CDMA Multiple choice Questions & Answers

Posted On:May 30, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 179, Rating :

Best CDMA Objective type Questions and Answers

Dear Readers, Welcome to CDMA Objective Questions and Answers have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of CDMA Multiple choice Questions. These Objective type CDMA are very important for campus placement test and job interviews. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview and these model questions are asked in the online technical test and interview of many IT & Non IT Industry.

 

1. In CDMA, the system uses ______for the Forward and Reverse links

A. FDD

B. TDD

C. Both 1 & 2

D. None of the above

Ans: C

Objective Type Questions On CDMA

2. Which of this is not a call set up channel?

A. Short Pilot 

B. Long Pilot 

C. Global Pilot 

D. Access Channel 

Ans: C

 

3. Channels used for the call is called

A. The Broadcast Channel group

B. Call Setup Channel group

C. Assigned Channel group

D. None of the above

Ans:  C

 

4. Which of these signaling is used for the PSTN network interface

A. R2

B. V5.2

C. CCS No. 7

D. Any of the above

Ans: D

 

5. Which of this Controls FSU power during call?

A. APC Channel

B. Traffic Channels 

C. Order wire 

D. Access Channel 

Ans: A

 

6. Which of this is a Assigned Channel ?

A. Long Pilot 

B. Order wire 

C. Access Channel 

D. Fast Broadcast Channel 

Ans: B

 

7. Which of these channel is unidirectional?

A. Broadcast 

B. Call Setup 

C. Assigned 

D. None of the above

Ans: A

 

8. Which of these channel is unidirectional?

A. Broadcast 

B. Call Setup 

C. Assigned

D. None of the above

Ans: A

 

9. How many traffic channels are there in each FSU?

A. Up to 1 per FSU 

B. Up to 2 per FSU

C. Up to 3 per FSU 

D. Up to 4 per FSU 

Ans: C

 

10. The system is equipped with _________________ for data service.

A. IWF

B. BSM

C. FSU

D. None of the above

Ans: A

 

11. In general, Spread Spectrum communications is distinguished by which of these elements?

A. The signal occupies a bandwidth much greater than that which is necessary to send the information 

B. The bandwidth is spread by means of a code which is independent of the data 

C. The receiver synchronizes to the code to recover the data 

D. All of the above

Ans: D

 

12. Which of this is the way to spread the bandwidth of the signal

A. Frequency hopping

B. Time hopping

C. Direct sequence

D. All of the above

Ans: D

 

13. The digital data is directly coded at a much higher frequency. The code is generated pseudo-randomly, the receiver knows how to generate the same code, and correlates the received signal with that code to extract the data. Which type of spread spectrum is this?

A. Frequency hopping

B. Time hopping

C. Direct sequence

D. None of the above

Ans: C

 

14. The signal is transmitted in short bursts pseudo-randomly, and the receiver knows before hand when to expect the burst.Which type of spread spectrum is this?

A. Frequency hopping

B. Time hopping

C. Direct Sequence

D. None of the above

Ans: B

 

15. What is the data rate for Adaptive Differential Pulse Code Modulation (ADPCM)

A. 8 kBits/sec 

B. 16 kBits/sec 

C. 32 kBits/sec 

D. 64 kBits/sec 

Ans: C

 

16. What is the data rate for Low Delay Code Excited Linear Prediction (LD-CELP)?

A. 8 kBits/sec 

B. 16 kBits/sec

C. 32 kBits/sec

D. 64 kBits/sec

Ans: B

 

17. The subscriber unit correctly generates its own matching code and uses it to extract the appropriate signals. Each subscriber uses

A. singal independant channels. 

B. several independant channels. 

C. singal dependant channels. 

D. several dependant channels. 

Ans: B

 

18. In CDMA, the pseudo-random code must have the following property

A. It must be deterministic

B. It must appear random to a listener without prior knowledge of the code 

C. The code must have a long period 

D. All of the above

Ans: D

 

19. What will be the correlation of two codes ,if the two codes are identical ?

A. 0

B. 0.5

C. 1

D. infinite

Ans: C

 

20. The bit rate of the PN code is called

A. Chipping Frequency (fc)

B. Information rate (fi)

C. Chip

D. Epoch

Ans: A

 

21. In CDMA, the bit rate of the digital data is called

A. chipping frequency

B. information rate

C. chip

D. Epoch

Ans: B

 

22. One bit of the PN code is called

A. chipping frequency

B. information rate

C. chip

D. Epoch

Ans: C

 

