Adobe Photoshop Multiple choice Questions & Answers

Posted On:May 28, 2019, Posted By: Latest Interview Questions, Views: 202, Rating :

Adobe Photoshop Objective type Questions & Answers

Dear readers, these Adobe Photoshop Multiple choice Questions have been designed specially to get you acquainted with the nature of questions you may encounter during your Job interview for the subject of Adobe Photoshop. As per my experience good interviewers hardly plan to ask any particular question during your Job interview, normally questions start with some basic concept of the subject and later they continue based on further discussion and what you answer:

1) MicrosoftcreatedAdobePhotoshop? | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: B

Objective Type Questions On Adobe Photoshop

2) The Image title bar states the name of the application. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: B 

 

3) The toolbox is located on the left side of the interface and houses manytools that a revisible and hidden. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A 

 

4) The default colors for the foreground and background colors are black and white. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A 

 

5) Every tool can be activated by a letter key stroke. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: B 

 

6) Only certain tools display a tools option bar where you can change the settings of a tool. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: B

 

7) The rights side of the interface is occupied by panels. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A 

 

8) There are 3 panels that are visible in the default workspace environment. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A

 

9) The zoomtool and the navigator palette work to gether in zooming in/out on an image. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A

 

10) A layer is a separate image to an overall image. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A

 

11) The magicw and works with a setting called to lerance to determine the sensitivity level of what is being selected by this tool. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A

 

12) Layers cannot be deleted once they've been created. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: B

 

13) Layers are viewed from bottom totop. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: B 

 

14) Holding the shift button will allow you to add to as election. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A


15) As election can be made with as so, marquee, magicwand, and quick selection tools. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: B

 

16) Hue,Saturation and Brightnes saretermsused with color. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A

 

17) In the foreground color picker box there are 7 characters in a hexidecial color code combination.

A.True

B.False

Ans: B

 

18) The tool that will take lookout off ocusis the sharpentool. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: B

 

19)The letter "S" key can be pressed to change the screenmode. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: B

 

20) A layer that is active must be visible. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: B

 

21) An item located under a main menuiscalleda sub menu item. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A

 

22)A Photoshop file(.psd) canbe uploaded to your flickraccount. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: B

 

23) To change the name of a layer you can double-click on the words on the layer. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A

 

24) The Photoshop version weare currently using in cs5. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: B

 

25)The History panel can be found/opened from under the Window main menu. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A

 

26) When you copy/paste an image from the Web into a Photoshop file a new layer is made. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A

 

27) AS martObject Thumb nail on a layer means you can edit that layer. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: B

 

28) Control+R is the short cut for hiding/showing your rulers. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A

 

29)Rule of Third suses a 4x4 grid for determing where to place the focal point in an image. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: B

 

30) _______ are small squares on the computer screen that reflect the colors Red, Green, Blue. | Adobe Photoshop Questions

A. Possible

B. Pixels

Ans: A

 

31) Filter Effects are the ways in which pixels in an image are affected by color.(base,blend,result) | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: B

 

32) Many photographers and graphi cart is tusetherule of thirds when placing the of cusofinterest. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A

 

33) Editing is the process of changing the photo to make it most effective for its purpose. | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A

 

34) After you are finishedmaking trans formations you commit changes by pressing the enter key | Adobe Photoshop Questions

A.True

B.False

Ans: A

 

35)Layer____________include things such as dropshadow, bevelandemboss,and stroke. | Adobe Photoshop Questions

A. Possible

B. Styles

Ans: A

 

36) The shortcut to activate the Free Trans formbox. | Adobe Photoshop Questions

A.Control+D

B.Control+T

C.Control+V

Ans: B

 

37) The key to press when using the Clone Stamping Tool. | Adobe Photoshop Questions

A.Alt

B.Shift

C.Control

Ans: A

 

38) The setting with aselection tool that allows the edges to be soft. | Adobe Photoshop Questions

A.radius

B.feather

C.tolerance

Ans: B

 

39) The term that describes the range of color. | Adobe Photoshop Questions

A.Hue

B.Saturation

C.Lightness

Ans: A

 

40) The term that describes the purity of color. | Adobe Photoshop Questions

A.Hue

B.Saturation

C.Lightness

Ans: B

 

41)Theshortcutkeytoactivatethepentool.

