scheme

Ans: A

 

46. yel. orange, yel. green, blue green, blue violet, red violet, red orange are _______? 

A. Primary colors

B. arbitrary color

C. Secondary colors

D. tertiary colors

Ans: D

 

47. _____ is the use of logos and logotypes on products as well as on company advertising, stationary, and signs; erected on posts, anchored on buildings, or imprinted on company vehicles 

A. intensity

B. Gestalt

C. signage system

D. spectrum

Ans: C

 

48. ________ is spectral name or family of a color Example: yellow-green, red violet and violet 

A. value

B. shade

C. hue

D. line

Ans: C

 

49. _______is the element of art that refers to how things feel, or look as if they might feel if touched 

A. closure

B. temperature

C. texture

D. value

Ans: C

 

50. When artists try to reproduce colors as they see them, including the effects of atmosphere and reflection upon the colors, this is called the use of _________?

A. color

B. Primary colors

C. space

D. opitcal color

Ans: D

51. ______ is a mark made on a surface with a pointed tool or implied by the edges of shapes and forms 

1. line

2. logo

3. hue

4. form

52. _________refers to the dynamic of diversity within a work of art - Some is needed not to much 

1. shape

2. value

3. variety

4. rhythm

53. ________refers to the purposeful dominance of 1 element of art in a work of art over the other elements in a work of art? 

1. simultaneous contrast

2. tertiary colors

3. abstract

4. Emphasis (contract)

54. _________the relative brightness or dullness of a color- has to do wiith purity or saturation 

1. design

2. unity

3. intensity

4. insignia

55. company-wide design scheme that may include everything from stationary to furniture is--------? 

1. corporate identities

2. composition

3. porportion

4. Color wheel

56. _________the overall impression of an image as a whole, rather than just the sum of its specific parts 

1. Gestalt

2. abstract

3. tint

4. space

57. a way of showing that a name, slogan, or logo has been registered and may not be copied or used by another company is? 

1. watermark

2. trademark

3. chop marks

4. branding

58. _________is the phenomenon that results from1. the perception of varying wave lengths of light2 as these are reflected form the surfaces of objects and this3 reflection is depended upon the pigments presents in the surface of the object 

1. form

2. logo

3. color

4. closure

59. artwork based on an identifiable subject, but with few or no details and whose visual elements are simplified or rearranged by ____?

1. Gestalt

2. abstract

3. space

4. nuetrals

60. ______refers to the two dynamics Dynamic of action in a work of art?

1. trademark

2. haramony

3. form

4. movement