23. The length of time before the code starts repeating itself (the period of the code) is called

A. chipping frequency

B. information rate

C. chip

D. Epoch

Ans: D

 

24. The epoch must be _________ the round trip propagation delay

A. shorter than

B. longer than

C. equal to

D. None of the above

Ans: B

 

25. CDMA technology is inherently resistant to

A. interference

B. jamming

C. Both 1 & 2

D. None of the above

Ans: C

 

26. Spatial filtering, such as sectorization, ______________system capacity.

A. increases 

B. decreases 

C. does not depend 

D. None of the above

Ans: A

 

27. A 6-sector cell would have a ___________capacity than a 3-sector cell.

A. same

B. lower

C. higher

D. None of the above

Ans: C

 

28. When a cell becomes heavily loaded, it __________.

A. shrinks

B. expands

C. remain same

D. none of the above

Ans: A

 

29. _______________ is the constant change of the range of the geographical area covered by a cellular telephone transmitter based on the amount of traffic currently using that transmitter.

A. FER

B. Cell loading factor

C. Cell breathing

D. Sectorization

Ans: C

 

30. _______________ is the constant change of the range of the geographical area covered by a cellular telephone transmitter based on the amount of traffic currently using that transmitter.

A. FER

B. Cell loading factor

C. Cell breathing

D. Sectorization

Ans: C

 

31. Capacity is_____________proportional to the required Eb/Noof the system.

A. inversely 

B. directly

C. square

D. none of the above

Ans: A

 

32. If a system requires 4 kHz of bandwidth to continuously send 8000 binary digits/sec, the bandwidth efficiency will be _______

A. 0.5 bits/s/Hz

B. 1 bits/s/Hz

C. 2 bits/s/Hz

D. 32 bits/s/Hz

Ans: C

 

33. The capacity of CDMA cell depends on

A. power control accuracy

B. interference power

C. Both 1 & 2 

D. None of the above

Ans: C

 

34. ___________is considered when two cells (or sectors) of the same site are involved

A. Harder Handover 

B. Softer Handover 

C. No Handover

D. None of the above

Ans: B

 

35. The spreading bandwidth for the CDMA environment is 1.23 MHz. The voice activity factor is assumed to be _____________.

A. 1.375

B. 0.375(0.3 to 0.4)

C. 0.125

D. None of the above

Ans: B

 

36. Eb/No is the measure of __________________ for a digital communication system

A. signal to noise ratio

B. bit error ratio 

C. spectral power

D. None of the above

Ans: A

 

37. Eb/No is measured at the _______________and is used as the basic measure of how strong the signal is.

A. output of the receiver 

B. input to the receiver 

C. input to the transmitter

D. output of the transmitter

Ans: B

 

38. What will be the path loss in dB for an open air site?

A. -8.27 dB

B. -80.27 dB

C. 80.27 dB

D. 8.27 dB

Ans: C

 

39. What will be the required transmitter power, in above example?(fade margin=30dB)

A. 25 mW

B. 55 mW

C. 110 mW

D. None of the above

Ans: B

 

40. What will be the required transmitter power, in above example?(fade margin=30dB)

a. 25 mW

b. 55 mW

c. 110 mW

d. None of the above

Ans: B

 

41. Maximum capacity is achieved when Eb/No of every user is at the ____________ level needed for the acceptable channel performance.

A. minimum

B. maximum

C. moderate

D. None of the above

Ans: A

 

42. The ratio of the number of erroneous frames received to the total number of frame received for a defined period of time is called the _____________.

A. Bit Error Rate (BER)

B. Frame Ratio(FR)

C. Frame Error Rate (FER)

D. None of the above

Ans: C

 

43. Which of this is a parameter which is used by CDMA networks to implement power allocation techniques for controlling the amount of power used by a base station and a mobile in transmitting and/or receiving communication signals?

A. BER

B. FER

C. frequency reuse factor

D. Eb/No

Ans: B

 

44. What is the frequency reuse factor in CDMA?

A. 0

B. 1

C. 10

D. infinity

Ans: B

 

45. In CDMA, Reduction of co channel interference due to processing gain allows frequency reuse factor of ________.

A. zero 

B. one 

C. ten

D. infinity

Ans: B

 

46. Sectorization Reduces Interference and adds a Gain to the system which is called _______________

A. Sectorization removal

B. Sectorization Gain

C. FER

D. Cell breathing

Ans: B

 

47. Total Interfering Power from all Directions/ Perceived Interference Power by the sector antenna is called ____________.

A. BER

B. sectorization gain

C. FER

D. Cell breathing

Ans: B