A.M

B.N

C.O

D.P

Ans: D

 

42)Thetermtochangeasmartobjectintoaeditablelayer.

A.transformation

B.rendering

C.rasterize

D.noneoftheabove

Ans: C

 

43)Theshortcutforduplicatingalayer.

A.Control+J

B.Control+T

C.Control+D

D.Control+N

Ans: A

 

44)The4keystrokeusedtoturnsomethingintoBlack&White.

A.Window+Control+Shift+B

B.Alt+Control+Shift+S

C.Alt+Control+Shift+B

D.Tab+Control+Shift+B

Ans: C

 

45)Thenameofthepointsthataremadewiththepentoolwhenitismakingapath.

A.anchorpoints

B.markers

C.spotters

D.clusters

Ans: A

 

46)Holdingdownthiskeystrokeandclickingonaneyeballofalayerwillhide/showalllayers.

A.shift

B.alt

C.control

D.tab

Ans: B 

 

47)Thehighestshadeofredis_______inargbcolormode.

A.16

B.256

C.255

D.300

Ans: C

 

48)Whentalkingabouttheproportionsofanimagesuchas1000x1000the_____isfirstnumberandthe_____issecondnumber.

A.height,width

B.width,height

Ans: B

 

49)Whenanimageisgreaterinheightthanwidthyouhavethistypeoforientation.

A.portrait

B.landscape

C.asquare

D.noneoftheabove

Ans: A

 

50)Thesearefoundinlayerspanel,brushsettingsandlayersstyles.

A.Filters

B.BlendingModes

C.LayerStyles

D.ImageAdjustments

Ans: B

 

51)Control+Shift+I

A.newlayer

B.newdocument

C.desaturate

D.inverseaselection

Ans: 

 

52) Afteryouarefinishedmakingtransformationsyoucommitchangesbypressingtheenterkey

A.True

B.False

Ans: A

 

53)Thistwokeystrokeshortcutwillselecteverythingthatisonalayer.

A.Control+S

B.Control+D

C.Control+Click

D.Control+T

Ans: C

 

54)Settingforfreetransformtochangedimensionsofanobject

A.Scale

B.Distort

C.Perspective

D.Flip

Ans: B

 

55)Thekeystroketoholddownwhenclickonareawiththeclonestamptool.

A.Alt

B.Control

C.Shift

D.Tab

Ans: A

 

56)Addsdepthtoanobject.

A.Stroke

B.ColorOverlay

C.DropShadow

D.InnerShadow

Ans: C

 

57)Thepurityofcolor.

A.Hue

B.Lightness

C.Vividness

D.Saturation

Ans: D

 

58)Afilterthatblursimages

A.Motion

B.Gaussian

C.Lens

D.Radial

Ans: B 

 

59)Tooltomove/blurpixels

A.dodge

B.sponge

C.burn

D.smudge

Ans: D

 

60)Workwithshadows,midtonesandhighlights.

A.Levels

B.Curves

C.Hue/Saturation

D.ColorBalance

Ans: A

 

61)Tooltoselectcolor.

A.Paintbucket

B.Eyedropper

C.Zoom

D.Pen

Ans: B

 

62)Selectiontoolswhichallowyoutoselectrectangles,ellipsesand1-pixelrowsandcolumns.

A.Lassos

B.Marquees

C.Wands

D.Brushes

Ans: B 

 

63)Whereallpiecesofanimageareplaced.

A.Canvas

B.Groups

C.Filters

D.Layers

Ans: A 

 

64)Afilterthatproducesspecialeffectsbycreatingalook,object,orlightingeffectthat’smeldedwithyouroriginalimage

A.Distort

B.Video

C.Render

D.Blend

Ans: C

 

65)Lightenspixels.

A.Smudge

B.Sharpen

C.Burn

D.Dodge

Ans: D

 

66)Runningants

A.Control+Dtodeselect

B.Selectionismade

C.Featheredifvaluegreaterthan0

D.Alloftheabove

Ans: D

 

67)Alayerstylethatoutlinesanobjectortype.

A.Stroke

B.GradientOverlay

C.Warp

D.3d

Ans: A 

 

68)Settingusedtomanipulateanobjectsuchasdistort,flip,rotate,orchangeperspective

A.Masking

B.FreeTransform

C.Illumination

D.LayerStyles

Ans: B

 

69)Changestonalrangesinanimage

A.Levels

B.Curves

C.Threshold(YourAnswer)

D.Hue/Saturation

Ans: B

 

70)0%opacity

A.Opaque

B.Screen

C.Transparent

D.Lightness

Ans: C

 

71)Theellipticaltoolisthemaintoolusedinmakingaplaceholder.

A.True

B.False

Ans: B 

 

72)Control+Shift+Iwillinverseaselection.

A.True

B.False

Ans: A 

 

73)Thezoompanelisusedtochangetheviewofyourartworkusingathumbnaildisplay.

A.True

B.False

Ans: B

 

74)Atooltipisashorton-screennoteassociatedwiththeobjecttowhichyouarepointing.

A.True

B.False

Ans: A 

 

75)Thefeatheringsettingforamarqueetoolismeasuredincentimeters.

A.True

B.False

Ans: B 

 

76)Resolutionreferstothenumberofpixelsperinch,printedonapage.

A.True

B.False

Ans: A

 

77)Thebestwaytomakeashadowthreedimensionalistousetheperpectivesettinginfreetransform.

A.True

B.False

Ans: A

 

78)AdobeExplorerisafileexplorationtoolsimilartoWindowsExplorer.

A.True

B.False

Ans: B 

 

79)EachoftheboundingsquaresontheReferencepointlocationbuttoncorrespondstoapointontheboundingbox.

A.True

B.False

Ans: A 

 

80)ThefileformatthatsupportsanimationisaGIFfile.

A.True

B.False

Ans: A

 

81) Apixelisanindividualdotof_____thatisthebasicunittocreatedigitalimages.

A.color

B.light

C.boxes(YourAnswer)

D.squares

Ans: B

 

82)InPhotoshop,theword____________isusedtomakephysicalchangestoaselection.

A.selection

B.transform

C.modify

D.contract

Ans: B

 

83)Photoshopkeepstrackofallyouredits/actionsinthe______________panel

A.storage

B.layers

C.actions

D.history

Ans: D

 

84)GRCCoffersmorethan_______classes.

A.100

B.500

C.5000

D.1000

Ans: C

 

85)Thefileformatthatsupportsanimationisa________file.

A.GIF

B.PSD

C.JPG

D.PNG

Ans: A

 

86)______________+_______makesanewimagedocument

A.File,new

B.Control+N

C.Control+Shift+N

D.Shift+N

Ans: B 

 

87)Timelineisa___________.

A.palette

B.filter

C.menu

D.panel

Ans: D 

 

88)IfaWebphotocontainsmorecolorsthantheuser’smonitorcandisplay,mostbrowserswill_____toapproximatethecolors.

A.pixelate

B.convert

C.dither

D.noneoftheabove

Ans: C

 

89)Thetool______________optionsbarisdisplayedbelowthemenubar.

A.choices

B.record

C.feature

D.settings

Ans: D

 

90)Whentweeninganimationframestheparametersincludes _____.

A.opacity,position,effects

B.frames,framerate,frameset

C.opacity,tranform,effects

D.frames,position,effects

Ans: A